Olaf der Flipper – Tilståelse: Fra nødhjælpscenter til schlager-olymp

Olaf Malolepski er i overhalingsbanen, både i hans karriere og hans liv. Der er musik i det. Den 77-årige har stået på scenen i over 60 år. Det var et 45 minutter langt portræt værd for SWR. Titlen: “Weltklasse! Olaf der Flipper”. Men ikke alt har altid været verdensklasse, som Olaf der Flipper fortæller Schlager.de.

Først og fremmest: Det portræt, som SWR har tegnet af Olaf der Flipper (sendes 1. februar 2024, kl. 21), er – verdensklasse! Eller for at sige det med genretilpassede termer: Det har fået karakteren “særligt værdifuldt”. Et tilbageblik på en karriere, der begyndte i begyndelsen af 1960’erne som “Starfighters” med en masse Chuck Berry i hjertet, derefter blev til “Dancing Show Band” med fyldte haller. Endelig fødes “Flippers” – 1969, sangen: “Weine nicht, kleinen Eva”. Megasucceserne for bandet, som blev opløst i 2011, og derefter også som solokunstner, Olaf der Flipper fylder arenaerne. Og gang på gang afslører Olaf der Flipper den mest værdifulde skat, han deler med sine fans: sin beskedne oprigtighed. Derudover vises en stjernes knap så glamourøse hverdag, der æder kilometer over hele Tyskland.

Olaf plejede at være vinduespudser

Siden marts sidste år har han optrådt i en ny by næsten hver dag, selv Mallorca er hot for ham. Så tager Olaf the Flipper afsted fra Bretten, hans hjem i Baden-Württemberg. På den mission, der synes at være hellig for ham: “Jeg vil gøre folk glade,” siger Olaf der Flipper til Schlager.de. “Det er verdensklasse, at jeg stadig kan opleve det.”

Denne taknemmelighed – hvor den kommer fra – er noget, Olaf taler åbent om. Da han var 12 år, forlod hans mor det tidligere DDR (Magdeburg) med den 12-årige og stoppede ved et nødhjælpscenter. Olaf: “Min mor åbnede derefter en frisørsalon i Karlsruhe. Jeg købte min første rigtige guitar, da jeg var 15 år. Det var selvfølgelig en Stratocaster.” Han pudsede vinduer for at få råd til den, masser af vinduer. “Guitaren var selvfølgelig en døråbner for mig. Det faktum, at jeg havde en Fender … En officiel guitar.” Olaf solgte over 40 millioner albums med sit band, Die Flippers. Over 60 guld- og platinpriser.

“Men der var ikke kun gyldne tider. I 70’erne havde vi det problem, at Dieter Thomas Heck kun inviterede enkelte kunstnere til sin daværende ZDF-hitparade. Derudover var vores valg af sange måske ikke helt så godt.”

Det havde også en økonomisk indvirkning. Olaf: “Jeg byggede et hus i 1974. Jeg lavede meget af arbejdet selv. Men jeg havde stadig ikke penge nok. Jeg var nødt til at arbejde som tennisinstruktør for at betale gælden.” Bilen – “en skrotbule”, som flipperen Olaf fortæller os. “Folk kiggede sjovt på den. For at være ærlig – det var ikke særlig sjovt længere. Jeg tænkte, at det var slut med musikken.”

I 1983 kvalificerede Olaf sig endda som statscertificeret tennisinstruktør. Den dag i dag slår han stadig mange slag med stor dygtighed. Tre år senere gjorde Flippers et kæmpe comeback, og vinden vendte – takket være den reorganiserede ZDF Hit Parade med Viktor Worms som vært. Det blev mere farverigt, højere og vildere (inklusive Trio, Ideal). Og Olaf der Flipper, da han stadig var en “Flipper”, med et af de store hits: “Die Sonne von Barbados.”

Olaf der Flipper: “Det, der er sket, siden jeg gik solo, er sensationelt. Det viser dig, hvordan livet fungerer. Livet handler ikke kun om at gå op ad bakke. Hvor der er et bjerg, er der også en dal. Jeg er så taknemmelig for alt det her …”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse