Matthias Reim: “Jeg er kandidat til Nobels fredspris”

Foto: Semmel.de

Uanset om det er i tv-optrædener, talkshows og selvfølgelig i hans koncerter: Er et hit af Matthias Reim, som alle vil høre fra ham igen og igen: Selvfølgelig er det “Verdammt, ich lieb’ Dich”, hans livssang og hans hidtil største succes. I talkshowet til NDR fortalte Reim: “Så med denne sang er jeg en Nobels fredspris kandidat.”

Sådan blev megahittet “Verdammt, ich lieb’ Dich” til

Det er den 25. november 1989, aftenen før hans 32-års fødselsdag. Matthias Reim sidder derhjemme og komponerer musikken på kun en time og skriver teksten til titlen “Verdammt, ich lieb’ Dich”. ”Jeg vidste straks, at den var noget meget speciel” sagde han i et interview med talkshowværten Jörg Pilawa. Mange musikere ønskede at synge sangen dengang, men Reim beslutter: Jeg skal gøre det selv. Hans succes beviser at han havde ret, for i 1990 var titlen den øverste placering på de tyske hitlister i alt 16 uger. Det er den mest succesrige tysksprogede sang siden introduktionen af ​​ugentlige hitlister i Tyskland og har solgt 2,5 millioner eksemplarer over hele verden. Titlen gør ham ikke kun til en salgs millionær, men også til en indkomst millionær og en megastjerne i den tyske musikscene.

Selvfølgelig mangler nummeret ikke ved ​​hans koncerter. Reim synger normalt det som en encore. ”Hej, kan I stadig høre sangen?” Spørger han publikum, men så sker der altid den samme ting: han bliver bogstaveligt talt løftet af energien fra sine fans. Hittet forbinder nu fire generationer. Reim siger: “Det var den rigtige sang på det rigtige tidspunkt.” Kan en sådan succes gentages? “Hvis der var en opskrift på det, ville jeg være en milliardær.” Titlen er nu over 30 år gammel og gør ifølge Reim den til en legende.

Selvom Nobels fredspris forbliver ønsketænkning: Matthias Reim har vundet flere priser i løbet af sin karriere, såsom “Goldene Stimmgabel” og “Bravo Otto”. Han er nu 62 år gammel. Levende legende, Nobels fredspris prisvinder – de er glade for at blive tildelt superlativer, fordi med “Verdammt, ich lieb’ Dich” leverer Reim ikke bare et stykke tysk musikhistorie, men han giver også sine fans en masse personlige minder, som alle forbinder dem med denne specielle titel.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse