Matthias Reim: “Jeg drikker to øl, før jeg går på scenen”

Pension? Intet problem! Matthias tænker ikke på at holde op endnu. Den lille ny giver ham styrke. Matthias Reim (64) er far til syv børn – datteren Zoe er netop født. “Vi fik en smuk datter, jeg har en fantastisk kone, og mine andre børn er også glade,” siger han. Til “Meine Melodie” fortæller han om sin signaturrolle far, og hvorfor han langt fra tænker på pension.

Hvad inspirerede dig til at skrive din nye sang -“Bon Voyage”?

I mine dagdrømme tænker jeg på situationer, som jeg forvandler til små historier. Og denne historie om to mennesker, der går fra hinanden – men ved, at de vil finde sammen igen en dag – appellerede simpelthen.

Er du glad for datteren Marie og sønnen Julians karrierevalg, eller ville du helst, de ikke var i musikbranchen?

Det ville selvfølgelig ikke være dårligt, hvis Marie ville være advokat og Julian ingeniør eller noget.

Men som man siger: æblet falder ikke langt fra træet…

Ja. Julian begyndte at komponere i gymnasiet – men jeg insisterede på, at han lavede sin Abitur (Studentereksamen), for en sikkerheds skyld. Men lige efter gik han, i stedet for at gå på universitetet, straks i et pladestudie som praktikant. Ligesom jeg, da min far drømte, at jeg en dag ville blive lærer…

Og Marie?

Nå – hun er nu dobbelt tynget: Med en far ved navn Matthias Reim og en mor ved navn Michelle – var der intet andet valg for hende…

Du har lige haft helbredsproblemer igen. Ville du ikke holde op med at ryge?

Jeg har begrænset det meget.

Og hvad med alkohol?

Jeg beholder nok mine “after-work-øl” til mit livs slutning. Jeg drikker altid to før en optræden for at bekæmpe min sceneskræk. For på trods af et par tusinde koncerter, som jeg har bag mig, lider jeg stadig af sceneskræk.

Du er 64, andre er allerede pensioneret. Tænker du nogle gange på at sige farvel til scenen?

Pension? Til mig? Det kan jeg slet ikke forestille mig! Skal jeg sidde ved vinduet og tælle biler – eller avle brevduer?

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse