Kerstin Ott mod dyrs lidelser: “Jeg kan ikke grine mere!”

Klart budskab, alvorlige motiver: Kerstin Ott er gået sammen med PETA om at bekæmpe dyrs lidelser med to fotos. Det klare budskab: Kun en vegansk livsstil forhindrer dyremishandling! Det ene motiv viser Kerstin Ott med bar ryg, opdelt i “de samme dele” som dyrekød. Det andet viser hende med en blodig pattegris på sin tallerken. Den populære stjerne ønsker at opmuntre folk til at spise en plantebaseret kost.

“Jeg lever vegansk, denne beslutning kom gennem forskellige begivenheder,” siger Kerstin Ott. “I lang tid kunne jeg ikke holde de lastbiler med levende dyr ud, som kørte fra A til B på motorvejene. Videoer og artikler fra PETA understregede min hensigt og rystede min bevidsthed. At acceptere dyrs lidelser for en grillmad eller cornflakes til morgenmad er absolut ikke rigtigt for mig og gør ondt i hjertet. Jeg gjorde det selv i lang tid, fordi jeg ikke vidste andet og ikke tænkte over det. Vi er alle nødt til at arbejde sammen for at vise folk, hvad de rent faktisk støtter. Desuden er et liv uden animalske produkter meget sundere, og vi hjælper klimaet.”

Foto: Marc Rehbeck für PETA

Over 720 millioner landdyr dræbes hvert år – hvor dyreelskende er vi egentlig?

Alene i Tyskland bliver over 720 millioner landdyr hvert år udnyttet for deres kød, mælk eller æg. For at tjene mest muligt på dem, fratages de alt, hvad der udgør et artsmæssigt passende liv: De afhornes, kastreres ofte uden bedøvelse og får som regel halerne skåret af. På slagteriet får de halsen skåret over – ofte med utilstrækkelig bedøvelse, så de forbløder langsomt og smertefuldt (Halalslagtning). Uanset om de er “økologiske” eller konventionelt opdrættede, bliver 100 procent af dyrene slået ihjel, længe før de når deres naturlige levealder.

En vegansk kost er velegnet til alle

En velplanlagt vegansk kost er velegnet til alle aldersgrupper og livsfaser, såsom barndom eller graviditet. Fordelene ved en vegansk kost er bl.a., at risikoen for at udvikle kostrelaterede sygdomme som forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, diabetes, visse kræftformer og fedme kan være lavere end ved animalske produkter. En ændring i kosten kan også lindre symptomer forbundet med leddegigt. En vegansk livsstil kan ikke kun holde dig i form og sund, men beskytter også klimaet og dyrene. PETA Vegan Start-programmet tilbyder et væld af nyttige oplysninger, tips og velsmagende opskrifter til en start på et miljø- og dyrevenligt liv.

PETA’s motto er: Dyr er ikke til for, at vi skal eksperimentere med dem, spise dem, klæde dem på, underholde dem eller udnytte dem på nogen anden måde. Organisationen kæmper mod speciesisme – en form for diskrimination, hvor dyr devalueres på grund af deres art.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse