International succes – den tyske schlager i udlandet

Selvfølgelig, i de tysktalende lande nyder schlagerstjernerne fra Tyskland en stor popularitet. Helene Fischer, sanger og programleder Florian Silbereisen og andre storheder i branchen fejrer deres bedste resultater i Schweiz, Østrig og Tyskland. De tysktalende sangers succes er ikke begrænset til de såkaldte DACH-stater.

Scenens største stjerner kan også tiltrække opmærksomhed til det internationale publikum, som ikke nødvendigvis taler det tyske sprog. Hvem er de bedst kendte navne på den internationale Schlager-himmel? Hvilken opskrift på succes skylder de deres berømmelse?Denne artikel forsøger at give de passende svar.

Princippet Schlager

Ingen sangerinde legemliggør Schlager-princippet lige så vellykket i Tyskland som Andrea Berg. Hun er den ubestridte dronning af den tyske Schlager i DACH-staterne. Helene Fischer ved i mellemtiden, hvordan man også skal få international succes.

Hvorfor er Schlager den aktuelt mest populære eksport af musik “Made in Germany”? En garant for succes er de afslappede og normalt munter tekster. Med dynamiske melodier og dansbare beats fristes fans hurtigt til at svinge dansebenet. Den kendsgerning, at sangene også er i en for det meste simpelt tysk, fremkalder succes.

Schlagerstjernerne ved også, hvordan man altid bærer det rigtige tøj. Moden hos liberty-woman.com står for outfits, der altid tilpasse sig den mangesidige hverdag for selvsikre kvinder. De afspejler livet med alle dets farver. Feminin og selvsikker og altid stilfuld – det er den moderigtige opskrift på succesfulde kvinders succes. I hverdagen såvel som på tysktalende schlagerstjerner i international sammenligning.

Hvem fanden er Helene?

Ingen i Forbundsrepublikken kan benægte Helene Fischers kæmpe succes. Den russiskfødte, hvis bedsteforældre engang blev deporteret, har været fast på schlagerhimmelen i mere end ti år. Hendes forhold til Florian Silbereisen øgede opmærksomheden. Uden for de tysktalende lande har Helene også masser af succes. I Holland eller herhjemme i Danmark, lander hendes tysksprogede albums højt på hitlisterne.

Hendes succes kan også ses økonomisk. I 2018 var Helene Fischer en af de ti største musikere i verden. Med en anslået indtægt på 32 millioner dollars, så slutter Fischer sig til den berømte cirkel af stjerner som Rihanna, Katy Perry og Lady Gaga i rangeringen som er foretaget af forretningsmagasinet Forbes. Internationalt spekulerede mange på, “Hvem fanden er Helene?”.

På vej som alpen-musiker

Som Anton fra Tyrol blev han verdensberømt. Vi taler om den østrigske schlagersanger DJ Ötzi. I 1999 fejrede han med sin sang den største succes i sin karriere. Sangen var især kendt i tysktalende lande. International opmærksomhed fik DJ Ötzi i år 2000. Med sin “Hey Baby” kom schlagersangeren til toppen af hitlisterne i Australien og Storbritannien. Aldrig før har en østrigsk sanger været så succesrig i England som DJ Ötzi.

En landsmand fra det østrigske er også stærkt repræsenteret på internationale scener. Andreas Gabalier fejrer betydelige succeser væk fra det europæiske fastland i Asien og Nordamerika. Musikfans fra Asien elsker sangernes tyske sange. Ved verdensmesterskabet i ski i 2015 i Vail vidste Gabalier også, hvordan man kunne få brændstof til sit publikum.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse