Han tænker allerede nu på “75”-jubilæumsalbummet

Sikke et år for schlager-giganten Bernhard Brink: Først fejrer han sin 70-års fødselsdag. Nu har han også skabt et monument over sin utrolige karriere i anledning af sit 50-års jubilæum med et dobbeltalbum: “50”, hedder det ganske enkelt. 50 år i rampelyset – og de var alt andet end enkle.

Bernhard Brink kan heller ikke planlægge en 50-årig schlagerkarriere

Sanger, oplægsholder, gift med sin kone Ute i 35 år uden skandaler. Den selvvalgte berliner (født i Nordhorn/Niedersachsen) har været lige så tro mod sig selv musikalsk som mod sin kone og sin frisure, der er blevet hans varemærke. Albummet “50” er tænkt som en gave til hans fans.

Brink, som selv kan lide at give den russiske despot Putin et stykke af sin hjerne, afslører i interviewet: “Vi har tænkt længe og grundigt over, hvordan vi skulle fejre jubilæet musikalsk. Vi besluttede os for at indspille nye sange og sange som vi ikke havde rørt i lang tid. Ligesom “Danielle” fra 70’erne. Store klassikere, som vi ved, at folk elskede dengang. Det kan man ikke planlægge, når man har eksisteret i 50 år. Det er held, det er disciplin.”

Bernhard Brinks største pinlige øjeblik.

“Jeg glemmer aldrig, at jeg sad i Dieter Thomas Heck’s ZDF ‘Hitparade’ i 1978, jeg var allerede dengang meget selvsikker. Jeg gennemgår min sang i mit hoved, Heck’s meddelelse kommer tættere og tættere på, og da jeg hører titlen på “Hab‘ ich zu viel verlangt‘ – ‚Warum bist du verlegen, willst du mich nicht seh’n…” – kan jeg bare ikke komme i tanke om den næste linje. Da jeg sang den live, var den manglende linje pludselig tilbage i mit hoved” – Jeg var gennemblødt af sved.”

Dette er Bernhard Brinks foretrukne kolleger

“Der er et par stykker. Men først og fremmest Bernd Clüver, som døde efter at være faldet ned ad trappen og forlod os alt for tidligt. Eller Ireen Sheer, hun bor også i Berlin nu. Vi er venner privat.”

Bernhard Brink i konkurrence med Roland Kaiser

“Roland Kaiser, for eksempel. Vi havde samme manager og samme producer lige fra starten. Der var altid en lille konkurrence mellem os. Men det hele foregik inden for sunde og rene rammer.”

Bernhard Brink på korn med Dieter Thomas Heck.

“Det var altid lige før showet i hans omklædningsrum. Så fik vi en hurtig skål med en Doppelkorn.” Faktisk havde Dieter Thomas Heck, hvis enke Ragnhilt nu bor på et plejehjem, ikke brug for det. Brink: “Det var nok mere af overtro. Han troede sikkert, at noget andet kunne gå galt. Der var også et stearinlys. Det var som et lille alter. Det var helt normalt, det var bare Dieter.”

Dieter Thomas Heck banede vejen for Bernhard Brink

“Dieter Thomas Heck var ikke kun oplægsholder, men også mentor bag kulisserne. Han bestemte, hvem der skulle være med i hans show. Han var simpelthen vigtig, fordi Dieter kunne bane vejen for dig.”

Til sin kone synger Bernhard Brink “Blondes Wunder”

“‘Blondes Wunder’ kan relateres til min kone Ute, som jeg har været gift med i 35 år. Ellers elsker hun det meget, når jeg synger julesangen ‘Heidschi-Bum-Beidschi’.”

Bernhard Brink ville uden et hit være blevet advokat

“Jeg ville pligtskyldigt have afsluttet mine studier og være blevet advokat. Umuligt set fra nutidens synspunkt. Men dengang, i 70’erne, fik jeg mere og mere succes. Og så blev jeg efter 16 semestre tvangsudmeldt. Og alligevel gik det hele godt.”

Bernhard Brink udelukker ikke album “75”

“Ja, ja. Jeg har en livstidskontrakt med pladeselskabet “Telamo”. Og hvis jeg fortsætter med at have det sjovt med moderne ting som “100 Million Volts” eller “Hurricane”.

Men – det fortsætter altid. Med eller uden Bernhard Brink.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse