Florian Silbereisens “Schlagercountdown”: “Hvad var det for noget makværk?”

Foto: ARD/JürgensTV/Dominik Beckmann

Lørdag aften og endelig endnu et schlager show. De store blev annonceret: Andrea Berg, Roland Kaiser, Andreas Gabalier, Howard Carpendale, KLUBBB3 og endda Schlager-superstjerne Helene Fischer. Wow, tænkte branchen: Producent Michael Jürgens får virkelig det hele! Men så var skuffelsen stor. Showet var ikke meget andet end en samling videoer.

“Vis hvad der snart er muligt igen” – det var mottoet for showet “Schlagercountdown” med Florian Silbereisen. Det planlagte liveshow “Schlagerchallenge.2021” blev påfaldende annulleret på forhånd. Årsagen (ifølge insideren): Moderen til producenten Michael Jürgens er syg. På dette tidspunkt ønsker vi selvfølgelig en hurtig bedring.

Men – og du skal være i stand til at sætte spørgsmålstegn ved dette – med al respekt: I dag og tid, når schlager shows er sjældne, annulleres et live show med kunstnere i topklasse, for derefter at udsende et show sammensat af videoer fra gemmerne, fordi et familiemedlem af producenten er syg?

Sandsynligvis mere forståeligt for mange seere, hvis det havde været moren til værten. For hvordan kunne Florian have været i godt humør på en scene. Men forstår publikum, når det kommer til en person i ”baggrunden”? Kan de ansvarlige på stationen ikke yde støtte i en sådan situation – som for eksempel MDR-underholdningsdirektør Peter Dreckmann? Faktisk kan du forvente det som betalende kunde, ikke?

Og derfor betaler vi gebyrer for det?

I øvrigt blev programmet “Schlagercountdown” annonceret som “NYT”. Ikke desto mindre ledte man lørdag aften forgæves efter det nye og de innovative ideer. I stedet blev seeren præsenteret for nedskæringer og anmeldelser. Og heller ikke Helene Fischers store comeback blev realiseret – også her var der kun “minder” til fansen.

De er forståeligt nok vrede. I kommentarerne fra fansene er udsagn som “Jeg er utrolig skuffet”, “Hvilken slags affald er det”, “Hvem har brug for dette?” Eller “Det var det mest pinlige show for mig, hvor jeg slukkede efter 10 minutter “. Disse og flere kan findes under Florians sidste Facebook-indlæg.

Ganske vist: Florian Silbereisen er kun moderator for showet – du bebrejder heller ikke en tjener for maden. Men det er stadig dem, der lider, som er nødt til at lytte til seerne, og Florian Silbereisen er nu den, der får fansenes frustration. Fordi han er showets ansigt …

“Schlagercountdown”: Spildes abonnement penge her?

Lad os tænke lidt længere: Vi skal alle betale licensafgifter, der bruges til programmering af de offentlige tv-kanaler. Men man kan faktisk forvente, at et så stort annonceret show lørdag aften har mere at tilbyde, end hvad der blev tilbudt os ved “Schlagercountdown”. Nu er Florian Silbereisen nødt til at “tage” kritikken fra fansne, men er det ikke mere for producenterne i baggrunden?

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse