Florian Silbereisen: Er hans nye job hos DSDS moralsk forsvarlig?

Foto: TVNOW / Stefan Gregorowius

Coronakrisen ryster i øjeblikket verden. I Tyskland drøftes udgangsforbud, butikker er lukket, og minimumsafstande er et krav. Men hvorfor skulle du ikke bare fortsætte som normalt? Et spørgsmål, der i øjeblikket bør stilles til nogle private kanaler … Og hvorfor går en moderator som Florian Silbereisen indirekte ind for en sådan opførsel?

Situationen blev forværret enormt den sidste weekend. Alle indser: Vi undervurderede virussen. Mens adskillige begivenheder allerede var aflyst, løb den normale galskab på RTL:

I fredags var det danseshowet “Let’s Dance” og dagen efter casting-showet “Deutschland sucht den Superstar”.

Selvom showene alle fandt sted (i det mindste officielt) men uden et publikum, så seeren stadig var tilskuere men derhjemme. RTL kaldte dem kærligt “Familie og venner”. Der var tilsyneladende ikke noget, der ønskede at blive kendt som en sikkerhedsmargin eller en Coronakrise.

RTL arrangerer offentlig visning

Mens temashow af “Deutschland sucht den Superstar” blev sendt den sidste lørdag, fandt der tilsyneladende en parallel begivenhed sted i et pakket side studio. Om det rapporterede “BILD”. Fans så DSDS her sammen – selvom der faktisk var forbud mod seerne. En enorm skærm blev bygget, og ja, der var endda catering.

Det lyder alt sammen meget dobbelt moralsk. Men RTL’s handling er ikke den eneste, der viser sig dårligt. En velkendt schlagerstjerne viste den også i topform.

Han har for nylig offentliggjort en video, hvor han snakker med sine fans med en billedbog Schleimpathos og synger KLUBBB3-sangen “Du schaffst das schon”. Han beder om, at alle bliver hjemme. For din egen beskyttelse, selvfølgelig. Imens tørrede blækket på DSDS kontrakten i baggrunden på samme tid?

For et par uger siden aflyste Florian Silbereisen sit eget ARD-show for at beskytte alle involverede. I øvrigt blev hans duet album med Thomas Anders også udsat, hvilket skulle have været udgivet i dag.

Nu bare et par uger senere sidder han ved siden af Dieter Bohlen i DSDS-juryen. Et temmelig tvivlsomt træk – i det mindste moralsk. Mens kolleger som Roland Kaiser eller Maite Kelly er meget tydelige ved, at folk skal blive derhjemme, ignorerer mange andre dette …

Hvorfor annullerer RTL ikke deres shows?

Selv om mange ikke ønsker at indrømme det endnu, vil der helt sikkert blive pålagt et generelt udgangsforbud i den nærmeste fremtid. I nogle byer gælder dette også nu. Selv små grupper af mennesker bliver kritiseret skarpt, og endda vores kansler beder os borgere om at blive hjemme.

I tv-studionerne i Köln-Ossendorf synes dette ikke at være gyldigt i øjeblikket. Her fortsætter man med at producere muntert. Og selv hvis det siges, at medarbejdernes sundhed er vigtig for RTL:

I et tv-show som “Let’s Dance” eller “DSDS” er mindst 50 mennesker nødvendige til produktionen alene. Derudover er der kandidaterne, jurylederne og andre produktions relevante tredjeparter.

Men Corona ser ikke ud til at eksistere for RTL: ProSieben fortsætter også sin produktion “The Masked Singer”. Den sidste udgave blev sendt sidste tirsdag.

Det bizarre: Den østrigske udgave, der ellers er produceret i samme studie i Köln, blev sat på pause, fordi “ingen sikker produktion” kan garanteres. “Sikkerheden for vores ansatte, alle hovedpersoner og de involverede er en høj prioritet,” siger PULS4, den østrigske tv-tv-station, der også hører til ProSieben.

Vi spørger os selv: Hvorfor foregår en del af TV-Tyskland som før? Hvorfor har tv-producenterne ikke forstået alvoren i situationen endnu? Det økonomiske aspekt spiller bestemt en stor rolle her – men hvis du i øjeblikket adresserer selvstændige med dette argument, der er nødt til at sætte deres daglige forretning pause på grund af Corona, støder man bestemt på uforståelse.

Med rette!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse