Florian Silbereisen & Carmen Nebel: Hvorfor er det playback i deres shows?

Foto: ARD/Jürgens TV/Dominik Beckmann

Der er en uendelig diskussion på de sociale netværk, blandt fans og på forskellige “schlagerportaler” om: Gang på gang, når Carmen Nebel og Florian Silbereisen præsenterer deres store lørdag aften shows, er mange seere og kommende “professionelle” rasende over, at der er bruges playback* i programmerne.

Så kunstnerne bevæger kun læberne, mens musikken og stemmen kommer fra optagelser. Men hvorfor er det sådan?  I en samtale med en af ​​landets største tv-producenter fandt vores samarbejdspartner Schlager.de ud af, hvorfor der normalt ikke er live-sang på tv.

Hovedårsagen til at bruge playback er normalt det høje antal kunstner i et musikprogram. Den krævede live-teknologi, som skulle skræddersys individuelt til hver musiker, ville være vanskelig eller endda umulig at implementere.

Når det kommer til singback**, så kun stemmen er live, ser tingene anderledes ud. Det hele ville være teknisk muligt, men produktionen ville nå sine grænser, når man planlagde prøverne. For at yde retfærdighed over for enhver kunstner her, har du først og fremmest brug for tid. Men dette er normalt ikke tilgængeligt inden sådanne shows.

Afspilningen giver kunstneren og udsendelsen en fantastisk mulighed: En detaljeret visuel iscenesættelse. I dag er dette næsten altid nødvendigt for at imødekomme publikums forventninger og synsvaner. Her kræves et perfekt samspil mellem kunstnerens, musikernes, muligvis danserne, baggrundsindholdet, showlyset, rekvisitterne og sidst, men ikke mindst, pyroteknikken.

Men ikke kun showfolkene er interesserede i en optimal iscenesættelse. Pladeselskaberne, der placerer deres kunstnere i programmerne, ønsker også at give seeren et perfekt produkt. Og i sidste ende ville seeren blive irriteret, hvis Andrea Berg lyder anderledes end på det nye album.

Kort sagt: Afspilning er på ingen måde en erstatning for live sang. Men det skulle det ikke være. I de store shows lørdag aften, der er besat med adskillige kunstnere, er afspilningen simpelthen et middel til et mål.

På de mange stadions i landet er kunstnerens rigtige stemme (normalt) efterspurgt igen. Og det er lige så godt.

Kilde: Schlager.de

* playback – Fremførelsesform hvor de optrædende kunstnere blot mimer til afspilningen af et stykke musik, der er indspillet på forhånd.

** singback – Fremførelsesform hvor en eller flere sangere synger live til afspilningen af et stykke musik, der er indspillet på forhånd.

Det skal du læse