Florian Silbereisen & Beatrice Egli: Voldsomme anklager!

Straffesag mod Florian Silbereisen og Beatrice Egli: Mens millioner af mennesker foran deres TV stadig spekulerede på, om Beatrice Egli og Florian Silbereisen forsøgte at fortælle os noget “særligt” med deres duet “1000 und 1 Nacht”, var der én, der lyttede meget opmærksomt: Diether Dehm, forfatter og udgiver af kultsangen. Den indiske linje manglede. Simpelthen censureret – en krænkelse af ophavsretten!

Nu er better-man-bølgen også nået til schlagerverdenen: den oprindelige linje “Erinnerst du dich, wir haben Indianer gespielt”, som Klaus Lage sang første gang i 1984, blev til “Erinnerst du dich, wir haben zusammen gespielt” i duetten af Florian Silbereisen og Beatrice Egli. Det gør Diether Dehm rasende.

Dehm: “Florian Silbereisen burde være på en lukket institution”.

Via Facebook gav forfatteren udtryk for sin holdning: “Hvis ikke vanhelligelse af et beskyttet kunstværk i Tyskland allerede var en krænkelse af ophavsretten, dvs. en strafbar handling, Florian Silbereisen og Beatrice Egli burde spærres inde alene for groft krænkelse. Silbereisen havde hverken tilladelse fra mig til at gøre det eller den mindste kompetence.”

Diether Dehm understreger, at han ikke kun insisterer på troskab over for teksterne, “men også på at mine børn, børnebørn og oldebørn har lov til at ‘lege indianer’, hvor og hvornår de vil. Ligesom unge indfødte forhåbentlig også bør have lov til at spille ‘gamle hvide mænd’ for evigt og overalt i verden”.

Schlager.de har bedt den ansvarlige på tv-station MDR, som har været i overskrifterne på grund af en svindelskandale med den tidligere programchef Udo Foth og ledelsen omkring Beatrice Egli og Florian Silbereisen om en udtalelse. Indtil videre uden resultat.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse