Florian Silbereisen: ARD afslører planer for 2024 – vil han forlade “ZDF Traumschiff”?

I april blev den sidste episode (episode 97) “Vancouver” af “ZDF Traumschiff” vist på skærmene. Med 5,20 millioner seere var seertallene slet ikke dårlige, men det er stadig tvivlsomt, om Florian Silbereisen vil fortsætte med at påtage sig den dobbelte byrde. Han er trods alt stadig vært for sine succesfulde Feste-shows på ARD. Vil Silbereisen forlade skibet for altid efter det 100. afsnit af “Traumschiff”? En insider har talt med Schlager.de og har et bud…

Florian Silbereisen har spillet kaptajn Max Parger siden afsnit 85, som blev sendt første gang i julen 2019. Seertallet dengang: 7,49 millioner seere. “BILD” skrev “de bedste ‘Traumschiff’-seertal i syv år”. Sarah Engels (dengang stadig Lombardi, som den syngende kammerpige) og Joko Winterscheidt (som kaptajnens bror) var der også. Silbereisen udviste endda ægte mod: Under en redningsaktion på åbent hav, hvor han skulle springe op på en sejlbåd i bevægelse, var det egentlig meningen, at en stuntmand skulle tage over. Men sangeren gjorde det selv – med succes: han landede sikkert.

Hvis han var styrtet ned, ville optagelsen have måttet afbrydes. Og siden da? Selv Florian Silbereisen, som er så vant til succes, kan nogle gange miste modet. ZDF-damperen for overfladisk familieunderholdning fortsatte trods alt med at sejle gennem det barske seerhav i de følgende år: 2020 – 7,81 millioner seere, 2021 – 7,30 millioner seere, 2022 – 6,46 millioner seere. Og nu: blot 5,20 millioner seere. Ikke dårligt, men heller ikke godt.

Florian Silbereisen vil stadig tage Traumschiff-jubilæet med sig

Der er kun tre afsnit tilbage til mega-jubilæet, det 100. afsnit … En insider i produktionen afslører over for Schlager.de: “Selvfølgelig vil tv-selskabet ikke lade dette blive taget væk. Det fremgår også tydeligt af kontraktforlængelsen for de næste tre år med Florian Silbereisen som kaptajn. Hvad bliver det næste? Det er usikkert. Men seertallene viser allerede tendensen, så hvad vil folk ikke have.”

Men insideren har et helt andet bud: “Der vil stadig blive produceret en episode i 2023, to i 2024. Og Silbereisen har forlænget sin kontrakt til 2024. Mange går ud fra, at det er det, der kommer til at ske: Der bliver et bombastisk 100-års episodejubilæum. Med et glitrende farvel til kaptajnen. Og Florian Silbereisen vil også vide det: Man skal forlade festen, når den er bedst …”

Samtidig har ARD offentliggjort sine planer for 2024. Florian Silbereisen har også en plads hos dem. I pressemeddelelsen står der: De vellykkede schlager/show-aftener af Florian Silbereisen og Starnacht am Wörthersee fortsættes også. Så hvor længe vil Florian fortsætte med at påtage sig denne dobbeltbyrde? Vi ser i hvert fald frem til fremtiden og vil rapportere, så snart der er nyt.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse