Eurovision Song Contest 2018

Disse seks har chancen for at repræsentere Tyskland ved Eurovision Song Contest (ESC) i Lissabon: Xavier Darcy, Ivy Quainoo, Ryk, Michael Schulte, Natia Todua og bandet voXXclub er nemlig deltagerne i showet “Unser Lied für Lissabon” (Vores sang til Lissabon). Das Erste sender den tyske afstemning til ESC torsdag d. 22 februar 2018 kl. 20.15 Live fra Berlin. Udvælgelsen er baseret på afstemning fra 100 medlemmer af Eurovision panelet og 20 medlemmer af det internationale ekspert jury. Oprindelig var der 4000 mulige titler af vælge i mellem.

Kilde: NDR/Thorsten Jander

Næste skridt udvikles i en sangskrivnings camp, hvor 15 nationale og international forfatter, komponister og producenter udvikler seks sange. Baseret på dette materiale bliver det bestemt, hvilken sang der er den rigtige til hvem og hvordan den kan iscenesættes.

Kilde: NDR/Nikolas Fabian KammererSanger/sangskriver Xavier Darcy fra München har britiske og franske rødder. I år har han udgivet sit debutalbum “Darcy”, der er på top 50 på iTunes hitlisten, han har tidligere udgivet to EP. Han har optrådt på utallige festivaler og har b.la. været med i “Inas Nacht” på Ersten og spillet som support på tournen til Rea Garvey og Joris.

Dette er sangene, hvor en af dem bliver sendt videre til “Unser Lied für Lissabon”:

  • Xavier Darcy: „Jonah” – Musik und Text: Xavier Darcy, Loren Nine Geerts, Axel Ehnström, Thomas Stengaard
  • Ivy Quainoo: „House On Fire” – Musik und Text: Jörgen Elofsson und Ali Tamposi
  • Ryk: „You and I” – Musik und Text: Rick Jurthe
  • Michael Schulte: „You Let Me Walk Alone” – Musik und Text: Michael Schulte, Thomas Stengaard, Nisse Ingwersen, Nina Müller,
  • Natia Todua: „My Own Way” – Musik und Text: Loren Nine Geerts, Ricardo Bettiol, Martin Gallop, Jaro Omar
  • voXXclub: „I mog Di so” – Musik: Merty Bert, Mike Busse, Philipp Klemz, Lennard Oestmann Text: Joe Walter, Philipp Klemz, Martin Simma, Merty Bert, Mike Busse

Alle titler udgives tirsdag d. 20 februar.

Kilde: NDR/Philip Loeper

Ryk (Rick Jurthe, 28) studerede på universitet for musik, teater og medie i Hannover samt populærmusik. Siden afslutningen har han arbejdet som komponist, sanger og producent for projekter lige fra film til varieteer. I de senere år har han udgivet flere EPs, under hans gamle pseudonym FOXOS. Siden 2016 er RYK den musikalske leder og komponist for Europas mest succesfulde Akrobatisk show “Feuerwerk der Turnkunst”. Han har vundet flere pris for Newcomer og spillet på talrige scener, også ved internationale festivaler.

Kilde: NDR/Helen Sobiralski

Ivy Quainoo (25) er fra Berlin og for hendes debut album opnåede hun guld, i 2013 fik hun en ECHO i kategorien “Beste Künstlerin Rock/Pop nationale” og tournede i november 2017 rundt i Tyskland for tredje gang. Ivy har siden 2012 været den mest succesfulde vinder i det første sæson af “The voice of Germany”. I to år har hun for det meste boet i New York og studeret på den berømte skuespiller skole The American Academy of Dramatic Arts.

Kilde: NDR/Kai Marks

Michael Schulte (27) spiller foran et stort publikum – på nettet: Hans YouTube kanal har mere end 50 millioner views og tæt på 200.000 abonnenter. Størstedel af hans som er over 1,2 millioner Spotify Stream brugere pr. måned, kommer fra Sverige, Norge, England og USA. I mellemtiden har sanger- og sangskriveren haft succes med at have udgivet 7 album og EPs. Opvokset i Dollerup ved Flensborg, i dag bor han i Buxtehude i bydelen Stade.

Kilde: NDR/Richard Huebner

Natia Todua (21) kom fra Georgien til Tyskland, med en drøm om at realisere et liv som musikerinde og sangerinde. Hun arbejdede som AuPair i Bruchsal (Bydel i Karlsruhe), hvor hun forsatte med at leve, og vandt i december den seneste sæson af “The Voice of Germany”. Sammen med fem andre sangerinder og sangere fra showet er hun i øjeblikket på en landsdækkende Tourne.

Kilde: NDR/Severin Schweiger

Stilen fra Müncherner bandet voXXclub hedder “Nyt Volksmusik”. VoXXclub består af fem sangere fra tre lande, medlemmer Florian Claus, Stefan Raaflaub, Korbinian Arendt, Christian Schild og Michael Hartinger blander traditioner og moderne musik, med Groovy Beats og lyd. Deres videoer har på nettet opnået millioner kliks. Deres debut “Alpin” fik platin, de blev i 2016 nomineret tre gange. I 2016 udkom deres tredje album.

Producent af “Unser Lied für Lissabon” er Matthias Alberti fra Kimmig Entertainment, udsendelsen som produceres med Florian Wieder og Jens Bujar (Lodge of Levity), digame mobile og den Nordtyske Rundfunk. Redigeret af Volker Weicker. Billetsalget startede i midten af Januar. Flere detaljer om det tyske ESC 2018 kan fås på NDR på et senere tidspunkt.

Finalen af Eurovision Song Contest er lørdag d. 12 maj kl. 21 live fra Lissabon på Erste. Kl. 20.15 starter “Countdown von der Reeperbahn”

Se med Torsdag d., 22. Februar 2018 | 20:15 på NDR.

Kilde: NDR.de

Det skal du læse