Endnu et slag mod schlagerserier med Florian Silbereisen & Co.

Florian Silbereisen og Giovanni Zarrella byder regelmæssigt de største schlagerstjerner velkommen på tv-scenen. Mens mange schlagerfans ser frem til disse shows med stor forventning, har der tidligere været stigende kritik af dem, også fra andre schlagerfans.

Klaus Baumgart, medstifter af den nordtyske schlagerduo Klaus und Klaus (“An der Nordseeküste”), er også ret kritisk over for schlagershows. I et interview taler han åbent om problemerne med nutidens programmer.

Andre schlagerkolleger kritiserer også tv-shows

For nylig udtrykte Maximilian Arland i et interview med magasinet “Von Frau zu Frau” sin utilfredshed med, at han ikke længere bliver inviteret til “Die Feste”-shows og lignende tv-programmer. Han sagde: “Når man har nye sange, tilbyder man sig naturligvis til alle mulige programmer, og så spørger man sig selv, hvorfor man ikke bliver inviteret. Det er virkelig en skam.”

Patrick Lindner sagde også for nylig til “schlager.de”: “Jeg er ikke en del af denne schlagerboble. Hvis jeg ikke bliver inviteret til Florian Silbereisen, så er det bare sådan, det er.” Han understregede også: “Det er virkelig altid de samme mennesker, man ser i disse shows. Genren kan ikke udvikle sig på den måde. Heldigvis har jeg ikke noget med det at gøre.”

Klaus Baumgarten: “Altid de samme mennesker”

Sangeren Klaus Baumgart kritiserede også schlagershows. Ifølge ham har han “ikke noget stort problem” med fremkomsten af Spotify og andre streamingtjenester, men så meget desto mere med de store schlagershows: “Hvad jeg derimod synes er mindre sjovt, er den udvikling, at det altid er de samme mennesker, der optræder i de store tv-programmer. Når jeg tænder, er jeg nogle gange ikke sikker på, om det er det aktuelle show eller showet fra året før, der bliver sendt,” siger den 69-årige. Personligt savner han tv-formater som “ZDF Hitparade”, der blev sendt fra 1969 til 2000.

Men det er ikke kun hans schlagerkolleger, der synes, at tv-programmerne er for ensformige. På nettet er der flere og flere kommentarer fra seere, som simpelthen er trætte af de samme gæster igen og igen, som Beatrice Egli, Ross Antony, Maite Kelly & Co.

Kilde: Schlagerplanet.de

(Vi kan kun give dem ret. Det er ret ensformigt og der er heller ikke den store glæde ved at se frem til de store schlagershows som der var engang – det er næsten “Nepotisme” i dag. Mange siger at Florian eller Giovanni skal ryste posen og lade nogle nye komme til. Det er bare ikke Florian eller Giovanni der bestemmer det, de er kun værter og får besked på at den og den kommer og så skal de bare præsentere. Så vi skal rette skytset imod producerne og andre bag de store shows. – red.)

Det skal du læse