Endegyldigt slut med schlager!

Foto: SWR/Wolfgang Breiteneicher

Vanessa Mai distancerer sig længere og længere fra schlageren. Hendes musik glider mere og mere ind i popgenren og har næsten intet at gøre med hendes begyndelse som schlagersangerinde. I et interview fortæller hun om sin udvikling.

For nogle år siden var Vanessa Mai stadig medlem af schlagerbandet “Wolkenfrei”. Kort efter forsøgte hun at bygge videre på denne succes med sin solokarriere. For et par uger siden udgav Mai sangen “Happy End” med rapperen Sido og landede direkte på nummer tolv på de tyske hitlister – den bedste placering i hendes karriere. Sangerinden er glad for hendes succes og er meget stolt. Men hvad betyder det for hendes schlagerkarriere?

Ingen lykkelig slutning for schlageren

I et interview med “red” har Vanessa Mai nu kommenteret sin udvikling. Der fortæller hun, at hun aldrig aktivt har vendt schlageren ryggen: »Jeg besluttede mig aldrig for ikke at lave schlager mere eller at (…) sige fra imod schlageren. Det har aldrig været tilfældet med mig.” Vanessa Mai ønskede ikke at bøje sig.

Den 29-årige Vanessa stødte hurtigt på folk, der siges at have forsøgt at bøje hende: “Jeg har altid været rigtig opsat på at eksperimentere, og så blev der sagt, ‘Det gør man ikke som schlagersangerinde,’ og jeg tænkte ved mig selv, ‘hvorfor ikke?’.”

Var det årsagen til bruddet med Schlager? Vanessa Mai ser ud til endelig at sige farvel til hittet. I hvert fald ud fra billedet som popsanger. Hun gør, hvad hun bare har lyst til, og det ser ikke ud til at være schlager i øjeblikket.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse