Ella Endlich „Träume auf Asphalt“

Det nye album fra Ella Endlich er landet her på redaktionen, så der er glade rythmer i højtalerne, så skal vi ikke bare se at komme igang med at høre det og fortælle hvordan det er.

Der er helt sikkert nogle som kender Ella Endlich for hendes optræden i det Tyske melodi grand prix, hvor hun gav et af numrene “Adrealin” som er fra hendes album her. Vi så udsendelsen og håbede på at Ella vandt, men desværre, hun skulle ikke repræsentere Tyskland i Stockholm 2016.

Kilde: Ella Endlich Web
Kilde: Ella Endlich Web

“Träume auf asphalt” (Drømme på asfalt) er Ellas 8 album, og det er den velkendte Ella’s sound der går igen, men der er langt mere tempo på det nye album. Energi lige fra start til slut finder man på dette album, som med rette burde give Ella langt mere opmærksomhed end tidligere. Ella er født i byen Weimar som ikke ligger langt fra Erfurt i tyskland, og da hun var 5 år flyttede hendes forældre til Berlin, og der voksede Ella op og lever der i dag. Som datter af musikproducent Norbert Endlich, så er musik en vigtig del i Ella liv, det afspejler sig også i dette album.

“Spuren auf dem Mond” lægger en god grund til resten af albummet, som dog indeholder nogle enkelte stille numre, ellers er de i up-tempo som godt kan sætte gang i en fest eller bruges på et diskotek, i Tyskland, nok ikke herhjemme, det skulle da lige være hvis Ella udgav et af de tempofyldte numre på engelsk, men så ryger charmen jo ved den tyske schlager musik.

Nummeret Adrenalin, lever op til sit navn, for der er virkelig godt gang i det nummer. Ella viser at hun behersker mange toner, lige fra de lave og til de højere hvor vi andre ikke kan følge med. Et nummer som også gik rent ind i publikum i Grand Prix studiet, men ikke nok til at kunne vinde.

Mit favoritnummer på dette album er uden tvivl “Ein Traum, ein Koffer und Benzin”, som virkelig er et dansebart hit, og nok et vi skal komme til at høre mere til. Jeg kan i hvert fald ikke sidde stille til det. Danser rundt på kontoret med min kontorstol som partner.

Resten af albummet er en dejlig blanding af tempofyldte og enkelt sjælere, men absolut numre man bliver i godt humør af. Hvis man køber dette album, vil man ikke blive skuffet, Ella er tro mod sig selv og schlagermusikken, men med et strejf af musical og drømmeagtige billeder.

Numre på albummet

 1. Spuren auf dem Mond
 2. Adrenalin
 3. Ein Traum, ein Koffer und Benzin
 4. Ein goldener Käfig
 5. Heimatland
 6. Autobahn
 7. Kein Liebeslied
 8. Rot
 9. Bist ein Feuerwerk
 10. Peter Pan
 11. Wer Flügel hat
 12. Flieger aus Papier

Albummet kan købes her: Träume auf Asphalt

[review_summary title=”Bedømmelse”][rating title =”Ella Endlich – Träume auf Asphalt” value=”4″ range=”5″] [/review_summary]

Det skal du læse