Fritidsaktiviteter for Schlager-fans

Vi Schlager-fans kan ofte ikke få nok af vores yndlingsmusik. Vi beskæftiger os med genren og dens stjerner på vidt forskellige måder. Der er næppe grænser for kreativiteten. Vi giver et overblik over de muligheder, som entusiaster har i deres fritid for at finde spændende aktiviteter relateret til schlagermusik. Alt dette er jo beregnet for de tyske schlagerfans – men mon ikke artiklen kan afføde nogle ideer til herhjemme i lille Danmark

Schlager som en livsstil med indflydelse på hverdagen, for med en stor entusiasme for genren og dens stjerner kan Schlager blive en rigtig livsstil. Det er ikke kun musikken, der spiller en rolle. Snarere har schlageren indflydelse på mange områder af livet.

Indflydelse på indkøb og forbrugsbeslutninger, dette omfatter fx valg af tøj. Dette giver dig mulighed for at orientere dig om stjernernes outfits. Afhængigt af yndlingskunstneren er resultatet, at fans foretrækker et prangende og iøjnefaldende look eller bærer tøj fra bestemte mærker. Ydermere kan schlagerstjerner, der er aktive som influencers på sociale medier eller annoncerer på anden måde, have indflydelse på fans forskellige købsbeslutninger.

Nogle gange kan passionen endda påvirke valget af feriedestination til en vis grad. Især Mallorca er kendt for, at mange schlagerstjerner optræder der jævnligt. Rigtige fans har mulighed for at kombinere deres rejse med et besøg på sådan en begivenhed og opleve et særligt feriehøjdepunkt.

Det personlige miljø

Derudover kan entusiasmen have indflydelse på valget af personer i fansens personlige miljø. Det betyder selvfølgelig ikke, at en Schlager-fan kun kan være venner med andre mennesker, der er interesserede i Schlager.

Ikke desto mindre er det bestemt en stor berigelse, når den ene eller den anden ven eller endda en livspartner deler hobbyen. Den fælles interesse kan svejse sammen, tilbyde et konstant grundlag for samtaler og udveksling i hverdagen og gøre det endnu mere attraktivt at gå til koncerter.

Besøg schlagerbegivenheder

En af de mange måder, schlagerfans kan forfølge deres interesse i deres fritid på, er ved at deltage i genre-relaterede begivenheder. Der er en række arrangementer, der kan være interessante. Som indeholder:

 • mindre schlagerfester i klubber og diskoteker,
 • Optræden af ​​individuelle kunstnere
 • og Schlager-festivaler.

Mindre schlagerfester i klubber og diskoteker

Nogle diskoteker og klubber i forskellige regioner i Tyskland arrangerer schlagerfester fra tid til anden. For fans er dette en fantastisk måde at tilbringe en hel aften eller nat på at lytte til deres yndlingsmusik og danse igennem.

Nogle gange optræder en kendt kunstner endda ved sådan et arrangement. Derudover er der diskoteker i mange regioner i Forbundsrepublikken, der specialiserer sig i schlagergenren og jævnligt giver fans en fantastisk fest. Disse omfatter blandt andet:

 • der Schlagergarten in der Kultfabrik i München,
 • die Klapsmühle i Köln,
 • die Hafenbar i Berlin
 • sowie er Club Buddy’s i Hamburg.

Fester er også en god mulighed for at møde ligesindede og skabe passende kontakter.

Hvad gør en vellykket schlager-begivenhed?

Udover arrangementerne på de enkelte lokationer og diskotekerne er der en hel række af større schlagerevents. Dette inkluderer koncerter og festivaler. Men hvad gør egentlig et vellykket arrangement af denne art? Især for folk, der ikke har været til en stor koncert så ofte, kan det være nyttigt at kende de vigtigste faktorer.

Kunstnere, show og tilhørende program

Selvfølgelig er de kunstnere, der optræder, vigtige. Mange Schlager-fans vil helt sikkert se på dette aspekt først. Kun hvis de kan lide dem der optræder, vil de gerne deltage i begivenheden.

Udover navnet er showet, der tilbydes, også vigtigt. Især hvis fansen allerede har været til optræden af ​​en bestemt kunstner og haft det meget sjovt, vil han helt sikkert gerne se den samme optrædelse igen.

I bedste fald er der også gode drinks og snacks på det passende sted. Så yndlingskunstnerens show bliver en slags dobbelt fornøjelse. I nogle tilfælde annonceres en lille autografsession i forbindelse med forestillingen. Nogle gange foregår dette direkte efter showet, alternativt er der mulighed for at være meget tæt på din yndlingsstjerne et kort øjeblik på samme eller et andet sted i løbet af dagen.

Sikkerhed

Derudover er sikkerheden vigtig ved sådanne større arrangementer. Corona-pandemien spiller lige nu en ikke uvæsentlig rolle her. Afhængigt af de gældende regler i regionen, bør fans have det nødvendige bevis (nylig test, bevis for vaccination eller begge dele) med sig.

Ud over de beskyttende foranstaltninger vedrørende pandemien er andre aspekter af sikkerheden også vigtige. Arrangørerne bør hyre et kompetent sikkerhedsfirma til at gribe ind i tilfælde af uenigheder blandt gæsterne.

Foregår arrangementet under åben himmel i et byrum, skal man også sørge for at beskytte de besøgende mod andre farer. Disse omfatter for eksempel angreb på menneskemængder med et køretøj – sådanne hændelser er steget i de senere år.

Dette muliggøres blandt andet af fast opsatte barrierer. Byen Essen har siden 2011 haft et koordinationskontor, som blandt andet beskæftiger sig med beskyttelse af besøgende til arrangementer.

Nogle ramte koncerter og begivenheder i 2022

I 2022 vil nogle kendte Schlager-stjerner give koncerter i forskellige regioner i Tyskland. Derudover er der en række festivaler. For fans er disse datoer ideelle muligheder for en uforglemmelig fritidsoplevelse. Om begivenhederne rent faktisk finder sted i sidste ende kan dog afhænge af den aktuelle status for corona-pandemien.

Optrædener og rundvisninger af kendte Schlager-kunstnere

Helene Fischer kan for eksempel ses live den 22. august i messecentret i München. Forestillingen siges at være kunstnerens hidtil største friluftskoncert. Vanessa Mai er på turné til flere koncerter i maj og september.

Roland Kaiser er på en stor friluftsturné fra juni til august 2022. Derudover skal “Kaisermania”-serien med adskillige koncerter af sangeren fortsættes flere dage i juli på bredden af ​​Elben i Dresden.

Michelle tager på turné fra september til november 2022 under titlen “30 Jahre – das war’s – noch nicht – Die Jubiläumstournee”. Beatrice Egli kan ses live ved et par koncerter mellem oktober og december som en del af “Bunt – Best of Tour 2022”.

Store begivenheder

Der vil også være nogle festivaler i 2022, som er ideelle for Schlager-fans. Dette omfatter for eksempel Schlagermove i Hamborg. Arrangementet er planlagt til 1. og 2. juli i år.

Schlagermove er en parade gennem nogle dele af Hamborg med mere end 40 musik-lastbiler og et sekscifret antal festende fans. Frem for alt gør de farverige og skøre outfits dagene til noget helt særligt. Om aftenen er der fest på et stort område.

En anden begivenhed, “DAS GROSSE SCHLAGERFEST.XXL” (også kendt som et tv-program), tager endda på turné og kan opleves live i flere tyske byer som en del af store begivenheder. Det præsenteres af ingen ringere end Florian Silbereisen . Blandt andet i år:

 • Marianne Rosenberg,
 • Matthew Reim
 • og Thomas Anders .

Stop på turen inkluderer andre byer som Mannheim, Regensburg, Stuttgart og Frankfurt.

Muligheder på nettet

Ud over live-begivenhederne tilbyder internettet Schlager-fans en lang række muligheder for at udleve deres passion. Disse omfatter blandt andet:

 • efter nyheder om kendte kunstnere,
 • lytte til musik og se musikvideoer,
 • medlemskab af fanklubber
 • og sociale medier aktiviteter.

Følg nyheder og rapporter

Der er altid en masse spændende nyheder om de forskellige schlagerstjerner. Disse kan relatere til musikalske projekter eller privatliv. I nogle tilfælde er der endda skandaler, der skaber bølger.

Masser af detaljer, rapporter og nyheder om dine stjerner er for eksempel tilgængelige for Schlager-fans på vores hjemmeside. Hertil kommer, at kendte store medier, der beskæftiger sig med forskellige emner, såsom BILD-avisens online tilstedeværelse, ofte rapporterer om skandaler eller store nyheder.

Derudover er der interviews, baggrundsreportager og hjemmehistorier med mange personligheder fra schlagerscenen online. Derudover bør Schlager-fans jævnligt besøge deres yndlingsstjerners hjemmesider. Her kan du blandt andet finde ud af turnédatoer og alt vigtigt om udgivelsen af ​​nye projekter.

Lyt til musik og se musikvideoer

Fans vil helt sikkert have det sjovt at lytte til musik online. CD’er plejede at være det foretrukne medium til dette, men i dag er der nyere og ældre schlagersange på streamingplatforme og i virtuelle butikker. Disse omfatter blandt andet:

 • Spotify
 • Amazon musik
 • iTunes.

Den største fordel ved streaming portalerne er det høje niveau af bekvemmelighed og den konstante og lette tilgængelighed af musikken. For eksempel er der på Spotify playlister, som schlagerfans kan bruge til at lytte til schlagermusikklassikere eller nye hits uden den store indsats. Ved hjælp af et par tricks kan lytterne også bruge portalen særligt bekvemt.

Alternativt er der mulighed for at se nye musikvideoer fra tid til anden. Især på YouTube er denne mulighed givet. Mange kunstnere udgiver klip til deres aktuelle projekter her. Derudover tilbyder nogle YouTube-kanaler optagelser af liveoptrædener af schlagerstjernerne, som bestemt er ideelle til en afslappet aften med underholdning.

Schlagerstjerne-fanklubber

Ydermere er der mulighed for at melde sig ind i en kunstners fanklub via en hjemmeside. Udover den virtuelle kontakt er der naturligvis ofte personlige møder i en sådan forening, men online-måden tilbyder en behagelig måde at få den første kontakt på.

Nogle schlagerstjerner har oprettet deres egne fanklubber, i andre tilfælde blev de grundlagt af entusiastiske fans. Andrea Berg har for eksempel fire fanklubber i forskellige regioner i Tyskland.

Klubberne giver fans mulighed for at møde ligesindede og dele deres begejstring for en stjerne med mange andre mennesker. Dette kan resultere i kontakter, der rækker ud over ren passion for musik og udvikler sig til et venskab.

De sociale medier

Mange merr3nnesker er aktive på sociale medier i dag. Der er masser af muligheder for at oprette en profil. Kendte portaler inkluderer Facebook, Instagram, Twitter og TikTok.

Schlager-fans kan dele billeder og videoer af deres yndlingsstjerner på deres profiler. På den ene side viser de deres entusiasme til offentligheden. Derudover støtter de den respektive kunstner. Desuden får følgerne af en stjerne som regel omfattende indsigt i kunstnerens hverdag eller privatliv på deres profil. Dette er primært muligt gennem billeder og videoer.

Med lidt held er der endda en chance (omend lille) for kort direkte kontakt via besked- og kommentarfunktionerne. Dette afhænger selvfølgelig også af antallet af følgere af kunstneren. Ved livestreams kan publikum også i nogle tilfælde formulere direkte spørgsmål, som så besvares af den respektive kunstner.

Derudover er der i kommentarkolonnerne mulighed for at udveksle ideer med andre fans om et bestemt indlæg af en stjerne. I lighed med fanklubben kan der skabes nye kontakter på denne måde.

Beskæftig dig med genrens historie

Det kan være spændende, især for yngre Schlager-fans, at beskæftige sig med den historie, som genren har skabt gennem de seneste årtier. Ikke sjældent øger det begejstringen og udvider den musikalske horisont lidt.

Rapporter og dokumentation

Til dette formål er der for eksempel mulighed for at se ældre reportager om bestemte kunstnere eller interviews fra tidligere årtier på YouTube. På denne måde får rotationen et omfattende indtryk af tiden og billedet, det vil sige udseendet af den respektive stjerne, bl.a.

Afhængigt af kunstneren kan der også være optagelser af koncerter fra de seneste år og årtier. Derudover er der nogle dokumentarer på YouTube, der giver spændende indsigt.

På den anden side kredser disse om individuelle kunstnere og deres udvikling gennem årene og årtier. Andre dokumentarfilm omhandler hele Schlager-genrens historie.

Find og lyt til klassikere

Udover dokumentarfilmene er der naturligvis mulighed for at orientere sig om ældre sange og albums af forskellige kunstnere og så lytte til dem i ro og mag. Mange af numre og long player er på de forskellige streaming portaler på internettet.

Med lidt research kan fansen endda finde musik, som          fansen erhverve sig nogle sjældenheder, der både har samlerværdi og stor følelsesmæssig betydning.

Lave musik selv

En anden spændende fritidsaktivitet for Schlager-fans er selv at lave musik. Der er flere tilgange til dette. Som indeholder:

 • covers af yndlingssange
 • samt komponere og producere deres egne stykker.

Cover yndlingssange

I princippet er det meget nemt at implementere at dække dine yndlingssange som en spændende hobby. Teksterne til langt de fleste Schlager-hits kan findes på internettet, hvis fansen endnu ikke kan synge dem udenad.

På YouTube er der til gengæld mange instrumental- og karaokeversioner af kendte schlagersange. Alternativt, hvis fanen spiller et instrument, kan de selv akkompagnere deres sang eller lave musik sammen med en bekendt, der kan spille keyboard eller guitar.

Skriv dine egne sange

At komponere sine egne sange er derimod en noget større udfordring. I bedste fald har Schlager-fanen musikalsk baggrundsviden og kan bruge dette som grundlag for at skrive sine egne stykker.

Men selv uden sådan knowhow er der måder at implementere på. Der er enkle tutorials på internettet, som begyndere kan bruge til at lære det grundlæggende. Dette kræver ofte lidt mere tid og kræfter.

Men ægte passion for musik er bestemt en stor motivation til ikke at give op, før målet er nået. Det er vigtigt at finde iørefaldende akkordforløb og melodier. Især omkvædet burde klistre i ørerne på senere lyttere.

Ud over musikken, har en god sang brug for fængende tekster. Til dette formål bør amatørmusikeren først tænke over et emne. Inden for schlager, kredser mange sange om de mest forskellige facetter af kærlighed og forhold.

I det følgende skrives der flere vers og et omkvæd. Det sidste er særligt vigtigt: Det skal være særligt enkelt og fængende, så lytteren nemt kan huske teksten og synge med.

Han skal sørge for, at teksten passer præcis til den tidligere komponerede melodi. Du kan selvfølgelig også skrive teksten først og så finde en melodi til den – hvad der virker bedre afhænger altid lidt af skribentens individuelle arbejdsgang.

Indspilning, udgivelse og egne optrædener

Når sangen er færdig, kan hobbymusikeren overveje, om han vil indspille den. I mellemtiden kan der oprettes et lille hjemmestudie med små beløb. Til dette har du brug for:

 • en pc med tilstrækkelig plads,
 • et musikprogram (et såkaldt DAW),
 • et godt lydkort
  • og en mikrofon til vokaloptagelser.

Med disse værktøjer kan amatørmusikeren selv importere og indspille sine selvkomponerede stykker. Til det senere mix er det dog tilrådeligt at konsultere en professionel eller en bekendt, der har lidt mere erfaring med musikproduktion. Optagelserne kan selvfølgelig også laves i et mere professionelt studie.

Måske vil Schlager-fanen kun indspille sangen for sig selv og sin nære omgangskreds. Alternativt er der i dag nemme måder at udgive det på. Dette kan gøres med nogle få trin, især på YouTube. Så musikken kan uploades sammen med billedet af den optrædende eller i form af en simpel musikvideo.

I sidste ende kan schlagerfanen overveje, om han kunne tænke sig at fremføre sin egen sang. Fester med venner som en fødselsdag giver en god mulighed for dette. Der kan også være en lille musikkonkurrence i regionen fra tid til anden.

Konklusion

Hobbyer for Schlager-fans er varierede. Fritidsaktiviteter omfatter deltagelse i livebegivenheder, forskellige aktiviteter på internettet og skrivning og indspilning af din egen musik. I sidste ende kan Schlager gennem hobbyer og en vis forbrugeradfærd blive en rigtig livsstil, der rækker langt ud over at lytte til musik.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse