Dokumentarserie “Vanessa Mai – MAI time is now”

Denne tredelte SWR-dokumentarserie viser Vanessa Mai i usædvanligt intime historier og interviewsituationer. Siden 2018 har den 30-årige Vanessa været ledsaget af filmskaberne med kameraet – tæt på, direkte og meget personligt. Ingen anede på det tidspunkt, at det ville blive de vigtigste og mest intense år i hendes endnu unge karriere.

“Vanessa Mai – MAI time is now” kan ses den 22. oktober fra kl. 8.00 i ARD Mediathek og på SWR Doku-kanalen på Youtube og derefter om aftenen efter Tagesthemen kl. 23:55 på Ersten.

Schlagerstjerne, popikon, stjerne på de sociale medier, talkshowvært

Vanessa Mai er et stjerneskud på schlagerscenen, og hun er blevet katapulteret til toppen af hitlisterne i begyndelsen af 20’erne. Alt ligner en eventyrbog, der indledes i en eventyrverden, men når man først er på toppen, begynder billedet at smuldre. Med sin trang til frihed og uafhængighed forstyrrer Vanessa Mai gamle kammerater – og sig selv i 2019 ind i den værste krise i sin endnu unge karriere i 2019.

Livsverdenerne er ikke længere så homogene som tidligere. Tidligere var der Grönemeyer eller Westernhagen, i dag er der f.eks. en Seeed-koncert om fredagen, en schlagerfest om lørdagen og en singer-songwriter om søndagen på fritidsprogrammet. Vanessa Mai ville også gerne holde op med at være Schlager-sangerinde på et tidspunkt. Men det var ikke så let for hende at komme ud af “Schlager-skuffen”.

Frigørelsen fra schlageren var forbundet med en personlig og kunstnerisk krise og førte hurtigt til et spørgsmål om mening. Men i stedet for at vende ryggen til schlagerscenen, genopfandt hun sig selv og kom tilbage. Hun står fortsat ved Schlager, men hun skriver hits med tyske rappere, er vært for sit eget talkshow, tager stilling mod Body-Shaming – og ændrer spillereglerne for en hel branche. Dokumentarfilmen “Vanessa Mai – MAI time is now” fortæller historien om hendes opstigning, men også om krisen, på en meget intim og eksklusiv måde.

De enkelte episoder af “Vanessa Mai – MAI time is now” på et overblik:

Episode 1: Hvem fastsætter reglerne?

Vanessa starter sin karriere som 20-årig og bliver hurtigt en af de mest succesfulde Schlager-kunstnere. Men når hun først når toppen, lægger branchens hårde regler og hendes egen perfektionisme et større og større pres på hende. Vanessa føler, at hun bliver kontrolleret af andre. En sceneulykke forværrer situationen og kaster hende ud i en krise, hvor hun må finde et mål.

Episode 2: Ud af skuffen

På trods af succesfulde hitlisteplaceringer kæmper Vanessa med sin rolle som kunstner. Hun ønsker at genopfinde sig selv og bryder med gamle allierede og de store spillere i branchen for at gøre det. Men kan hun lykkes på sine egne betingelser og efter sine egne regler?

Episode 3: Metamorfose

Med ny selvtillid går Vanessa sin egen vej: Hun erobrer Instagram og TikTok, genopfinder sig selv musikalsk og frigør sig fra schlagerverdenens begrænsninger. Hvordan reagerer hendes fans på “den nye Vanessa” efter mere end to år uden Corona?

SWR-dokumentarserie “Vanessa Mai – MAI time is now”:

Først online den 22.10.2022 fra kl. 8.00 på ARDMediathek.de og på SWR Doku-kanalen på Youtube, samt samme dag efter “Tagesthemen” kl. 23:55 på Das Erste.

Kilde: SWR – Das Erste, übermittelt durch news aktuell

 

Det skal du læse