Die Amigos: Koma Drama!

Amigos er i øjeblikket den mest succesrige schlagerduo på markedet. I år fejrer Bernd og Karl-Heinz deres 50-års jubilæum. Hvad mange ikke engang ved: Der var oprindeligt to andre Amigos. En dårlig tragedie fik den glade formation til at gå gennem en tragisk tid.

I 1970 var Amigos stadig en kvartet. Foruden de to brødre Bernd og Karl-Heinz Ulrich var Rudi Lang (indtil 1980) og Günther Zimmer også med. Sidstnævnte døde uventet i 1985. Rudi Lang trak sig af professionelle grunde. Witold Piwonski, der overtog keyboardet, kom som en erstatning. Han ledsagede Amigos i mere end 15 år. I 2000 viste det sig imidlertid alt andet.

Helt uventet fik han et slagtilfælde. Som et resultat var han i koma. En tragedie, der endte med døden i 2008. Amigos stod herefter overfor en ny udfordring: Med Witolds død var der et stort hul i bandet. Hvordan skal det gå videre nu? Har projektet stadig en fremtid? Bestemt nogle spørgsmål, der gik gennem brødrenes sind på dette tidspunkt.

De ledte efter en erstatning af nødvendighed – men til ingen nytte. Formationen blev ændret som et resultat. Foruden guitar overtog Karl-Heinz også keyboardet, og Daniela Alfinito, Bernds datter, hjalp lejlighedsvis de to som sanger. Ligegyldigt hvor slemt dette skæbnesvangre kan have været: Amigos opgav aldrig og fortsatte med at kæmpe. Og det skulle belønne sig lidt senere.

I 2006 havde Amigos deres sidste gennembrud, da de optrådte i Achim Mentzels Hitparade og vandt titlen “Musikantenkönig”. I slutningen af året vandt de også den samlede bedømmelse af showet. Fra da af gik det de to brødre stejlt op til hvor de er i dag.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse