Die Amigos: Det var deres bitter kamp for overlevelse

Billede: Die Amigos

De er den mest succesrige populære schlager-duo, har solgt over seks millioner cd’er siden deres musikalske gennembrud tilbage i 2006. Men “Amigos” Bernd og Karl-Heinz Ulrich stod ikke altid på solsiden af livet.

Deres barndom er præget af vanskelighederne i efterkrigstiden, og forældrene skal dreje hvert rationsmærke to gange. Ikke desto mindre blev der sunget og grinet meget i hjemmet.

I deres biografi “Danke, Freunde! Die unglaubliche Amigos-Story” deler brødrene nu deres minder om denne gang, for første gang. “Intet blev smidt væk: Den tørre brødskorpe blev afskåret og dyppet i kaffen. Hvert skævt søm blev bare brugt igen. For forældrene var det en kamp for overlevelse, især hvis man vil bygge et hus. ”

Fader Heinrich arbejdede som minearbejder, mor Erna-Luise i en tekstilfabrik. Men så bliver hun syg med mavekræft. “Hun skreg i smerte,” minder Karl-Heinz om. “I fortvivlelse søgte hun hjælp fra en naturpraktikker. For at være i stand til at betale ham arbejde far dobbelt skift, gik efter arbejde ud til landmændene og hjalp i marken. ”

Sønnerne deltager også i at samle kartofler i marken. Da deres mor endelig besejrer kræften, er familien lykkeligere end nogensinde. Og bevæger sig i 1957 til deres eget hjem i Villingen (Hesse). Der bor brødrene stadig. Nede på jorden og taknemmelig for deres utrolige pladesalg.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse