Del 2 – Eloy de Jong, Beatrice Egli, Florian Silbereisen -Ansigter i dette schlager årti!

Forsættelse fra – Schlager, party og pinligheder – dette årti har været en schlager revolution!

Billede: Universal-Music.de – Anita Bresser

Vores årti er også et årti hvor socialt sammenhold røg overbord. Ideen om det store samfund mistede sin kraft, mennesker afgrænser sig selv til mindre og mindre grupper.

Det er ikke anderledes i schlagerverden. Mallorca og kunstnerne fra Ballermann var tidligere musikalske førende på det tyske marked. Scene mellem “Bierkönig” og “Mega-Park” har i de senere år trukket sig, i et “Fermdschäm-Ecke”. Mellem stemningssangerne og deres konstant selv fejende Entourage i backstage området er der “krig”, som ellers kun er blandt rappere i L.A.

Nobelpris for forlegenhed

Hvis der var en “Nobelpris for Ballermann-forlegenhed”, skulle disse tre have den:

“Ikke Hüftgold” synger i 2014 “Dicke Titten und Kartoffelsalat”, Lorenz Büffel erobre i 2016 Bierhause med “Johnny Däpp” og Ingo ohne Flamingo med ande-maske synger “Saufen – morgens Mittags, abens”. I Øvrigt, alle tre er såkaldte Ballermann hits – vil vi lade stå her.

Tyskland vil have et foto

Partylegenden Mickie Krause gør gennembrud i 2012 med “Schatzi schenk mir ein Foto” i lørdagsshowet af Florian Silbereisen. Den hollandske originaltitel “Schatje, mag ik je foto?” (af duoen Gebroesers Ko), som på det tidspunkt ifølge Tv-producenterne skulle have været dækket af KLUBBB3 medlem Christoff. Men Label var imod det. Heldigt for Mickie Krause! Han er ofte interviewet til TV showet, indtil Tyskland tog deres smarttelefoner frem og stemte på “Schatzi” sangen.

Schlager bliver en fest arena

En ting der har bevæget Ballermann i dette årti på schlager scene er: Party finder vej til schlager. På et tidspunkt hvor tyskernes frygt for alderdomsfattigdom, politisk ustabilitet, klankriminalitet, arbejdsløshed og klimakatastrofer vokser støt, søger folk efter øjeblikke til at glemme stresset i hverdagen og den frygt, der er forbundet med den i et par timer. Det må fejres, partyer bliver annonceret- også i schlager.

Borte er de dage, hvor vi for eksempel fulgte programmet på scenen ved de populære “Schlagernacht” begivenheder i de store haller, på siddende rækker med sæder i det indre. I dag kaster vi os foran scenen, lige som ved en pop eller rockkoncert, med ønsker om at være tæt på stjernerne og danse og feste til deres hits.

Også Alice i eventyrland er Schlagerbooom

Den første, til at implementere denne trend på TV, var Florian Silbereisen og hans team. I hans show er publikum foran scenen. Fra tv-festivaler i udsmykningen “Alice i eventyrland” er “Schlagerbooom” blevet til.

Ti års kærligheds ballade

Nye kunstnere opdages af Florian Silbereisen og hans kreative team til schlager. At det ikke altid behøves at være en fest i udsendelsen bevidste Eloy de Jong. I marts 2018 sang ex medlem fra 90er boybandet “Caught In The Act” årtiets smukkeste kærligheds ballade for os: “Egal was andere sagen” er et covernummer af verdenshittet “No Matter What” af Boyzone. Også et Boyband med sanger Ronan Keating. I showet blev balladen af Eloy sunget med et Gospel kor og hundrede brændende lys var scenen, det var virkelig i top.

DSDS sangerinde skaber gennembrud

“Mein Herz es brennt”… for schlager, synger DSDS sangerinden Beatrice Egli. Den schweiziske sangerinde var ikke en døgnflue, som så mange andre sangere fra RTL-castingshowet. Hun forbliver tro mod schlager og skaber et stort gennembrud i 2013 – På trods af Dieter Bohlen og hans casting show. Også DSDS-sangerinden Marie Wegener fra sidste år har bestemt sig musikalsk for schlager. Næste fredag udkommer det nye album “Countdown” fra den 18-årige Duisburgerinde. Vi krydser fingre.

Læs videre i næste artikel hvor du kan læse om…. Hvem der synger duet i dette årti og udløser en årti duet bølge? Alt om den traditionelle schlager, boybands tager schlager trend, nye live koncerter dimensioner og naturligvis levere vi kun schlager soundtracks fra dette årti… Hold øje

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse