Dårlig moderator? Fan-kritik af Florian Silbereisen

Foto: MDR/ARD/Jürgens TV/Dominik Beckmann

Festlighederne med Florian Silbereisen har været nogle af ​​de bedste bedømmelser på offentligt tv i årevis. Næppe noget andet schlagershow formår at præsentere gæster i formatet Helene Fischer, Andrea Berg eller Andreas Gabalier i serie.

Men med al glæden ved de store shows, fortsætter kritiske stemmer med at stige efter hver udsendelse. Florian Silbereisen er ikke en god moderator, du vil ikke engang tale om showmaster. Vi får se, hvad der er på kritikken.

Ingen udstråling

Når du tænker på store showmestre som Thomas Gottschalk, har du en fantastisk karisma og uimodståelig karisma. Small talk, vittigheder og en vis afslappet lethed i moderering med talenter, der adskiller en showmoderator fra en ægte showmester.

Efter den sidste udgave af Adventsfest der 100.000 Lichter hagler kritik mod Florian Silbereisen imidlertid nu på sociale mediekanaler og kommentarer. Han ville ikke medbringe disse talenter og derfor ikke fremme showet.

F.eks. skriver bruger Lux: “En moderator uden udstråling, men stærkt overbevist om sig selv, og Schlager-samfundet glider efter ham på hans slimspor”.

Christel K. tilføjer: “Man kan ikke længere klare Florian. Altid hans dumme bevægelser, unaturlige, falske generelt. Udsendelsen var kedelig.”

Hvad handler kritikken om?

Først og fremmest skal det siges, at typen af ​​moderering naturligvis er et spørgsmål om ens personlige smag.

Hvis vi ser på valget til de bedste moderatorer, f.eks. blev lavet af programmagasinet “Blick”, er navne som Günther Jauch, Thomas Gottschalk, Stefan Raab, Hape Kerkeling og Frank Elstner inkluderet. Alle er gode moderatorer, der nemt klarer at komme igennem et show.

Her bliver det sagt, at Florian Silbereisen ikke har talentet til at moderere så uformelt og let som f.eks. Thomas Gottschalk kan. På den anden side må man spørge: Hvem kan gøre det og har brug for det til et schlager show?

Det afhænger af formatet

Meget få mennesker ville benægte, at Florian Silbereisen sandsynligvis ikke er en stor showmaster. En stor showmaster er i stand til at lede gennem en live-udsendelse med finesse og improvisation. Færdigheder som f.eks. Thomas Gottschalk eller Günther Jauch har.

Imidlertid er det afgørende: Florian Silbereisen kender emnet (Schlager). Han kender kunstnerne, kender branchen og formår at lede gennem et show hvilket alligevel ikke giver meget plads til improvisation. Florian Silbereisen er arbejder, ikke kunstner.

Et team har ikke brug for 11 Cristiano Ronaldos

Lad os tage et fodboldhold som en sammenligning. Vi kan have en stjerne som Cristiano Ronaldo, der rører fansenes hjerter med stor magisk fodbold. Men der er andre gode spillere ved siden af ​​ham. Disse har måske ikke de samme showkvaliteter, men de leverer en solid præstation og er lige så vigtige for holdets succes -Selvfølgelig uden at tiltrække opmærksomhed som stjernespilleren.

Det er netop den rolle, Florian Silbereisen tager. Ja han kan være lidt stiv, ja måske er han ikke god til at improvisere og ja, måske virker hans moderationer nogle gange lidt kunstige.

Men Florian Silbereisen legemliggør schlagershowene som ingen andre. Han bidrager således direkte og tydeligt til showets succes. En succes, som selv en bedre showmaster ville have svært ved at toppe.

Afholdenhed fungerer som en velsignelse

På et tidspunkt, hvor showet ofte er vigtigere end indholdet, kan en moderator som Florian Silbereisen undertiden virke næsten beroligende. Det er som at slukke for den action fyldte Daniel Craig (James Bond) og se på 1960’erne Sean Connery Bond i stedet. Det hele er langsommere, mere støjsvage og måske for kedeligt for mange unge.

På den anden side ved du præcis, hvad du får. En høj kvalitet uden mange dikkedarer – uden store specialeffekter og uden unødvendige shows. I stedet et fokus på det væsentlige.

Florian Silbereisen inkarnerer næsten en preussisk-protestantisk klarhed i hans moderation, som undertiden ser ud til at være faldet ud af tiden, men går godt sammen med de fleste Schlager-fans.

Fokus er på musikken

Fordi takket være hans reserverede og ofte stive måde at moderere, er Florian Silbereisen i stand til – hvad enten det er bevidst eller ubevidst – at rette fokus på det væsentlige: Til schlagerstjernerne og musikken.

Mens en Stefan Raab for eksempel ofte stjal showet fra de faktiske stjerner i hans shows, såsom Bundesvision Show Contest, gennem underlige ordsprog og fjollede mellemrum.  Derfor er Florian Silbereisen så god til showet og passer nøjagtigt ind i begrebet festligheder.

Når Florian Silbereisen stopper

Hvis Florian Silbereisen stopper, kan du ikke bare erstatte ham med en anden moderator. En anden showmester, også en, der er meget bedre end Florian Silbereisen, ville ændre hele retningen af ​​showsne. Kort sagt: det ville være et helt andet show.

Det vil blive bedre eller værre: faktum er, det ville være anderledes. Men der er stadig et stykke tid indtil da. Så lad os være glade for, at vi har Florian Silbereisen. Selvom han ikke er den bedste showmester.

Kilde: Schlagerfieber.de

Det skal du læse