Claudia Jung: “Nogle gange kan jeg ikke længere holde ud høre om det”

Billede: Claudia-Jung web Manfred Esser

“Immer wieder sonntags” fejrede i går søndag et meget følelsesladet og ekstremt succesfuldt åbningsshow. Moderator Stefan Mross lovede, at han gerne ville skubbe igennem alle 16 sæsoner af sit populære show med sit fantastiske hold. Han er ligeglad med om det er med eller uden et publikum. Han føler sig simpelthen skyldig overfor sine seere.

På trods af at åbningsprogrammet skulle skydes uden publikum, forringede dette ikke stemningen, fordi alle kunstnere som Andy Borg, Claudia Jung, Oli P., André Stade, Mitch Keller, Uta Bresan, Jan Schrödel, Gaby Albrecht, Anna-Carina Woitschack, Frau Wäber og Feuerherz holdt sammen trods afstanden.

Et fænomen, der gav gåsehud. Stefan Mross var meget bevæget, var utrolig anspændt og hans mod til at bevæge sig igennem programmet blev mere end belønnet – vi siger tusind tak!

Efter showet spurgte Schlager.de Claudia Jung, hvordan det føltes at optræde uden publikum og overholde regler, f.eks. Iført masker på hele stedet, der havde sin tv-premiere med “Jetzt erst recht – HERZvernetzt”.

Hej Claudia, hvordan har du det efter en forestilling, der bestemt var speciel, uden et publikum og på afstand?

“Tak, jeg har det godt. Selvfølgelig er det lidt mærkeligt, når du går på scenen uden at se på fansenes ansigter og føle applaus. Men jeg tror, vi alle gjorde det bedste ud af det. Hvis hver af os overholder beskyttelsesforanstaltningerne, kan vi også klare at komme ud af det sammen. Werner Kimmigs team løste alt dette vidunderligt, det skal bare siges. Vi følte os alle trygge og i gode hænder trods kravet om en maske og fjernbetjening. Stadig savner jeg at kramme kolleger, fordi vi ikke har set hinanden på et stykke tid. Men det kommer igen, og jeg er glad for, at denne udsendelse fandt sted. Det var virkelig godt for mig.”

Jeg kan forstå på dine ord, at du synes, det er rigtigt, at programmer som “Immer wieder sonntags”, “Schlagerspaß mit Andy Borg” og også ZDF “Fernsehgarten” finder sted?

“Ja, absolut! Vi er i øjeblikket i en situation i livet, der simpelthen er en trussel mod mange menneskers eksistens. Dette påvirker os alle, hvilket aldrig er sket før. Hvis du åbner aviserne, ser nyhederne, ser på Facebook eller andre sociale mediekanaler, er det eneste emne ‘Corona’. Derudover er der for det meste negative overskrifter, der er en masse falske nyheder, den ene ønsker at overgå den anden med sådan. Nogle gange kan jeg ikke og vil ikke høre det mere. Derfor synes jeg det er fantastisk, at vi kunstnere har platformen til at vises på tv, og at seerne – hvis ikke på stedet – kan høre og se noget nyt foran tv-apparaterne. Jeg tror, det trækker det endnu mere ned, og vi ved alle, at musik forbinder. Især nu. “

“Nu mere end nogensinde – herzvernetzt” er et godt nøgleord, fordi det er navnet på din nuværende single, som du også præsenterede i dag som en TV-premiere.

“Ja, denne sang var oprindeligt forsynet med en anden tekst, men tilpasset situationen, jeg, min yndlingssangskriver Edith Jeske, kom på noget nyt, og hun opfandt praktisk talt ordet ‘herzvernetzt’. Vi kan ikke omfavne hinanden lige nu, men afstanden kan bringe os nærmere i vores hjerter. På trods af masken er det muligt at smile med øjnene. Et fænomen, som vi alle ikke har bemærket i lang tid, da meget i livet er en selvfølge. I øjeblikket kan vi heller ikke lave en video til singlen. Men jeg tænkte, at vi ville skabe en samling, hvor mine fans skulle danse sammen efter min singel, synge med og bare have det sjovt. Jeg starter et opkald på min kunstnerside, og når det er i boksen, finder videopremieren sted her på Schlager.de! Der vil selvfølgelig også være overraskelser. For eksempel giver vi bort “herzvernetzt-masker”, som du nævnte, cd’er, kopper, og lad os se, hvad jeg ellers kan tænke på. Så vi er alle sammen forenet i hjertet bare ‘herzvernetzt’. “

Hvad er det næste i Corona-perioden, og kan du overhovedet planlægge noget?

”Nå, planlægning er selvfølgelig vanskelig, fordi ingen ved, hvor længe vi skal holde ud. I begyndelsen af ​​året tænkte jeg stadig, åh 2020 vil være et godt, spændende år med mange store begivenheder, men alt viste sig anderledes. Jeg håber stadig, at vi på en eller anden måde kan gennemgå Karl May-spillene i Pullman City. Forhandlingerne er i øjeblikket verserende, og jeg er stadig optimistisk for, at jeg kan opfylde mit tilsagn på tre måneder. Desværre blev jubilæumskoncerten aflyst. Men udsat annulleres ikke, og måske den anden aftale sammen med mine fans fungerer i november. Det er nu vigtigt at bare holde sig sammen, gøre noget med dine kære, nyde naturen, ikke give op og falde i en nedadgående stemning, fordi det ikke hjælper os alle og derfor forbliver sunde og forbundet!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse