Christin Stark om “Schlager des Monats”: “Jeg har absolut ingen erfaring på dette område”.

Den 3. februar præsenterer Christin Stark “Die Schlager des Monats” kl. 20.15 på MDR for første gang som Bernhard Brinks efterfølger. En opgave, som Matthias Reims kone ser meget frem til – men som hun også har stor respekt for …

Christin Stark: At være “Schlager des Monats”-vært er en “udfordring”.

“Jeg ser meget frem til denne nye opgave og udfordring. Fordi jeg træder i sko, som er svære at udfylde. Jeg har absolut ingen erfaring på dette område, det må jeg helt ærligt indrømme. Jeg er meget begejstret og har stor respekt for Bernhard Brink”, siger den sympatiske sangerinde i podcasten “Aber bitte mit Schlager”. Men den 33-årige vil gøre alt, hvad hun kan, for at leve op til forventningerne: “Jeg lover, at jeg virkelig vil gøre mit bedste for at sikre, at dette format får et stærkt image med en vis respekt og den ønskede modernitet.”

Revideret koncept

Fremover vil schlagersange, der er kommet ind på hitlisterne, også spille en rolle i schlagershowet. Studiegæster og backstage-reportager vil fortsat være en del af musikshowet. Afsnittet “Månedens schlager” vil også blive bibeholdt. Det giver unge talenter mulighed for at komme ind i “Die Schlager des Monats”-studiet ved at stemme. For som Christin Stark også ved, er alle begyndelser vanskelige. Hun ønsker først og fremmest at være troværdig: “Jeg tror, at det, vi alle har brug for i fremtiden, er autenticitet. Vi er så trætte af denne foregivelse. Vi vil bare have rigtige mennesker. Vi ønsker at blive underholdt og underholdt med sandhed. Jeg mener, at det er det rigtige at gøre. Det ønsker jeg mig også.”

Er hun bange for en dårlig reaktion?

Er Christin Stark bekymret for, at seerne måske ikke kan lide hendes første præsentation? Vi ved jo af erfaring, at nogle mennesker kan være ubarmhjertige og modbydelige – især med deres anonyme vurderinger på internettet.

“Helt ærligt? Det kan jeg godt holde ud!” siger musikeren, der blev mor for første gang sidste år. Hun mener: “Noget af det er ikke gennemtænkt, men blot skrevet tekst. Og det er ikke konstruktiv kritik. Det er bare, jeg kalder det cybermobning.” Hun er ikke bange for det, men synes, det er utroligt trist, at mange mennesker bliver ved med at fornærme andre foran alle:

“Jeg synes bare, det er dårligt, fordi vores yngre generationer ikke skal tage det som et eksempel, tak. Det er ikke cool at disse nogen offentligt.” Hun er overbevist: “Når man udfører et arbejde, der er så offentligt, må man være forberedt på, at ikke alle vil sige “fantastisk! Der er folk, der synes, det er fantastisk, og der er folk, der siger, at det slet ikke er noget for mig. Begge er fine.” Hendes råd: “Alle dem, der offentligt spreder had, har selv et stort validitetsproblem. Du må ikke give noget væk.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse