Bernhard Brink: “Pludrer bare rundt”

I lørdags blev “Schlagernacht des Jahres” afholdt med omkring 18.000 tilskuere i Berlin Waldbühne. Bernhard Brink var der også, og hans optræden vakte stor begejstring. Årsagen var klare udtalelser om den tyske sundhedsminister Karl Lauterbach (Tysklands sundhedsminister) og Vladimir Putin, som han indirekte beskrev som et “lille røvhul”. Han afslørede nu udelukkende til “Schlager.de”, hvordan brandtalen kom til!

Mens Bernhard modtog klapsalver og en masse opmuntring på stedet, blev der hurtigt spekuleret på nettet: Var han fuld? Eller hvorfor flippede Bernhard Brink sådan ud?

Til “Schlager.de” fortæller han: “Jeg flippede slet ikke ud. Det var fuldt ud med vilje efter en meget lang dag på arbejde.” Han tilføjede vredt: “Jeg blæste bare min mening ud i verden. Det ser ud til, at vi i Tyskland ikke længere har ret til at udtrykke vores meninger, man skal tilpasse sig.”

“Vi skal være forsigtige her i Tyskland”

En ting slår ham især: “Det er altid at klage: ‘De siger ikke noget, de ramte mennesker!’ Så gør man noget, så er det heller ikke i orden”.

Generelt har han på fornemmelsen, at man åbenbart ikke må sige sin mening her i landet længere: ”Det bliver værre her. På grund af noget så latterligt.” Udviklingen bekymrer Bernhard: “Vi skal være forsigtige her i Tyskland. Det er en udvikling, der ikke er god«.

Bernhard Brink: “Lauterbach taler altid om det”

Men hvordan opstod brandtalen i første omgang? Det afslørede Bernhard Brink også i interviewet: “Det var meget spontant, det var ikke planlagt.” Folk var bare i godt humør og fejrede ham efter et hit medley. Tanken om, hvad mennesker i verden gør ved hinanden, ramte ham pludseligt. “…og så kom jeg til Lauterbach”, tilføjer Bernhard.

“Lauterbach taler altid om, at der kommer abekopper og alt muligt.” Efter hans mening “skal man lade være med at være bange”. Han håber på én ting fra Karl Lauterbach: “Han bør lave en plan for, hvad vi kan forvente i efteråret. Maske er ikke et problem, men han pludrer bare rundt! Det stinker. Det ville jeg gerne udtrykke.”

Bernhard Brink: “Udløseren er Putin”

Bernhard Brink er vært for “Schlager des Monats” og har også en klar mening om Vladimir Putin. For selvfølgelig ser han også billederne af den frygtelige krig hver dag.

“Hvad gør denne person ved andre mennesker? Hvorfor bliver ikke kun militære mål angrebet, men også civile skudt? Også selvom de andre selvfølgelig er lige så skyldige, når jeg ser på fortiden. Men udløseren er Putin,« siger Bernhard Brink.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse