Bernhard Brink: Hvordan han reddede sin ven fra døden

Foto: Telamo / Robert Recker

Det faktum, at SchlagerOlymp 2021 overhovedet kunne finde sted, skyldes tilsyneladende en mand: Schlager-Titanen Bernhard Brink! For hvis den 69-årige havde set EM-kampen Portugal – Tyskland den 19. juni hjemme og ikke i “Restaurant des Berliner Strandbads Lübars”, ville hans kammerat Olaf Schenk sandsynligvis være død i dag …

Den 56-årige SchlagerOlymp-arrangør og restaurantejer Olaf Schenk havde kæmpet hårdt med myndighederne om at byde mindst 5000 velkommen i stedet for kun 2000 Schlager-fans til sin årlige festival. Han ville fejre dette med sin gamle ven Bernhard Brink over et lækkert måltid i hans restaurant i Lübars.

“Vi sad på terrassen i Olafs restaurant i Berliner Strandbad Lübars. Han havde lige taget en bid af sin bøf. Pludselig gispede han. Faldt bevidstløs ned fra stolen,” fortæller Bernhard til “BILD”.

Bernhard Brink: Ingen hjalp mig med at genoplive!

“Alt gik meget hurtigt,” fortæller Brink til “BILD”: ”Det var umiddelbart klart for mig, at hans liv var i akut fare. Der var risiko for kvælning. Biden må være kommet i luftrøret. Det var jeg nødt til at gøre noget ved. Jeg sprang op og løb rundt om bordet, og begyndte førstehjælp”

Sangeren var lidt rystet over, at alle de andre gæster omkring forblev inaktive, men også af chok. Arrangør Olaf Schenk minder om sin nærdødsoplevelse med et gys:

”Bernhard reddede helt sikkert mit liv. Alt var så fredeligt. Mit liv gik forbi mig. Jeg vidste ikke engang, hvad der foregik og pludselig blev jeg besvimet. Da jeg vågnede af bevidstløshed, var jeg fuldstændig forvirret over, hvor begejstrede alle var. Det virkede mærkeligt for mig, at jeg sad på terrassegulvet. Jeg vil aldrig glemme det Brinki.”

Kilde: schlager.de

Det skal du læse