Bernhard Brink: Et hjerte for mennesker

Kilde: Bernhard Brink Web

Den engagerede musiker sætter ind overfor folk med leukæmi og socialt svære børn.

I næsten 15 år har musiker Bernhard Brink være engageret i “Kids Küche” (Børnekøkken) – et initiativ hjælpeprojekt fra Arche i Berlin Hellersdorf, der giver socialt svært ramte børn måltider og mulighed for rekreation. Bernhard Brink er også ambassadør for den tyske José Carreras leukæmi-fonden. Selvom han bruger meget tid på musik og som vært, finder han altid tid til hjælpe dem i nød.

Han har altid gjort sin “ting”, som han kalder det. Han er tro mod sig selv og har konstant genfundet sig selv. Opskriften på fire årtier med succes er enkel: kontinuitet.

Hvor den musikalske karriere ikke startede med det samme. Oprindeligt studerede han Jura, men afbrød studiet til fordel for musikken. Da han ikke tog eksamen, blev han efter 16 semestre bortvist. I stedet underskrev han sin førte pladekontrakt med Hansa Records.

Tiden mellem 1974 og 1981 gav ham 12 singler på den tyske salgshitliste, dog i den lave ende. Hans største hitliste succes var “Liebe auf Zeit” – den tyske udgave af Ricky Kings “Le rêve”, og opnåede en 13 plads. Han formåede at skabe sig en fanskare med sine engelske pop sange, som blev skrevet om til tysk.

Også kendt fra radio og TV

Bortset fra musikken formåede Brink i begyndelse af 90´erne til at være meget i radio og TV. Han var vært for Berliner Radiosender 100,6 og i tv udsendelser som “Das Deutsche Schlager-Magazin” og “Schlager des Jahres”. Det gjorde ham i stand til at opnå popularitet og bruge sin musik. Han gjorde  det blandt andet i 1991 ved “Ersten Deutschen Songfestival”, med tyske Nicole på 2. pladsen.

I september 2007 overtog han efter den mangeårige vært Ekki Göpelt og udsendelsen “Sonntagsvergnügen” på radiostationen Antenne Brandenburg. I 2014 deltog han også i “Let´s Dance”, sammen med Sarah Latton. Den 20. februar 2016 bekendtgjorde Brink ved en lykønskningsfest, med Florian Silbereisen, sin afsked fra udsendelserne “Die Schlager des Sommers” og “Die Schlager des Jahres” og spurgte efterfølgende om Florian Silbereisen ville overtage disse shows. Det ville han gerne.

I øvrigt ville Brink i 2006, hvis det var gået som det afdøde ikon Rudi Carrell havde ønsket,  have haft sin egen udsendelse – det havde den populære hollænder tilbudt ham. Men det skete ikke. Og det er en af de ting Brink beklager. Men man skal se det positive: Havde han fået den udsendelse, ville han sandsynligvis ikke have haft tid til det velgørende arbejde. Han er nemlig ikke kun ambassadør for den tyske José Carreras Leukæmi fond, men også medforfatter til bogen “Vor hier bis Zu: Barrierefreies miteinander – Musik macht´s möglich. Lachen -Leben – Lieben “Mensch, Demenz”, som er udgivet sammen med Eva Popp og Bianca Mattern.

Hans hjerte slår for socialt svært stillede børn

I næsten 15 år har musikeren Bernhard Brink være engageret i “Kids Küche” (Børnekøkken) – et initiativ hjælpeprojekt fra Arche i Berlin Hellersdorf, der giver socialt svært stillede børn måltider og mulighed for rekreation.

Hvorfor han deltager i det initiativ, forklarer han på sin hjemmeside: “Sulten i dag, selv i det rige Tyskland, er brutal og banker på mange døre i vores land! Meget svært ramte børn er i mellem os, med deres familie, og de får ikke offentlig opmærksomhed. De lever på den absolute fattigdomsgrænse. Af forskellige grunde lukker vi øjnene, da der er mangel på information, om hvordan det egentlig står til. Politikere og partier er tavse om dette, et tabu emne de ikke tør tale offentligt om eller tør konfrontere befolkningen med den drastiske situation om de glemte børn”, siger musikeren med forfærdelse.

“Sultne børn i Tyskland”

Med sine ord får Bernhard Brink en til at tænke: Vi er nødt til at forstå i disse sekunder, hvad der længe har været virkelighed: I Tyskland sulter børn, de mangler de fornødne ting, også regelmæssige måltider. En hurtig hjælp er nødvendig. Nøden har fundet et hjem i Tyskland, ikke mere kun i den tredje verden. Elendighed, sult og manglende muligheder, rammer børn iblandt os”.

Derfor startede han en usædvanlig indsamling: Han samler ikke kun donationer, men beder folk, der klarer sig økonomisk godt – også fra Show branchen – om at tage et ansvar. “Kunstnere lever af deres kreativitet! Lad os bruge vores medfødte talent, og hjælpe børn i nød”.

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse