“Auf einen Schlager mit” … Bernhard Brink

Kilde: Bernhard Brink Presse/Fotograf: Ulle Hadding

Schlager.de lancere en eksklusiv interview serie, hvor de tager stjernerne i krydsforhør. Lige ud og åben stiller de spørgsmål, som ingen andre har spurgt, og de overrasker med svar du ikke forventede. Spørgsmål der handler om livet, kærlighed og venskab, karrierer og små anekdoter om hverdagen. Du lære stjerne at kende fra deres private side, oplever det ukendte fra deres liv og ser på folkene bag scene figuren. Ærlig, uforglemmelig og meget personlige.

Serien starter med Bernhard Brink. Hvilken livs motor han følger, hvorfor hans mor tvivlede på hans succes, han ønsker stadig at med i ZDF Hitparade og hvorfor han aldrig forveksler Brutto og Netto, det fortæller han interviewet.

Karriere

Der siges, at schlager branchen er et vandrene cirkus. Antag at du rejser med – Hvem er du og hvorfor: Løve tæmmer, cirkusklovn eller direktør?

Løvetæmmer er jeg ikke, dertil har jeg for meget angst for løver. En klovn er jeg heller ikke, jeg er for meget nede på jorden, og også direktør passer heller ikke til mig. Show branchen er ikke et vandrende cirkus, det passer ikke. Hvad der passer er: Vi er utrolig meget afsted. Når man tager den tid man rejser og venten i lufthavnen, prøver og optræden og trækker fra alderen – så er jeg meget ung.

Du har været over 40 år branchen. Hvilken stort hit fra en kollega ville De gerne selv have sunget?

Ach, der er nogle. Af Peter Maffay’s ballader fra 70´erne havde jeg sunget “Es war Sommer” og “Josie”. I dag kan jeg godt lide rytmiske sange som “Ein Stern” af DJ Ötzi og Nik P. eller også “Ich bau´ dir ein Schloss” af Jürgen Drews. Fantastiske titler. 

Hvem eller hvad har hjulpet Dem, med at blive, som De er i dag?

Min manager Gerhard Kämpfe i begyndelsen af min karriere og i dag min manager Holger Kurschat, Henning Verlage som producent fra Unheilig og mine store forfattere i Berlin, som jeg arbejder med. Uanset hvad: Man er også selv sin egen lykkesmed. Det kommer også meget an på din egen disciplin, din egen vilje. 

Hvad var den største risiko, at De besluttede en karriere?

Den største risiko? At jeg overhovedet besluttede en karriere, selvom min mor sagde til mig: “Dreng, du er fra Nordhorn, det virker ikke”. 

Livet

Hvad er Deres største livsmotor: Søgen efter kærlighed, opfyldelse af Deres ønsker og drømme eller viljen til succes?

Helt klart: Viljen til succes. Jeg ville synge, jeg ville deltage i ZDF Hitparade, jeg ville have en karriere. 

Hvilket ordsprog gav Deres mor og far dem gennem livet?

Min far, sagde meget tidlig til mig: “Jeg forstår ikke noget fra musikbranchen, men pas pa, at du ikke forveksler Brutto og Netto”. 

Hvad inspirere eller begejstre Dem?

Jeg har været i stand til at gøre min hobby til et erhverv. At spille koncerter, være på Tour, det begejstre mig stadig.

Hvem og hvor er du hjemme?

Jeg kommer fra Nordhorn og tog til Berlin for karrieren. Berlin er mit hjem. Her bor jeg med min kone Ute.

Hvad er det bedste kompliment, nogen har givet Dem?

Selvfølgelige høre jeg gerne, når nogen kan lide mig eller min optræden. Men ærligt, bliver jeg også meget flov.

Hvad kan du ikke undvære i Deres liv?

Du kan helt sikkert, gøre mange ting uden materialer. Men det er letter at sige, at penge ikke er alt, når man har dem.

Hvad ville De stå op for midt om natten?

Jeg plejede at stå op til Muhammad Ali boksekampe. I dag har jeg brug for min søvn. Jeg er for gammel. Jeg står ikke op om natten mere. (Griner).  

Vi takker for den hyggelige og åben snak!

Det skal du læse