Anita Hofmann var kortvarigt gift med G.G. Anderson

Hofmann-søskendeparret var engang den nok mest kendte schlager- og folkemusikduo. Men så kom chokket for fans: Anita og Alexandra Hofmann gik fra hinanden i 2022 – begge ønsker at fortsætte solo. Efter 34 år sammen er det slut. Rygtemøllen gik i selvsving. Nu har Anita skrevet en bog: “Sei einfach nur schön: Die etwas andere Autobiografie”, og schlager.de har talt eksklusivt med hende om hendes arbejde…

Du har skrevet en biografi. For at sige det lige ud: Hvorfor?

“Jeg har på fornemmelsen, at skæbnen har skrevet et manuskript til mig. For tre år siden ændrede hele mit liv sig, og jeg blev kontaktet af et bogforlag. Men på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg var på bar bund og tænkte meget. Men så senere, da jeg havde fået lidt afstand til det hele, kom henvendelsen igen. Og så begyndte det. De første interviews, så researchen … det var rigtig sjovt.”

Kapitlet “Hvorfor jeg kun var gift med G.G. Anderson i kort tid” er en sjov historie. Det gør os nysgerrige…

“Det er et par år siden. Vi var på turné på det tidspunkt, inklusive G.G. Anderson. Efter en koncert ville vi alle gerne have en drink sammen, hotelbaren var lukket, og jeg tilbød at køre. Pludselig var vi syv, og vi klemte os alle sammen ind i bilen. Og lige der skulle politiet selvfølgelig komme rundt om hjørnet. Og det er der, man finder ud af, hvorfor jeg pludselig var gift med G.G. Anderson …”

I din bog kan vi læse, at du tidligere ofte holdt lav profil – “… jeg kan ikke ignorere det faktum, at jeg ofte ikke var den, jeg ønskede at være…” Forstillede du dig det, eller hvordan skal vi forstå det?

“Det er sådan her: Hvis du har ideer, men de ikke bliver hørt, og du ikke er en person, der skubber til alt omkring dig bare for at få din vilje… Det har jeg set mange gange. Folk vil gå over lig, men det er ikke mig. Jeg kan hævde mig selv. Jeg står op for mine ting, mine værdier, mine ideer, men jeg krydser ikke grænser.”

Der er et gribende kapitel i bogen om din barndom. Og du skriver, at din “individuelle udvikling blev blokeret”, og at du “ikke fik meget støtte”. Har du et eksempel på det?

“Når man står på en scene som 11-årig, er man stadig et barn. Meget bliver taget fra dig, fordi du stadig er for ung. Dengang havde vi så mange koncerter, at dem omkring mig gjorde alt for mig, så jeg kunne koncentrere mig om det væsentlige. At komme i puberteten, selv vælge tøj, gå på indkøb – intet af det var muligt. Og vanen tillader simpelthen ikke mange ting. Og som barn vil du gerne elskes, du adlyder, du stoler på dine omgivelser – men det starter med dit tøj: Hvordan kan man udvikle sin egen tøjstil, hvis man ikke har lov til at begå fejl, og alt, hvad man har på, altid er blevet foreskrevet for én gennem hele livet? Jeg havde allerede en stylist, da jeg var teenager. Visse ting blev man slet ikke undervist i, f.eks. bogføring: “Koncentrer dig om at synge! Hvordan skal du så udvikle dig?”

Havde din søster Alexandra egentlig læst bogen på forhånd?

“Nej, hun har ikke læst den. Jeg var meget omhyggelig med ikke at trække nogen ned i sølet. Det er ikke mit mål. Der er svar på nogle spørgsmål, og jeg er meget taknemmelig for, at jeg kunne gøre det.”

“Sei nur nur schön: Die etwas andere Autobiografie” af Anita Hofmann – i butikkerne fra den 10. februar.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse