Andrea Berg i Interview: “Alt kommer, som det må komme”

Andrea Berg er mor til en 15 årig datter, og driver sammen med sin mand Ulrich Ferber hotel “Sonnehof” i lille Aspach og arrangerer sig i hospi arbejde. Og ud over det- er hun naturligvis Tysklands populæreste schlager sangerinde, der nu er med ude med et nyt album “Atlantis”. For den 47 årige synes hun at have en fuld kalender, hendes datter er under uddannelse, formodede konkurrenter eller trøst søgende fans er en byrde. Nej, Andrea Berg synes at være klar med visdom til alle situationer i livet, som det viser sig i interviewet.

andrea-berg-foto-unter-wasser

Hvor lang kan tid kan de holde luft under vandet?

Andrea Berg (Griner): Et minut og 30 sekunder kan jeg klare uden problemer, og jeg har sågar øjnene åben (Griner)

De har undervands fotos til Deres nye album “Atlantis” og end da trænet ekstra

Berg: Ja, jeg havde i alt 4 uger. Det var en stor erfaring og for mig et rigtig eksperiment. Jeg vil aldrig have troet, at min næse ikke ville stoppe til, når jeg gik under vand, men det var rart at se i dybden. Men jeg trænede dagligt ved vores hus i poolen.

Billederne er taget i London, men de var dog før og under indspilningerne i Californien, Las Vegas og Miami. Havde de rejselyst?

Berg: Nej, jeg plejer altid at tænke, at hjemme er der skønt. Rejselyst, har jeg egenligt ikke. Det har jeg heller ikke nu. Men erfaringerne, og pludselig at være i Californien. At møde en som Lionel Richie, og at jeg sang med verdens stjernen, det var noget særligt. Det sidder stadig dybt i mine erindringer. Det ville jeg ikke gå glip af, men havde jeg ikke gjort det, havde jeg forpasset det.

I Las Vegas besøgte de et show af Celine Dion. Hvad kan man- når man har været 20 år i musik branchen – lære fra hende?

Berg: Fra hendes kan man lære meget, hvad jeg også har prøvet at lavet til mit eget show: denne autoritet. Det er utroligt, at en super stjerne får mig som tilskuer til at føle, at hun taler til mig, føler mig, føler med mig. Hun fortalte om sin familie, er meget tæt, er følelsesmæssigt berørt. Det var ganske storslået. Og efter min mening skiller det fårene fra bukkende. Fordi du er i stand til at omfavne dit publikum følelsesmæssigt. Og det gør Celine Dion fantastisk.

De omfavner ikke kun deres publikum. Deres ex producent Eugen Römer hævder sågar, at mennesker, der høre Deres musik, ikke behøver købe flere piller. Er de en smule sjælefrelser?

Berg: Jeg føler mig forbundet til mennesker. Men dybest set er faktisk “Atlantis” en rejse dagbog i livet, der passer på alle. Enhver har pligter, de skal opfylde, overleve de små dramaer og katastrofer, de store fejlbeslutninger i kærligheden, har spørgsmål om betydning. Faktisk er vi alle sammen på samme rejse, nogen kan endda gentage klassen, fordi man ikke har forstået noget, men tilsidst kommer vi alle til det.

andrea-berg-3

Er Andrea Berg en sjælefrelser?

De var sygeplejerske, arrangere dig i hospi arbejde, har bearbejdet din egen fars død i en sang. Kommer der egenligt mange fans til Dem, for at tale om disse emner?

Berg: Ja, og det gør mig meget stolt, da dette er et stort ansvar. Nå man lære folk at kende, åbner og betror mig, er det en ganske stor gave.

Kan så stort et ansvar til tider være stressende?

Berg: Det føles ikke på nogen måde. Der er dette ordsprog: Fælles sorg er halv sorg. I det øjeblik, hvor to mennesker snakker med hinanden om det, kan man kompensere meget. Så hvis man er i stand til det, skrive en sang og bruge den sorg, som andre kan bruge til at trøste dem, så er det storagtigt.

De har til dette album, taget tid til dine tekster, for ikke at komme ind i en rutine, som De selv siger. Hvor stor er faren efter 20 års karriere?

Berg: I grunden kan man fortælle om livet, ja altid fortælle, da det aldrig ender. Og alligevel gentager tingene sig, alle kommer videre. Også i min datter ser jeg tingene, som minder mig om min barndom. Og det er skønt,, ankomme og bestemme, at intet kan ske os.

Hvad ser De i Deres datter?

Berg: Nu er hun kun 15, altså i morgen voksen, men i dag stadig et barn. Og det er en spændende tid. Når jeg sommetider overreagere på ting, der står min egen mor og siger: ” nå, det må jeg ikke sige mere…” (griner). Det er simpelthen magisk.

Er der en rutine i Deres familie, De sætter pris på?

Berg: Ja, naturligvis. Den fælles Morgenmad er for eksempel meget vigtig for mig.

Er der mere? Sådanne som en fælles ting “gerningssted” at se en søndag aften?

Berg: Nej. Jeg ser sjældent Tv. Hvis vi en enkelt gang ser “Gerningsstedet”, så er det noget særligt. Så gør vi det behageligt foran kaminen, henter en flaske rødvin fra kælderen, og jeg laver noget rart (Griner).

Andrea Berg om DSDS og Helene Fischer

Der var i 2013 et stor TV show fra Deres jubilæum. De havde en optræden som gæste jury i “DSDS. Har De lyst til at lave mere TV?

Berg: Nej, egentlig ikke. Jeg kan lide den direkte kærlighed, denne ene, spontane koncert, den nærhed til mennesket. Jeg er heller ikke en vært, jeg føler mig et med mit band på scenen. Så det er ikke noget jeg stræber efter.

Ved DSDS vandt Scweizerinden Beatrice Egli, og mange ønskede at gøre come back med schlager. Var den i Deres mening nogensinde væk?

Berg; Nej, snarer erklæret død af nogen. Men når man ser på den aktuelle hitliste, så du hurtigt at halv delene af kunstnerne på albums listen er tysktalende. Og det finder jeg sensationelt, at denne grænse endelig flyder. Det er længe siden.

De største stjerner i den genrer er Dem og Helene Fischer. Mange siger at der er en konkurrence mellem Dem om titlen schlager dronning….

Berg: Nej, vi ses ikke som konkurrerende. Vi har det herligt med hinanden.

Kan Deres datter lide schlager eller høre hun hellere Justin Bieber?

Berg: Hun høre naturligvis også andet musik. Men det passer mig fint, når hun spiller de aktuelle ting og jeg er altid ajour.

Altså ingen generations konflikt i Huset Berg?

Berg: Nej, min mor er også ved os, det er en meget stærk konstruktion, disse tre genrationer under et tag. I øverigt har jeg aldrig følt, at jeg skulle skjule noget for min mor eller skulle bede hende om noget- Og jeg ønsker mig, at min datter bliver på samme måde, at man virkelig kan stole på hinanden.

De har ofte sagt, at Deres sexy outfik giver Dem livsglæde. Undre De Dem om at stadig at blive spurgt efter alle disse år? Jeg tænker i forhold til pop stjernen Lady Gaga er Deres lædertøj og høje hæle ret harmløse eller?

Bewrg: Det er storagtigt, fordi jeg ikke gør noget forkert. I øjeblikket, hvor man opløser det, fordi man ikke kan behage alle mere, så har man vundet.

high-heels

Andrea Berg og Hendes lidenskab

Musikoptagelser, Restaurant, Tourne – De synes altid at være optaget. Er de til tider ” midlertidig utilgængelig”, som en af Deres sange med samme navn?

Berg: Ja, men faktisk er det det hvad man gør, hvis man gør det med kærlighed, men ikke for meget. Jeg venter ikke på en fyraften, jeg brænder for det, jeg gør. Dette er ligesom derhjemme, jeg tager gener min mad ind i min restaurant for at spise, drikke en øl eller vin, lige som med mit team når vi er på vej på tourne .

Fornylig hed det, at de også kan brygge vin, en kogebog ved navn “Meine Seelenküchen” har de også skrevet. Går dine fans tabt i gastronomien?

Berg: Nej (Griner). Dette har stået på i årevis, at når jeg er på hotellet også er aktiv. Og med kogebogen er der en forbindelse. “Meine Seelenküche”: Det beroliger sjælen og smagen, det hører for mig sammen. Og det er da indlysende at jeg nu laver min egne druer.

Altså så De har Deres egen vin?

Berg: Jeg drikker gerne et godt glas vin. Men for os er det i meget meget begrænset mængder, det er mere min hobby. Afgrøden er, som der står på vinflasken: “Kærlighed er alt, og uden kærlighed er alt ikke”. Når mine kære gæster spiser, henter jeg en flaske, fordi det er en særlig dag. Og når en dag er særlig og den skal fejres, så – håber jeg – vi alt har forstået.

I kogebogen fortæller De, at De tilbereder Chilie Con Carne til Tour drengen og selv gerne spiser farsbrød med brasekartofler og en måske to spejlæg før showet, det lyder temmeligt solidt…

Berg: Ja, men i god tid inden. Af denne grund “Seelenküche”. Når jeg er væk fra huset, har jeg brug for noget, der varmer sjælen. Og det er faktisk Braskartofler med spejlæg. Når jeg er undervejs og har brug for at være fit, er det en let salat: Salat, grønsager og magert kød.

De sagde engang, at De har brug for en masse luft til et to timers show på høje hæle. Hvor hårdt må de træne?

Berg: Hårdt er ikke det rigtige udtryk. Hvis jeg ønsker at opnå noget, så gør jeg det også.

De virker munter, optimistisk, som om ikke noget kunne blæse Dem væk. Er der alligevel situationer, hvor De har brug for luft?

Berg: Ja, naturligvis. Jeg har ja ikke svar på alle spørgsmål i livet. Men jeg forsøger, at accepterer livet. Det er vores eneste chance. Jeg har oplevet meget. Jeg tror at alt kommer, som det må.

Kilde: gmx.net

Det skal du læse