André Rieu: “Min kone og jeg keder os aldrig, heller ikke efter 44 år”

Foto: Marcel van Hoorn.

Han er sandsynligvis den mest kendte stjerne-violinist og har underholdt et million-publikum i flere år. “Mit liv er musik“, siger den indfødte hollænder André Rieu beskedent. André Rieu bliver 70 år i dag den 1. oktober. Et godt tidspunkt at se tilbage på hans karriere, hans liv og se fremad til fremtiden …

Hvad er du taknemmelig for i dit liv?

“For alt! Min familie, mit vidunderlige orkester, mine store fans – og selvfølgelig den vidunderlige musik. Jeg vil på den smukkeste måde som du kan forestille dig, fylde 70. Omgivet af mennesker jeg elsker, og selvfølgelig med en masse musik. ”

Hvordan fejrer du din fødselsdag?

“Der vil være to fester: En med min ‘store familie’, orkesteret og mit personale, og en anden med familie og nære venner.”

Foto: Marcel van Hoorn.

I en alder af 70 ser du også tilbage på dit liv: Hvad ville du gøre anderledes?

”Jeg tror, jeg godt kan sige, at jeg ikke ville gøre noget anderledes. Selvom der var nogle vanskeligheder, såsom gældskrisen i 2008, da jeg fik Schönbrunn Palace genopbygget som baggrund for mine koncerter, var det i sidste ende den rigtige beslutning om at lave turné med det. Fordi det bare var utroligt smukt og har inspireret så mange mennesker. Det gik også godt. Jeg er allerede søndagsbarn. ”

Du voksede op i Holland. Hvad er husker du bedst fra din barndom?

”To kvinder! Min 18-årige blonde violinlærer, i hvilken jeg var forelsket i som fem-årig, og min kommende kone Marjorie, som jeg mødte i en alder af 13. Derudover har jeg altid haft glæde af vores ferie i det sydlige Frankrig som barn. ”

Du har været gift siden 1975 med din kone Marjorie. Hvad er din opskrift på et lykkeligt ægteskab?

“Kærlighed. Respekt. Humor. Vi griner meget sammen hver dag. Og vi deler alle aspekter af vores liv sammen. Private og professionelle anliggender går hånd i hånd med os. Vi keder os aldrig – ikke engang efter 44 år. Er det ikke vidunderligt? ”

Hvordan vidste du, at Marjorie er den rigtige person?

”Det var en følelse. Du kan ikke forklare det med ord. ”

Du sagde om din kone, “Marjorie er fantastisk. Uden hende ville du ikke have gjort det hele. Uden hende ville du ikke være noget i dag “…

”Da jeg grundlagde mit første eget ensemble, sørgede hun for familien. Marjorie er en tysk og italiensk lærer, og vi havde to små børn. Hun troede virkelig på mig og gav mig modet til at realisere min drøm om at have mit eget orkester. ”

De har to sønner, Marc og Pierre. Hvordan arvede de det musikalske talent fra dig?

”Begge spillede violin som børn, men så skar Pierre ham på Marcs hoved, og det er det. Marc er en stor maler, Pierre-iværksætter med to egne virksomheder: ‘André Rieu Travel’ og ‘Piece of Magic’, der arrangerer teater af mine koncerter. Men Marc kan godt lide at spille klaver og Pierre trompet. ”

Foto: Marcel van Hoorn.

Du er allerede en bedstefar. Hvad syntes du om det?

“Fantastisk! Jeg elsker at lege med eller læse for mine børnebørn. ”

Hvor mange børnebørn har du nu?

“Fem. Marc har tre børn og Pierre to. ”

Hvad er fordelen som bedstefar?

“Man kan nyde al det sjove, men man er ikke ansvarlig for uddannelsen.”

Hvad laver I?

”De kommer til mine koncerter i Maastricht eller Amsterdam, og en gang om året rejser vi alle sammen til Rom. Jeg deltager i skoleforestillinger, og selvfølgelig fejrer vi fødselsdage sammen, når det er muligt. ”

Hvilke drømme har du ikke opfyldt endnu?

“Jeg vil gerne spille på månen!”

Hvornår vil du gå på pension?

”Jeg kender ikke ordet. 70 føles som midten af livet for mig. Jeg arbejder ikke, jeg har det sjovt. ”

Bekymrer du dig ikke om døden?

“Nej Jeg optræder i Colombia, Chile, Spanien, Portugal og Holland i år. I januar kommer jeg tilbage til Tyskland. Jeg takker livet! ”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse