Trist nyhed for hans fans

Foto: Marcel van Hoorn.

Endnu en bitter pille at sluge for alle fans af André Rieu, for stjerneviolinisten måtte udsætte sin længe ventede turné endnu en gang. Den skulle faktisk være startet i januar 2022…

Der findes næppe en solokoncertkunstner, der er mere succesfuld og mere kendt end André Rieu. Mere end 40 millioner cd- og dvd-salg, 480 platinpriser, 30 gange nummer et på de verdensomspændende hitlister, som han selv afslører på sin hjemmeside. Der er ingen tvivl om, at André Rieu er en showgigant og har givet klassisk musik nyt liv og popularitet.

Corona-pandemien rammer den succesfulde kunstner endnu hårdere, som han nu indrømmede over for Rhein-Neckar Zeitung: ”Jeg har brug for kontakt med publikum. Jeg vil have folk til at grine, synge, danse – alt. Derfor er pandemien virkelig forfærdelig for os, for alt, hvad der gør mine koncerter så glade og romantiske, blev pludselig forbudt.”

Han nægter at optræde på internettet

Og det ser ud til, at det forbliver sådan et stykke tid endnu. Men André Rieu forbliver konsekvent – “Jeg kan og vil ikke spille på afstand. Mine koncerter er en stor fest.”

Det er absolut forståeligt og beundringsværdigt, fordi for hver kunstner, der optræder live, er publikums energi “vital”. Sådan står der på hans hjemmeside: “Mine kære venner, i lyset af den nuværende situation var det med tungt hjerte, at jeg besluttede at udsætte de planlagte koncerter til januar i Tyskland.”

“Mit hjerte gør ondt”

Sagen var ikke let for ham, sagde kunstneren til “RNZ”: “Det gør ondt i mit hjerte, at jeg var nødt til at træffe denne beslutning.” Hans optrædener i Rostock, Berlin, Magdeburg, Hannover, Mannheim, München, Stuttgart, Nürnberg, Dortmund og Frankfurt er specifikt berørt. I alt 500.000 billetter.

Men fans kan måske trøste sig lidt med hans seneste studiealbum “Happy Together”. “Et glad album og et minde om, hvordan det var før pandemien, og hvordan det snart vil være igen!” sagde den håbefulde maestro.

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse