Andrea Berg Heimspiel 2016 – 1. Del

Igen i år var jeg taget til Aspach i det sydtyske for at opleve “Heimspiel” med Andrea Berg. Lørdagen forinden fik alle fans dog et chok! Her havde Andrea forpremiere på sit nye “Seelenbeben”-show i Wetzlar. Desværre gik der noget galt med noget ild under showet, og Andrea blev voldsomt forbrændt på skulder og under den éne arm! Til trods for en ubeskrivelig smerte sang Andrea blot videre, og først under pausen stod det klart at det var ret så alvorligt! Hun insisterede dog på at gennemføre 2. halvdel af showet! Først derefter kom hun på hospitalet og fik behandling!

Dagen efter meddelte hun på Facebook at 2. forpremiere i Wetzlar og de 2 Heimspiel-koncerter ville blive gennemført som planlagt, selvom hun havde store smerter! Det viser hvor stærk en dame hun er, og hvor meget hendes fans betyder for hende!

Torsdag meget tidligt tog jeg toget fra Niebüll til Backnang, hvor jeg ankom til hotellet sidst på eftermiddagen. Ud på aftenen tog jeg til Hotel Sonnenhof, hvor Vanessa Mai skulle optræde i Haziendaen. Jeg fik en plads helt tæt på den lille scene, som egentlig bare bare var nogle lave podier, som Vanessa kunne gå frem og tilbage på! Sjovt at være SÅ tæt på kunstneren! Koncerten var udsolgt og Vanessa leverede en utroligt flot præstation, hvor hun sang alle hendes hits under stor jubel! Utrolig god stemning! Efter ca. 1 time var det slut, og det blev meddelt at Vanessa gav autografer i forhallen. Der var rigtig lang ventetid, da Vanessa tog sig god tid til hver enkelt. Men jeg nåede da til sidst frem til hende og fik autograf og billede.

Fredag tog jeg tidligt til Mechatronik Arena for at få en god plads. Det lykkedes da også at stå i 2. række med et super godt udsyn til hele scenen. Klokken var kun 15.30, og Andrea skulle først gå på scenen kl. 20.45. Det betød ganske lang ventetid, og det var omkring 28 grader. Kl. ca. 16.15 bød Michael Branik fra SWR4 velkommen og præsenterede den østrigske DJ Erich Fuchs, der spillede masser af kendte schlager-hits. Udover ham optrådte Karl Byrne og Chris Martin med irsk musik! Ganske udmærket. En ny, ung kvindelig kunstner der hedder Larissa, præsenterede en række nye numre. Hun sang rigtig godt, men numrene fængede ikke rigtig hos mig. Der var dog ikke nogen af kunstnerne, der for alvor kunne sætte gang i publikum. Rebel Tell Band, som også optrådte til sidste års Heimspiel skulle have optrådt til sidst, men da trommeslageren var blevet syg og kommet på hospitalet, måtte de aflyse deres optræden! Derfor kom først Karl Byrne og Chris Martin samt Larissa på scenen en ekstra gang for at fylde tiden ud! Forprogrammet er desværre kun blevet ringere og ringere i de år jeg har været med! De andre år har bl.a. Wolkenfrei/Vanessa Mai eller Fantasy været med!

Da tiden nærmede sig for Andreas koncert kom Florian Silbereisen på scenen for at præsentere showet, og få stemningen en tand højere op! Bl.a. fordi ARD skulle optage koncerten til tv.
Kort efter gik det store forhæng, og spændingen blev udløst med den nye scene! Ualmindeligt flot lavet som en stor drage, med halen gående ud mod publikum! Baggrunden skiftede hele tiden, så den passede til sangene. På dragens hoved stod Andrea så! Showet var uden undtagelse supergodt hele vejen igennem! Hun sang naturligvis en del sange fra det nye “Seelenbeben”-album. Dejligt endelig at høre dem live! De gamle klassikere var naturligvis også med. Nogle børn i dragekostumer kom også på scenen og sad sammen med Andrea, mens hun sang. Som tak fik de hver en lille drage med hjem. Dragen hedder i øvrigt “Spinnstdu” 🙂

I år havde Andrea inviteret gæster med på scenen. Som den første var det Florian Silbereisen der sang duet med Andrea. Derefter kom også DJ Ötzi på scenen. Sammen med Florian sang de en række klassikere under stor applaus. DJ Ötzi præsenterede også sit nye hit sammen med 2 af hans egne dansere.
Også bandet fra Köln “Die Höhner” var med, og de spillede 2 af deres hits.
Efter pausen gjorde Andrea en noget speciel entré. Hun blev sænket ned fra en kran i en hvid, lysende kjole! Utrolig flot! Et højdepunkt i 2. afdeling var da Andrea sang nummeret “Sternenträumer”. Midt i nummeret kom Xavier Naidoo ind på scenen og sang duet med Andrea. Herefter sang Andrea med på ét af Xavier’s egne numre. Denne optræden fik nok aftenens største bifald!

På et tidspunkt blev Andrea overrasket af Florian, der overrakte 3 x Guld for “Seelenbeben” i Tyskland og Platin i Østrig.

DJ Ötzi kom også ind med sine 2 dansere igen og sang det store hit “Ein Stern”. Höhner gav også deres største hit “Viva Colonia”.

Til sidst blev Andrea igen hejst op i kranen og ned bag scenen under nummeret “Music Was My First Love”, hvorefter det hele sluttede med et storslået fyrværkeri.
Under en stor del af koncerten regnede det ret kraftigt, men på en eller anden måde var det ligegyldigt! Jeg havde desværre ikke fået en regnjakke med! Andrea lod sig heller ikke mærke med regnen! Hun stod ude på spidsen af scenen meget af tiden alligevel!

Om lørdagen var Andrea’s show identisk med fredagens, bortset fra at “Höhner” sang “Viva Colonia” i forlængelse af de 2 andre numre, i stedet for til sidst.
Forprogrammet var anderledes idet Stefan Peters var og synge et par numre. Han er også producent og har været med til at skrive numre til bl.a. Fantasy og Andrea. Rigtig god optræden! Rebel Tell Band’s trommeslager var blevet rask igen, og deres koncert blev gennemført. De spiller gamle tyske klassikere i helt anderledes rockede udgaver. Larissa og Karl Byrne og Chris Martin var således kun på scenen én gang hver denne dag.

Den overordnede konklusion på de 2 dage er der skal nogle bedre navne på banen til opvarmningen! Til gengæld leverede Andrea 2 pragtpræstationer! Fantastisk flotte shows, der endnu engang overraskede meget positivt! Det er uden sammenligning det bedste og flotteste Heimspiel jeg har oplevet! Hun har efter min mening aldrig været bedre! Af hendes forbrænding var der absolut intet at mærke til under koncerterne, selvom hun utvivlsomt har haft ekstremt ondt! Stor professionalisme!

Om søndagen var der som sædvanlig “Frühschoppen” med Andrea i arenaen, hvor jeg mødtes med 2 andre danskere. Andrea ankom lidt forsinket i helikopter sammen med bl.a. hendes mand Uli. Uli undskyldte forsinkelsen, og sagde at årsagen var at hun havde fået lægebehandling af brandsåret hele morgenen! Lægen havde egentlig rådet hende til at blive hjemme, men hun VILLE bare afsted! Uli kom med lidt praktisk info omkring “autogrammstunde”, og opfordrede folk til lade være med at røre hende på skulderen. Det blev så vidt jeg kunne se heldigvis overholdt. Arrangementet var i år flyttet til trænings-banen foran det store stadion, da man var ved at gøre klar til en Unheilig-koncert samme aften. Det fungerede rigtig fint, og man kunne meget nemmere følge med i hvad der skete, selvom der var lang ventetid. Andrea var placeret ude midt på plænen under en pavillon, og alle fik taget et billede med Andrea. På vej ud fik man en speciel Heimspiel-autograf.
Utroligt flot at hun også stod dette igennem på trods af sine smerter!
Nu holder hun forhåbentlig helt fri i det næste stykke tid, så hun kan blive helt frisk igen!

Efter nogle ret anstrengende dage gik turen så mandag morgen atter hjemad, efter endnu et fantastisk “Heimspiel” med vores Andrea!

Herunder kan I se billeder fra koncerten fredag den 22. juli 2016.

Det skal du læse