ZDF’s lønliste over Giovanni Zarrella, Andrea Kiewel, Markus Lanz & Co – Insider afslører

Diskussionen om de offentlige tv-stationers eksistensberettigelse vil sandsynligvis trække ud et stykke tid endnu. Nu er der dukket hemmelige lønlister op – og i lyset af spareforanstaltningerne og ønsket om flere penge er denne rapport yderst ubelejlig. Schlager.de har talt med en insider for at finde ud af, om denne liste, som Tyskland taler om, virkelig viser de rigtige tal…

Licensafgiften for den tyske borger udgør i øjeblikket 18,36 euro pr. måned og pr. husstand. En stigning på 58 cent diskuteres i øjeblikket. Ifølge instituttet for mediepolitik i Köln har ZDF i alt omkring 2,5 milliarder euro til rådighed om året (fra marts 2023). Nu har “Die Welt” offentliggjort en liste over studieværternes påståede lønninger.

Markus Lanz – Foto: ZDF / Andreas Ortner.

Markus Lanz på toppen

Ifølge “Welt” ligger talkshowværten Markus Lanz øverst på lønningslisten og modtager 1,9 millioner euro om året. Tæt forfulgt: TV-kokken Horst Lichter med 1,7 millioner euro om året. Johannes B. Kerner får 630.000 euro, “Fernsehgarten”-værten Andrea Kiewel 400.000 euro og sangeren Giovanni Zarrella 300.000 euro om året. Disse og mange andre kolleger er på listen. Schlager.de spurgte en tidligere ZDF-medarbejder, hvor reel denne liste kan være: “Helt ærligt, der er ingen praktikanter, der arbejder på ‘Die Welt’, som opdigter tal. De er uddannede redaktører, som laver research og også kan stille spørgsmål. Jeg vil gå ud fra, at lønningslisten er nogenlunde korrekt.”

Hvad mener han om, at studieværterne får millionlønninger, som kommer fra offentlige gebyrer? “Når folk i ledende stillinger, som administrerende direktører, topchefer og så videre, tjener mange penge, synes alle, at det er normalt. Folk siger altid: ‘De arbejder også for deres penge’. Det gør ZDF’s journalister også! Og de har også et ansvar og en rollemodelfunktion. Ligesom i den frie markedsøkonomi. Alle personerne på denne liste har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor de er i dag. Jeg forstår ikke denne diskussion…”

Hvad siger ZDF

ZDF selv har endnu ikke kommenteret disse tal og henviser til alle de nævnte personer som “freelancere, hvis økonomiske indtjening ikke kan afsløres af databeskyttelsesårsager”. Denne mangel på gennemsigtighed kaster naturligvis ikke et positivt lys over diskussionen om finansieringen af public service broadcasting.

Kilde: Schlager.de

 

Det skal du læse