Tyskland åbner – Schlager fans og stjerner er nødt til at vente længere!

Foto: freepik.com

Kansler Angela Merkel annoncerede en plan for at åbne Tyskland, i Berlin i går. For alle Schlager-fans, der gerne vil se deres stjerner live igen, må have yderligere tålmodighed.

Bundesliga-fodbold må spille deres mesterskaber som spøgelsespil, individuelle sportsgrene som golf og tennis er tilladt igen, alle butikker kan snart åbne, restauranterne åbner deres køkkener, og afhængigt af forbundsstaten vil de første hoteller snart være i stand til at modtage feriegæster i Nord- og Østersøen. Alt reduceret og selvfølgelig i henhold til de strenge Corona-hygiejnebestemmelser.

I begivenheds- og musikindustrien forbliver alt som det var. Ingen koncerter, festivaler eller større begivenheder før den 31. august. Barer, klubber og diskoteker forbliver også lukket i øjeblikket.

For adskillige schlager kunstnere, der næsten udelukkende lever af indtægterne fra live-optræden, betyder dette ingen by- og gadefestivaler, ingen markeder og tivoli-begivenheder, ingen gala og firmaarrangementer, ingen koncerter i haller eller friluft og ingen Mallorca-fester …

Stillstand indtil udgangen af august?

Karnevalet i Heinsberg, Aprés Ski Partys i Ischgl eller “Starkbierfest” i den bayerske by Mitterteich har tydeligt vist, hvor farlige sådanne massebegivenheder har indflydelse på coronaspredningen.

Live-forretningen for schlager sangere er på nul. Toure blandt andre af Ben Zucker, Kerstin Ott, Roland Kaiser, Amigos, Andreas Gabalier, Andrea Berg og Florian Silbereisen og hans XXL-turné er blevet udsat i lang tid. Mange koncerter af mindre kunstnere annulleres endda helt. Og populære Schlager-DJ’er spiller nu i stuen i stedet for i klubber, ved fester eller bryllupsfest.

”Hvis nogle kloge mennesker siger, at hveden nu er adskilt fra agn, er det forkert. Fordi de ikke så talentfulde og gode musikere vil ikke overleve denne corona-tabende række, men dem med den bedste økonomiske pude, ”siger producent Erich Öxler (Andrea Berg, Wolfgang Petry, Simone, Andreas Martin).

Newcomer leder efter andet job

Og partykongen Mickie Krause, der ellers får folk til at synge og danse på over 250 koncerter om året, sidder i haven eller synger foran et plejehjem. Med ”Volle Kanne” på ZDF siger han: ”Sæsonen, især på Mallorca, hvor jeg optræder uge efter uge i megaparken, er allerede krydset af for mig og mange af mine kolleger. Det er især vanskeligt for Newcomer at komme til. Du kan ikke starte en karriere i disse tider, fordi der ikke er nogen muligheder for at præsentere dig selv og dine sange for et større publikum. Enhver, der har et job ved siden af schlagersangen, der betaler lejen og fylder køleskabet, er en fordel. ”

Og koncertarrangørlegenden Marek Lieberberg fra Frankfurt kom til ZDF “Moma” i dag: “For mig er festivalen og Open Air sæsonnen kørt i år.” Glimmer af håb? NRW-premierminister Armin Laschet talte i går om små udendørskoncerter, der burde være tilladt. Hvor mange der kan deltage forbliver dog åben. Det vil bestemt blive undersøgt præciseret i de næste par dage.

Schlager har brug for en lobby

Men hvad der især er klart, er, at schlageren ikke har nogen reel lobby i Tyskland! Økonomiminister Altmaier, der også er ansvarlig for begivenhedsbranchen, synes at dette er noget tingeltangel …

Med kun få beundringsværdige undtagelser, koger hver kunstner stadig sin egen suppe sammen med sit management.

Hvor er den altid så meget rosende kunstner samhørighed?

Hvorfor sidder der ingen kendte kunstnere på tv-talkshows og følelsesmæssigt beskriver situationen for denne så vigtige musikgenre?

Med udbruddet af tårer i begyndelsen af Markus Lanzs program udtrykte krovært og tv-kok Tim Mälzer sandsynligvis de følelser, som millioner af mennesker i Tyskland i øjeblikket har. Usikkerhed, frygt, frygt for fremtiden.

Politikere taler nu om en kulturfond, men den understøtter klassisk musik, orkestre, skuespillere og teater. Og det er bestemt en god ting. Men schlageren skal hjælpe sig selv …

Usikkerhed, frygt, frygt for fremtiden

Der tjenes ingen penge på de mange stuer online og streaming af koncerter. Kollegerne fra schlagerbranchen forsøger nu at sponsorere disse online fan-koncerter via crowdfunding-platforme og tjener således mindst et par euro. Pop-schlager sanger Michael Fischer (“Wo bist du?”) viser de første positive tilgange med sit livestream-show “Unser Moment” og samtaler med Anna-Carina Woitschack & Stefan Mross.

Drive-in-koncerter og bil-diskoteker er i øjeblikket en populær måde for kunstnere at generere indtægter og i det mindste spille live foran nogle fans. Den tyske popsanger Max Giesinger (“80 Millionen”) tager på en Autokino Reise-Tour, fordi hans indendørs og udendørs turné ikke kan finde sted i øjeblikket. Alt dette er bare det berømte “vand på den varme sten”, men dette er de to-go-løsninger og de 50% reducerede steder i catering handelen.

Stå sammen som en koncert

Hvorfor er der ikke en stor Schlager online-festival med vores stjerner i Schlageren, i retning af Lady Gaga og andre berømtheder som Elton John, Paul McCartney eller Rolling Stones. Derefter et Compilation-Album og to legendariske stadionkoncerter efter Corona-krisen.

For eksempel i München olympiske stadion og på Schalke er de blevet prøvet og testet af Andreas Gabalier og de berømte hits på Schalke eller Olé-begivenheden.

Til dette har industrien naturligvis brug for en XIRKUS-direktør Silbereisen og hans kreative team fra München … Hvis stjernerne derefter giver 40.000 billetter til sygeplejersker, sygeplejepersonale, læger, paramedicinere som en tak til alle hjælpere, vil denne begivenhed gøre det til den daglige nyhed.

Og schlageren ville endelig have en lobby og et bedre omdømme blandt hele befolkningen …

SchlagerPlanet hjælper gerne! – og det gør vi også.

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse