SWISS: Er venstreorienteret Schlager den nye tendens?

Indtil videre har det tyske schlager været en ting frem for alt: upolitisk! SWISS stormer imidlertid nu hitlisterne med sin sang “Linksradikaler Schlager”, og som titlen antyder, er den meget politisk. Sangen og indholdet diskuteres kontroversielt af Schlager-fansen.

Succesen beviser dog, at SWISS og dets radikale venstreorienterede schlager har ret. I juni frigives en hel schlager-EP med fem sange. Uanset om han endda ender i et tv-show af Florian Silbereisen eller i ZDF TV-haven?

Venstre schlager for masserne

Indtil videre har Schlager-fans været placeret mere i det konservative miljø, eller de er karakteriseret ved bevidst at ignorere den politiske situation. Musikken skal være en flugt fra den grå hverdag og er ikke noget sted for sociale problemer.

Stjerner fra den tyske schlager undgik stort set kommentarer til den politiske situation.

Roland Kaiser og hans klare afvisning af den højrepopulistiske bevægelse PEGIDA var en prisværdig undtagelse. SWISS går nu en helt anden vej. I hans tekst til sangen “Linksradikaler Schlager” står der blandt andet:

DENN WER LINKS DENKT, IST HUNDERT PRO SCHLAGERFAN

NAZIS KRIEGEN KALTE FÜSSE, STALINGRA

UND MAN MUSS NAZIS VON DEN STRASSEN POGEN, DEUTSCHES BLUT AUF DEUTSCHEN BODEN IST DER SCHLAGER DIR ZU HART, BIST DU ZU WEIC

Dette er politiske udsagn, der hidtil er blevet søgt forgæves efter i tyske hits. Disse er mere sandsynligt placeret i punk eller hip-hop, og disse genrer er også det musikalske hjem for SWISS. Enhver, der mener, at denne sang ikke landede i dybden af ​​hitlisterne, har ikke lært bedre. Videoen er allerede blevet set over 100.000 gange på YouTube, og forudgående salgstal for den snart udgivne EP “Linksradikaler Schlager” ser ud til at pege på en succes.

Et venstre hit til Florian Silbereisen?

Det bliver spændende at se, om dette “venstre” hit også finder sine lyttere blandt traditionelle fans af denne genre. Med hensyn til musik er SWISS bestemt helt i front. ”Linksradikaler” har moderne rytmer og inviterer dig til at synge med. I de klassiske portaler af den tyske schlager er denne sang trængt trods af sin succes.

Den klare politiske positionering er sandsynligvis for delikat for mange, så det kan irritere mange læsere og lyttere. Vi kan faktisk ikke forestille os, at SWISS vil optræde med sine schlagersang hos Florian Silbereisen eller ZDF TV-haven i overskuelig fremtid.

Das sind politische Aussagen, die man bisher vergeblich im deutschen Schlager suchte. Diese werden eher im Punk oder HipHop verortet und diese Genres sind auch die musikalische Heimat von SWISS. Wer nun denkt, dass dieser Song als keine Radnotiz in den Tiefen der Charts gelandet ist, wurde eines Besseren belehrt. Bei YouTube wurde das Video dazu bereits über 100.000 Mal angeschaut und auch die Vorverkaufszahlen für die bald erscheinen EP „Linksradikaler Schlager“ scheinen auf einen Erfolg hinauszulaufen.

Alligevel kan det blive en ny trend. Folk, der tænker venstreorienteret og har lyst til festsange, finder det et rigtigt soundtrack. Vi er meget spændte for at se, hvad fremtiden vil bringe, og vil fortsætte med at overvåge dette projekt tæt med medierne.

Kilde: Schlagerfieber.de

Det skal du læse