Sukker til øre og hjerte – Debut album “Na Und?!” fra Ben Zucker

Kilde: http://www.universal-music.de

Sammen med hans debutalbum “Na Und?” har Ben Zucker erobret publikums hjerter med storm – og forårsaget en lille sensation: Selv under TV premieren af “Na Und?”, Bens første TV optræden på deutschen Fernsehen, gik sangen inden for et par minutter ind på plads 21 på ITunes Charten og blandede pludselig streaming charten. Hans ru varme stemme, kan ikke komme ud af dit hoved. En perfekt start for den 33 årige, der den 23 juni udkommer med sit første album. På høje tid at lære den charmerende Berliner musiker at kende.

Tatoveringer & Schlager-Pop-Rock – Ben Zucker blander scenen

“Der er ikke noget bedre, end at være forelsket. Jeg forelsker mig meget hurtigt – men hey, jeg er single, jeg er fri”, fortæller Ben Zucker og beskriver dermed også et tema af hans sange. Hans historier er fra det virkelige liv, om relationer, men også separationer (“Einfach weg”), familiebånd (“Du bist alles für mich”), venskab (“Die Welt wartet auf Dich”) og hjemmet (“Schönstes Haus”). “Det er ikke alle sange der er en historie fra mit liv, men jeg lader mig inspirerer af mennesker, jeg møder. Sådanne går jeg gennem livet – øjne på og af”, beskriver Ben Zucker den kreative proces og peger på hans arm: “;med albummet er det lige som en tatovering: Ud kommer kun det som ikke vil slippe mig”. Blandingen af rock og pop, kombineret med hans ekstraordinære stemme og iørefaldende tekster er forfriskende ligetil og rørende på samme tid. Om det er en ballade eller en sang med tempo, er der mange forskellige facetter, som Ben Zucker præsentere på sit debut album. Han viger ikke tilbage for følelser: “Hvorfor skal jeg forgive eller skjule? Hvad jeg føler, siger jeg eller synger”. Hvilken historie som bliver fortalt, har Ben Zucker eksperimenteret sammen med producenten og understreger, at det ofte er kommet til en ændring af perspektivet: “Jeg foretrækker at fortælle noget med sangen – og dermed måtte jeg beslutte: Hvordan fortæller, så folk vil høre på mig? Drama, kærlighedshistorie, action, Thriller – eller endda komedie?”.

Afvæbnende tekster møder hammer stemme

Ben Zucker gik med Thorsten Brötzmann (Unnhellig, Matthias Reim, Helene Fischer) og Philipp Klemz (Glasperlenspiel “Geiles Leben”) i studiet og arbejdede flere måneder på hans debut album. At musik ville være centrum i hans liv, har Ben Zucker vist siden hans ungdom: “Jeg havde ikke en plan B. Lige siden jeg stod på scenen første gang, var der for mig kun et mål: At lave musik”, griner han og husker de første forestillinger i skolen og i familiens have. I Berlin har Ben Zucker sit hjem, hans hjerte og sin hjemmebase. Opvokset i østBerlin, den aktuelle bydel. Kort før åbningen af muren, flygtede familien til vesten. Senere vendte de tilbage til Berlin og levede i et besat hus. For Ben blev musikken hurtigt midtpunkt.

Som 14 årige begyndte han med hjælp fra sin far, en stor Neil young Fan, at spille guitar, i første omgang at lave covernummer af Grunge og rocksange på engelsk, før han grundlagde sit første band og til sidst begyndte at synge på tysk. “Jeg ønsker min tanker fortælles i sangene, som alle kan forstå. Det var for mig fra begyndelsen, ikke til debat”. Den røget skrattende stemme har altid været der, blev stærkere under prøverne og i virkeligheden “uden whiskey, cigaretter og hæshed”. Der var også et par turbulente år, som Ben endelig har lagt bag sig: “Jeg har ikke altid gjort det rigtige. Der er helt sikkert noget jeg kunne have håndteret anderledes eller reageret anderledes på”. Hans åbenhed er utvivlsomt afvæbnende, fordi han er bekymret over den “Her og Nu “, uden at glemme, hvor han kommer fra.

Den første single “Na Und?” & og debut albummet: Zucker fürs Ohr…. Und mitten ins Herz

Hvad har drevet Ben Zucker? “Jeg lever min drøm – og det er også motoren, motivationen. Du vil ønske, det går videre”. For fodbold fanen har det altid været klart, at “Give op ikke er en mulighed”. Den første succes gør ham stolt og frigiver energi: “Min single i radioen og så præsentere den Live – det er vildt”. Den 23 juni følger hans debut album og dermed det næste store kapitel, desuden er der planlagt en række optrædener. Fanskaren vokser dagligt – Men hvem er hans største fan? “Er det ucool at sige: Min familie? Men de har lært mig det vigtigste: arbejd hårdt, forbliv beskeden….og tag dig nu ikke alt for alvorlig, Ben” Hans musikkarriere har fuldblods musikeren, der allerede har udført utallige Live koncerter i og uden for Berlin. “Na Und?” er kun begyndelsen.

Kilde: http://www.universal-music.de

Man kan bestille albummet her: Ben Zucker 

 

Det skal du læse