Ben Zucker: Sådan var hans tid i fængslet! “Hylede som en slotshund”

Ben Zucker er i øjeblikket på en stor sommerturné under åben himmel. Han er en af creme de la creme i den tyske schlagerverden, men sådan har det ikke altid været. Før sit musikalske gennembrud i 2017 levede Ben Zucker et normalt liv med op- og nedture. Et formativt lavpunkt i hans fortid var hans tid i fængsel.

Derfor måtte han i fængsel

Efter et fysisk skænderi med venner beordrede retten Ben Zucker til at betale en bøde. Den var for høj til, at han kunne betale den selv på det tidspunkt. Hans mor tilbød derefter Ben Zucker at betale bøden, men han nægtede. “Jeg sagde: ‘Nej, mor. Jeg har selv rodet mig ud i det her, og nu skal jeg igennem det,” siger Ben Zucker til podcasten “SWR4 Promitalk”. For at betale sin bøde gik sangeren i fængsel i otte dage.

“Det var et formativt øjeblik”

En tid, der havde stor indflydelse på Ben Zucker. Selv om behandlingen i det tyske fængsel var “venlig”, var der et øjeblik, som han stadig husker i dag. “Det vigtigste øjeblik, og det var meget formativt for mig, var, når du går ind i en celle, nogen eskorterer dig ind og siger ‘hav en god aften’, går ud og lukker døren. Og så sidder man der på sine fire kvadratmeter. Jeg græd virkelig som en slotshund,” afslører Ben Zucker.

Det var ikke let for ham at have følelsen af, at han ikke kunne kontrollere, hvilket rum han bare ville forlade, at han var nødt til at opgive sin frihed. “Det var et afgørende øjeblik,” indrømmer Ben Zucker i podcasten. I det øjeblik indså han, at han havde nået et lavpunkt i sit liv, og at han var nødt til at ændre noget. Et mål, som Ben Zucker nu har nået ved hjælp af sin musik.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse