Stefan Mross – “IWS” fremtid: nu taler han ud

Stefan Mross i “Immer wieder sonntags”-pausen. Nu, hvor hans kontrakt er blevet forlænget, har han talt med Schlager.de for første gang.

Det har været tolv turbulente måneder for Stefan Mross. Den offentlige uro omkring hans ægteskab med Anna-Carina Woitschack endte, halvt skjult for offentligheden, med den indgivne skilsmisse. Det siges at være en dobbelt skilsmisse, Mross fra sin Woitschack, hans nye kærlighed, Eva Luginger, fra sin mand. “Skilsmisserne er i gang. Vi har begge været i separationsprocessen siden september. Det bliver så at sige en dobbelt skilsmisse,” sagde Mross til avisen Bild i april.

Så kom alkoholanklagerne, som Woitschack pludselig trak op af skuffen mod sin eks. Tæskeskandalen fra Leipzig.

Stefan Mross & Das Erste: De går gennem tykt og tyndt

Ikke desto mindre besluttede SWR, som var ansvarlig for produktionen, at fortsætte med Mross som “Immer wieder sonntags”-vært. En god beslutning, som responsen skulle vise. Siden de sidste tre udsendelser af det konkurrerende format “ZDF-Fernsehgarten”, som normalt var i stand til at overtage sit publikum umiddelbart efter Stefan Mross, er seertallene faldet markant.

En insider i branchen siger til Schlager.de: “Man kan sige, at Stefan Mross lagde den røde løber ud for Kiwi.” På trods af den evige sammenligning af seertal mellem de to formater – ingen af siderne ønsker at blive set som konkurrenter, måske endda modvillige konkurrenter, som Schlager.de også ved fra produktionskredse. Mross og Kiewel har også stor respekt for hinanden.

Senest efter det sidste “Immer wieder sonntags”-program opstod spørgsmålet: Vil ARD’s seertalsmaskine også være med næste år? En kontrakt var til forhandling. Resultatet er kendt: Mross har forlænget med endnu et år. Det betyder, at vi kan forvente noget særligt i 2024. Stefan Mross kan nemlig fejre jubilæum som studievært: 20 år med “Immer wieder sonntags”. Hans 10. år blev fejret med et brag.

Stefan Mross til Schlager.de: “Det betyder meget for mig, at jeg har kunnet præsentere programmet ‘Immer wieder sonntags’ i næsten 20 år. Jeg vil gerne oprigtigt takke SWR og ARD for dette langvarige og pålidelige samarbejde. Især for den tillid, der er blevet vist mig i alle disse år. Det er noget helt særligt for mig. Jeg ser allerede frem til mit 20-års jubilæum næste år som vært for ‘Immer wieder sonntags’.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse