“Immer wieder sonntags” nødplan afsløret! Dette er hvad der sker …

Selv i professionelle live-programmer som “Immer wieder sonntags” eller “Schlagerbooom Open Air” går tingene ikke altid efter planen. Schlager.de spurgte ARD og fandt ud af, hvordan tv-kanalen håndterer uforudsigelige situationer i liveshows.

Hvad hverken programlederen eller hans publikum bør glemme på forhånd, er at tage et kig på vejrudsigten. Vejrudsigten for søndag i Rust siger regn, hvilket naturligvis er ret ugunstigt for et open-air-arrangement. Det vil især være farligt, hvis der, som i de sidste par dage, kommer kraftige tordenbyger over Open Air området.

ARD’s nødplan: DETTE er, hvad der sker under storme

Som det var tilfældet for et par uger siden ved Florian Silbereisens “Schlagerbooom Open Air” i Kitzbühel. Det, der skulle have været et fantastisk liveshow, endte i regnkaos og i sidste ende i en tv-gentagelse af showet. En skuffelse, ikke kun for kunstnerne, men frem for alt for fansene. ZDF har en nødplan for sådanne ekstraordinære situationer. Men hvad med ARD? “Vi kan ikke give et generelt svar på, hvordan vi håndterer vejrforholdene ved open air-shows. Beslutninger træffes fra sag til sag. Men hvis et openair show ikke kan finde sted på grund af dårligt vejr, er der altid et alternativt program til seerne derhjemme i sådanne tilfælde,” forklarede ARD, da Schlager.de spurgte.

ARD’s nødplan: “Schlagerbooom”-generalprøve på tv var planlagt

Ifølge tv-stationen er det ikke muligt at give et generelt svar på, hvordan dette programalternativ ville se ud i en nødsituation. “Det nylige tilfælde med Silbereisen-showet ‘Schlagerbooom’ viser, hvordan fleksibilitet blev håndteret her: På grund af kraftig regn blev programmet ‘Schlagerbooom 2024’ ikke sendt live, men fandt sted alligevel. I stedet for liveshowet sendte Ersten generalprøven på showet fra dagen før, som allerede var blevet optaget klar til udsendelse på grund af vejrudsigten. Publikum var i stand til at deltage i showet lørdag i Kitzbühel, hvor alle stjernerne optrådte på trods af regnen,” fortæller tv-stationen til Schlager.de.

“Immer wieder sonntags”-beredskabsplan for Stefan Mross

Hvis et lignende tilfælde skulle opstå med Stefan Mross på “Immer wieder sonntags”, kunne ARD’s nødplan ligne den for “Schlagerbooom Open Air”. Ifølge ARD var der i Kitzbühel også mulighed for “til enhver tid at skifte tilbage til liveshowet på stedet”, så snart vejret blev bedre. En mulighed, der også ville være tænkelig for “Immer wieder sonntags” i en nødsituation. Hvor publikum, vært eller gæster ville blive indkvarteret i tilfælde af en alvorlig storm, blev ikke forklaret yderligere.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x