SEMINO ROSSI i et interview om hans tour “Symphonie des Lebens”

Semino Rossi er blevet interviewet, og af personlig ønske, så skulle interviewet afholdes i “Du-form” i stedet. Men hvad er der kommet ud af interviewet, tager vi hul på nu.

Hvordan forbereder du dig til Tournen?

Semino: Det er en længere proces, det tager ca. seks måneder. Ansvaret et meget stort, og jeg forsøger altid at give publikum en ny overraskelse. Det meste vil blive besluttet i teamet, der har samarbejdet sammen med mig i et par år. Design, musik, gæster, repertoire, alt er nyt. Det er en spændende tid. Jeg glæder mig især til den første reaktion på publikum, fordi man bemærker meget hurtigt, om vores overvejelser til showet virkelig virker.

Synes du det er let at lære de nye tekster? har du et tricks, for at gøre det lettere for dig?

Semino: Ærligt talt, det er for mig svært at lære teksten. Jeg øver 3 timer dagligt og synger sangene igen og igen. Jeg gentager som en papegøje (Semino Griner). Det er den eneste mulighed, for at lære teksterne. Mit tyske er ikke 100%, der kan forekomme små fejl, men det ved mit publikum allerede og det er del af mig.

Du har denne gang valgt Cuba som musikalsk tema til din tour. Hvilket forhold har du til Cuba og til den Cubanske musik? Hvordan kom ideen med at sætte dette musikalske fokus?

Semino:  Jeg har en særlig forbindelse til Latinamerika, jeg kommer jo derfra. Jeg prøver igen og igen, musik og elementer som har med Latinamerika at gøre, at indarbejde det i musik. Cuba er meget rig rent musikalsk. Jeg tror, at alle Cubanere kan synge og danse. De er unikke og har musik i blodet. Desværre har jeg aldrig været på Cuba, men musikken fra Cuba kender jeg ganske godt, altid hørt det.

Hvordan fandt du den Cubanske musiker og danser, som er med på din tour?

Semino: Ved en agent i London, der beskæftiger sig med Cubanske dansere og musik, har jeg castet denne fantastiske danser og musiker.

Du har udgivet en tour udgave af dit aktuelle studio album. Hvad kan du fortælle om den nye titel og vil alle sangene præsenteres live?

Semino: Ja, den 11. Oktober udkom Tour udgaven “Symphonie des lebens”. På dette album er der mange sange, som jeg også vil synge live på min tourne. Fem nye sange er blevet udgivet samt et klassik medley, som jeg har indspillet med Filmorchester Babelsberg.

Et højdepunkt på tour udgaven er uden tvivl netop det klassiske medley med “Deutschen filmorchester Babelsberg” hvor du har indspillet titler “que sea”, “Caruso” og A mi manera”(“My way”). Hvad jeg nu gerne vil vide er, hvordan vil du få dette vidunderlige værk på scenen?

Semino: Jeg tror, for hver kunstner er det en stor oplevelse, at optræde med et så stort orkester som Filmorchester Babelsberg. Jeg er især imponeret over vores arrangør og dirigent Wolf Kerschek. Desværre kan jeg ikke tage et så stort orkester med på min tourne, men vi har indspillet lyd og billede med orkesteret. Vi vil importerer det virtuelle orkester på touren. Dette er en stor mulighed, at præsentere sangen med orkester for publikum.

Genere det dig egentlig ikke, når du i medierne bliver devalueret som en ren crooner?

Semino: Når nogen synger med følelse og dermed mennesker, og kan bevæge hjertet og sjælen, så er jeg gerne en crooner. (En Crooner er en betegnelse for en mandlig sanger som synger smægtende, blødt og svagt – red.)

Dit samarbejde med Dieter Bohlen har, ja ramt en stor bølge. Vil Dieter Bohlen være ved en af koncerterne og er der allerede yderligere ideer til et samarbejde i de kommende år ?

Semino: Vores samarbejde var meget positivt og intensiv for min karriere. Dieter Bohlen er et menneske med meget erfaring, der præcis ved, hvad en kunstner har brug for. Kontrakten var kun på en CD, hvorvidt vi igen vil arbejde sammen, kan jeg ikke sige endnu.

Semino-Rossi-mother

Vil din mor komme til Tyskland, og se dig på scenen?

Semino: Bestemt, min mor kommer til på touren næste år, hvis det er muligt for hendes sundhed. Hun har altid en stor glæde af at opleve og at se mig på scenen, og at min drøm er blevet virkelig.

Præcis hvordan er en normal dag på tour med ? Kan du give et par eksempler?

Semino: At være på tour, er en meget anstrengende men en skøn tid. Du vil gøre det, men kun med en stor disciplin. Jeg er et menneske der er meget disciplineret, og især på tour. Jeg står gerne tidligt op om morgen, efter morgenmaden går jeg gerne en lang tur i den friske luft. Jeg sørger gerne steder med vand og massere af natur, det giver mig kraft. Derefter rejser vi alle sammen til den næste by. Der er som regel 3- 500 km i min autocamper. I begyndelsen af eftermiddagen ankommer vi, spiser en bid mad, så plejer jeg at holde en lille siesta.

Så tager jeg et bad og køre kl 16 til hallen, hvor jeg med mine musikere laver et lydtjek til koncerten om aften. Så har jeg normalt aftaler med det lokale medie og kl. 17.30 spiser vi aftensmad, så tager jeg igen en tur i den friske luft i ca. 15 min. En time før koncerten begynder jeg i min garderobe, hvor jeg varmer min stemme op og koncentrer mig om koncerten. Kort før møder jeg mine musikere og dansere, her danner vi en rundkreds og jeg ønsker os alle en godt show. Efter et 3 timers show giver jeg autografer til mine fans og ca. kl 01.00 kommer jeg tilbage til hotellet og går direkte i seng. Jeg laver ingen mellemlandning ved hotel baren.

Hvordan slapper du af på touren?

Semino: På min rejse høre jeg gerne en lydbog, det får mig til at slappe helt af. Jeg forsøger at sige så lidt som muligt, da jeg skal bruge min stemme om aften. På vejen drikker jeg gerne Mate tee og læser breve, som mine fans har givet mig om aften. Dette er meget dejlig afslapning for mig.

Jeg kan stadig tydelig huske, at du før koncerten går hen til en Madonna figur, som jeg mener du har fået af en fans , og beder. Er det stadig sådanne? Hvis ja, hvordan er det kommet til denne spirituelle ritual?

Semino: Jeg er et meget troende menneske, som jeg har fra min familie. Jeg tro på gud og på kraften, som han giver os alle og tror også, at han beskytter os. Madonnaen er stadig med og er for mig en skytsengel. Hver aften, før jeg går på scenen, tænder jeg et lys og ligger en lille rose ved foden af Madonna.

Er lange tourner en forholds dræber? -hvordan klarer du og Gabi jer følelsesmæssigt i det lange fravær? Er det noget problem? Kommer Gabi og dine døtre ofte til dine koncerter?

Semino: For Gabi og jeg er det ikke noget problem, når jeg er længe væk. Hun er altid forstående, fordi hun ved, hvad det betyder for mig, at stå på scenen og synge. Hun ved, at når jeg synger er jeg glad. Og kun når man er glad, kan du også gøre dine kæreste glad. Jeg ringer hver dag til min kone og mine døtre. Hvis det er muligt, kommer hun også gerne og besøger mig.

Semino-Rossi-6

Nu kommer vi til fans. Som du ved har du mange kvindelige beundrere? Hvordan føles det, når så mange begejstrede kvinder er foran scenen?

Semino: Jeg føler mig meget tryg med så mange kvindelige fans. Når jeg synger en romantisk sang, kan jeg mærke, hvordan mine fans drømmer med mine sange.

Vi har for et par år siden talt om dit sociale engagement i Argentina, og på det tidspunkt var utilfreds med brug af kirken. Det ser ud til at pave Franziskus ændre dette. Hvor stolt er du af denne Argentinske pave?

Semino: Jeg er meget stolt af pave Franziskus, selvom jeg kender ham personligt. Jeg har det indtryk, at han er simpel og en beskeden mand og er meget tæt på de trængende og fattige.

Var du som ung altid elsket eller slumrede der indimellem en rebel i dig?

Semino: Kærligheden var grundlaget for mit liv, noget som jeg har fået fra min familie. Dette er grundlaget for ethvert forhold, men jeg var en rebel, det kan min mor sikkert fortælle en masse om. Jeg har altid vist hvad jeg ønskede og forsøgte, for at nå mine mål. Det var ikke altid let for mine forældre.

Den sociale revolutionær Che Guevara kom til din hjemby Rosario. Hvad er din mening om ham, har han spillet en rolle i din ungdom?

Semino: For mig har det ikke spillet nogen rolle. Det indtryk jeg fik var, at han gjorde en masse for de fattige. Jeg er imod alt våbenmagt og jeg ønsker mig at mange problemer kan løses uden en revolution.

Da du forlod Argentina, var landet stadig meget fattigt og Europa rigt. I mellemtiden bommede syd Amerika. Er dette boom også kommet til Argentina ? Og hvis ja, kunne du forstille dig, en dag at vende hjem ?

Semino: Latin Amerika har et enormt potentiale. Måske behøver vi lidt mere tid, så vi kan blive lige så stærke som EU. Argentina er og vil altid være en del af mig. Mit hjerte er to steder, en del er i Argentina og den anden del er i Østrig hvor jeg har min familie. Jeg føler mig meget tryg i Østrig. Her har jeg fagligt og personlig fundet min store drøm. Jeg kan ikke forstille mig, at tage tilbage til Argentina for altid. Men sammen med familie at tage på ferie, vil jeg gerne.

Du er lige blevet 51 år og man kan skimte et eller flere grå hår. Er du bange for at blive ældre? Hvordan håndtere du det?

Semino: Hver tid i vores liv har et bestemt lys. Hvis vi hver gang i vores liv lever intensiv og bevidst lever, er der ingen aldersgrænse – så længe du er sund. At blive gammel er del af vores liv. Jeg har ingen problemer med alder.

Fokusere du længe på hvad der er vigtigt for dig?

Semino: I hvert fald. Jeg er fuld koncentreret, bevidst og taknemmelig, hvad livet har givet mig.

Du spiller gerne med dit Syd Amerikanske temperament som skørtejæger. Hvad er din mening om hvad en rigtig Macho og hjerteknuser gør?

Semino: Jeg tror, ingen kvinder vil have en Macho. Men jeg er sikker, at en kvinde føler sig godt tilpas med en mand, hvor de kan få støtte. Tiderne har ændret sig, der er ingen forskel på mand og kvinde. Enhver har brug for den anden.

Rosen er for dig et ganske personlig symbol, Du har sågar fremstillet chokolade med rosenvand. Hvad symbolisere denne skønne blomst med nogen ubehagelige pigge for dig?

Semino: Rosen har en stærk betydning i mit liv, da min far altid har plantet roser i vores have. I September, hvor roserne udsender en meget intens duft, er den altid kommet gennem vinduet til mit børneværelse. Lige som en rose er livet. Sommetider dejlig duftende og nogen gange stikker man sig på piggene. Men begge er dele i vores liv.

Har du i musikken stadig drømme? Hvad ville du absolut gøre igen i din karriere? Er der nogen komponist eller sanger / som du ønsker at lave noget sammen med ?

Semino: Drømme skal vi altid have, vi må drømme. 5 minutters drøm er nok, de vil holde dig op hele livet. Jeg ønsker ikke at være utaknemlig, da livet har givet mig så meget, men jeg drømmer stadig, en gang at lave en duet med Plácido Domingo eller Barbra Streisand. I sidste ende, er drømme tilladt.

Din stemme er ja dit vigtigste instrument. For to år siden havde du problemer med dit stemmebånd: En virus infektion, halsbetændelse. Hvad gør du, hvis du på tournen mærker, at din stemme er angrebet? er der et vidundermiddel?

Semino: Det bedste middel for mig er, drikke en masse vand, sove og snakke så lidt som muligt når jeg er på tour. Sammen med frisk luft er det den bedste medicin.

Der er mange kunstnere, som falder i et dybt mental hul. Er det også sådanne for dig og hvis ja, hvordan håndterer du disse følelser?

Semino: At stå på en scene og at være på tourne, bringer os kunstnere i en særlig dimension. Sommetider over jorden. Du bliver hædret af så mange mennesker hver aften. Hvis så ikke grundlaget i dit liv ikke er forbundet med realiteterne, kan det ske, at du rammer bunden. Jeg bruger et par dage, for at komme ind den smukke hverdag med min familie.

Semino-Rossi-5

CD en “Symphonie des lebens” – “Tour Edition”

Semino Rossi har i snart ti år hørt til top stjernerne i den tyske schlager. Guld og platin albums har banet hans vej til succes, og med sit aktuelle album “Symphonie des lebens” som er sket i samarbejde med Dieter Bohlen, og med de to mest berømte tyskere i musikbranchen, er der garanti for succes. “Semino Rossi er for mig en moderne Julio Iglesias. Dette er noget vi kun har engang i Europa”, siger Dieter Bohlen om sit samarbejde med den Argentinske super stjerne. Og der er ingen tvivl, at Semino med sin store tenorstemme, hører blandt de store sangere i schlager branchen. Men intet bedre er hans tilstedeværelse på scenen, også her præsentere han sig som en dygtig kunstner. Semino Rossi er, som det fremgår af hans anerkendte koncerter, en mester på scenen, en mester af følelser. Med ham er der ingen tricks, ingen falske løfter. Den ærlige holdning og den positive emotionalitet fra den Argentinske sanger, lander direkte i hjerterne på de begejstrede mennesker.

Hans koncerter giver publikum et stykke tilbage af lykken, at hans liv er så fascinerende på en fantastisk måde. Der er overdådig fester af livsglæde med en blid gnist af melankoli. Følelser, har ligget i Argentineren. Ikke underligt, at folk i hundredtusindvis strømmer til hans koncerter i Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland, Frankrig og sågar i Danmark og Belgien. Også er det også her i år 2013 tiden til, at fans kan købe et spændene tour edition af hans sidste album “Symphonie des lebens”- Semino ønsker at få sine fans i stemning til den kommende tourne i efteråret. Derfor har han sammen med sin succes producent Alfons Weindorf og den kendte tekstskriver Bernd Meinunger, skrevet 5 nye sange og lavet et medley med klassikere sammen med “Deutschen Filmorchester Babelsberg”. Mange af disse titler vil Semino synge på hans tourne og sammen med tour edition og den originale CD vil atmosfæren være der til live koncerterne til efteråret i år.

De nye sange følger linen på det aktuelle studioalbum og forbinder det sydlandske romantiske og smukke schlagermelodier. De nye sange passer som skræddersyet til Seminos musikalske verden. Der er sange som den romantiske, svajende til den anmodende kærlighedssang “Blumen der sehnsucht”, som Semino stemningsfuld ville have skrevet fra læberne. Der hører naturligvis også klassisk ballader som den fantastiske monumentale “Danke, dass du bei mir bist”. I denne sang viser Semino fuldt ud hans musikalske talent. Kærligheds balladen fortryller os med spansk guitar klang og en omfangsrig orkester arrangement, der til slut opløses i et unikt klimaks. En stor sang til en talentfuld sanger. “Das herz der welt” følger de store følelser fra den forgående ballade og er en ny version af den berømte “Amazing Grace”. “Amazing Grace” er en engelsk talende åndelig sang, en af de mest populære og kendte salmer i verden. I den tyske version er det en hyldest til kærligheden, hovedbudskabet er “Kærlighed er hjertet i verden”, de er i deres åndelige følelser og gribende samtidig. Fra hverdagens tour liv – hvor dag og nat ofte er meget ensomt –  er sangen “Ich trag im herzen ein bild von Dir”.

Billede af konen eller den man elsker hjælper med at holde ensomheden væk og det er sikkert en hemmelighed hvilket billede Semino personligt bærer i hjertet. Den femte og sidste af de nye titler er en tysk og spansk talende sang, er en billederig kærlighedssang “Meine sonne bist du” er en afslappet “bossa nova” indrammet med en melodisk panfløjte klang. Syd amerikansk præg møder tysk schlager romantik – det er en virtuos balance gang, som kun Semino virkelig autentisk kan give den.

Absolut højdepunktet på tour edition må være det medley som indeholder 3 kærligheds klassikere som argentineren opfører sammen med “Deutschen Filmorchester Babelsberg”. Det er bekendt hvor meget glæde Semino har det med at synge med store orkester. Med titlen “Que sera”, “Caruso” og “A mi manera!(“My way”) har han taget tre verden klassikere fra musik historien, som han med stemmes kraft og lidenskab synger på sit modersprog. Orkester klangen fusionere godt med hans unikke tenor stemme. Stemmen er støttet af orkesteret og når nye højder. Det er næsten garanteret gåsehud….

Kilde: Smago.de

Det skal du læse