Semino Rossi: Fra Gademusikant til Schlagerstjerne

Kilde: Semino Rossi Web

Hans stemme er unik, hans accent umiskendelige: Semino Rossi får kvinders hjerter til at slå hurtigere og er nu et af landets Schlagerstjerner – Semino’s hårde vejt til de tyske stadier.

“Som et barn havde jeg kun en drøm,” siger den argentinske hjerteknuser, og du kan se gløden i hans øjne. “Jeg har altid elsket musik og ønsket at være en sanger.”

For 30 år siden forlod Semino Argentina

I en alder af 23 år havde den unge argentinere pakket alle sine drømme, mod og forlod hjemmet, endnu ukendt “Omar Ernesto Semino”. “Jeg forlod mit Argentina for over 30 år siden“, husker den smarte sanger året 1985, som skulle ændre sit liv fuldstændigt. “Med en stor drøm, kun 200 euro og en envejsbillet i lommen forlod jeg Rosario og fløj til Madrid”. Ærligt indrømmer han,” Jeg havde ingen forsikring, jeg vidste ikke, hvor jeg skulle lande, og hvad jeg gjorde. Det gjorde min mor meget usikker.

Da vi sagde farvel, græd vi begge, for vi vidste ikke, hvornår vi ville mødes igen. Men alene det at begynder i en usikker fremtid, lyder som et levende Schlager.

“Jeg troede aldrig, at over 30 år senere blev alle mine drømme virkelig til virkelighed. På Plaza de Major havde jeg min første optræden som gademusiker. Jeg spillede en time, og min indtjening var nul, “afslører Semino.

“Sådan har Europa modtaget mig,” smiler han. “Og jeg troede det ville være nemt og jeg ville få en pladekontrakt med det samme. Men fuldblods musikeren manglede ikke kun en pladekontrakt, han savnede sin familie. “Når jeg kunne, fodrede jeg telefonbokse med 100 pesetas og ringede til mor og far”. “Heldigvis mødte han parret Loli og Paco. “De to var erstatningsfamilien for mig i denne vanskelige tid. De inviterede mig til middag og hjalp mig til min første lejlighed” tænker familiemanden tilbage på med gåsehud.

Men fordi familien betyder så meget for sangeren, havde han først forsøgt at få en pladekontrakt i Argentina – uden succes.

“Men det med rejser ligger sikkert i blodet”, indrømmer Semino, der synger kærlighed til Argentina i mange af hans sange i dag. Fordi dets rødder er spredt over hele verden. Således kommer en del af hans familie fra Italien og forfædrene til sin bedstemor fra Libanon.

Men den unge Semino gav aldrig op og fortsatte med at synge på gaden, nu i Malaga. Der mødte han sin langvarige ven Umberto, som motiverede ham til at fortsætte på gaden. “Det var en meget lærerig tid for mig” som Rossi ser tilbage på. “Når du synger på gaden, er du ikke bange for at synge, uanset hvor, om det er en pub eller en stor arena.” Hans musikalske rejse med Umberto fortsatte i Benidorm. Sammen tog de til alle kystbyer. Da de ankommer til Cannes, blev de kontaktet og bedt om at synge på et skib. Da båden lagde fra kaj, opdagede de at de sang på et kærlighedsskib. Rigere på erfaring, flyttede de videre til Monte Carlo.

“I starten sang jeg sange fra mit hjemland, det var, tror jeg, fejlen,” husker Semino Rossi. En mand gav dem et tip til at prøve sange som “La Paloma” eller “Guantanamera”. Og allerede der fyldte gademusikerne mere. Flere nætter brugte de i bilen og endda på stranden. Fordi de manglede penge. Nu er de så kommet til Italien og leder efter deres held i Østrig. I Innsbruck gik de ind på et pizzeria og spurgte, om de kunne få lov til at synge der.

Efter den korte optræden ved pengeindsamling nærmede der sig en kvinde, der sad ved bordet med sin ven: “Hun ønskede at vide, hvor jeg kom fra. Da jeg fortalte hende Argentina, troede hun mig ikke” smiler han. “Sådan lærte jeg min kone Gabi at kende på det tidspunkt”. Semino og hans kone Gabi fejrede for nylig deres 26. bryllupsdag. Og i dag høre de to døtre, Laura og Vanessa til Rossi’s familie.

I en pizzeria mødte han sin kone Gabi

Med kærligheden kom lykken, efterfulgt af de første engagementer i Østrig og Malaga. Og efter 20 år kom endelig gennembruddet: Semino deltager i en privat fest i Østrig og bliver opdaget. Han bliver inviteret til et optage studie i München og bedt om at synge en titel efter eget valg. Semino henter sin guitar – han havde lært at spille fra sin far og synger “Don’t cry for me Argentina”. Folkene i pladeselskabet er entusiastiske og vil optage sangen i 2004.

Men kun to år senere følger Rossis tv-debut med Florian Silbereisen i ARD i en rød skjorte og sort jakke med sin første single “Alle Rosen dieser Welt”. Kvinders hjerter begyndte at smelte. Fra da af var karrieren ustoppelig. I dag kan Semino se tilbage på adskillige priser som Echo,Goldene Stimmgabel og Austria Music Award og har tjent et fast sted i den hårdeste verden: “Jeg kan næppe tro på, at alle mine ønsker er blevet opfyldt. I begyndelsen hjalp min tro og nu hjælper mine loyale fans mig meget. Tak for det.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse