Schlagerstjerner mellem håb og sidste time

Foto: freepik.com

Insider nyheder: Tyskland vender tilbage til det normale. I den levende Schlager-industri er der dog stadig stilstand. Mange kunstnere er meget bange.

Har det frygtelige corona-spøgelse mistet sin virkning? Hvis du ser billederne fra sidste weekend i Berlin, Hamborg, Köln, Sylt eller Østersøkysten, kunne du tro, at alt er som det var før Corona.

Alt? Nej, musikbranchen står stadig stille. Schlagerartister som Roland Kaiser, Kerstin Ott, Ben Zucker, Andrea Berg eller Florian Silbereisen med sin XXL-turné kan ikke give koncerter foran et stort publikum.

Selv små koncerter og Open Airs som de populære Pop-Schlager-Events i Ruhr-området har stadig ikke tilladelse til at finde sted. DJ’ere, kunstnere, Manager, scenebyggere og teknikere sidder derhjemme, og langsomt løber den økonomiske støtte, der udbetales for solo-selvstændige, ud.

De, der har været i forretning i lang tid, har opbygget økonomiske reserver, som de nu kan leve fra. Men for mange nye og i “middelklassen” af schlageren er situationen alvorlig. Mindre end 7.000 mennesker er inficeret ifølge Robert Koch-instituttet i morges, med over 85 millioner indbyggere i Tyskland.

Vend tilbage til det normale

Mange små arrangører og klubejere ønsker derfor at vende tilbage til det normale. Det skal høres, danses og fejres schlager igen – håbet om yderligere lempelse inden udgangen af ​​august er stort.

I mellemtiden forsøger nogle kunstnere at bygge bro ved vagten i billetkontoret med bilkoncerter. Det fungerer mere eller mindre godt, fordi kendte pop-schlagersangere undertiden spiller foran 38 eller 64 biler, og andre bilkoncerter annulleres på grund af dårlige antallet af salg før salg.

Mange store stjerner deltager ikke på en bilkoncert. Matthias Reim tænkte kort over det og besluttede derefter at være imod det, Kerstin Ott prøvede det og fandt ud af, at det ikke var hendes ting.

Beatrice Egli, VoXXclub, Giovanni Zarrella, Fantasy, Michelle og også DSDS-vinder Ramon Roselly besluttede en koncert foran motorhjelmene.

Tusinder af konkurser i musikbranchen

DEAG’s Peter Schwenkow forudsiger tusinder af konkurser i musikbranchen i et interview med “Pollstar”. “De små går konkurs, de mellemstore skal kæmpe, og de store plukker derefter rosinerne i en bølge af konsolideringer,” sagde administrerende direktør Schwenkow.

Og om tilbagevenden til normal live operation: Vi er enten nødt til at opnå komplet flokimmunitet, eller vi har brug for en vaccine. Min teori er, at folk kun mister frygt for at gå til en koncert, når der nok der er blevet vaccineret inden marts eller april 2021. ”

Men hvad der sker, når lydingeniører, scenebyggere og belysningsteknikere efter en lang arbejdsløshed har ledt efter helt nye job. Og så når virussen er under kontrol, og alle vil turnere igen, men ikke nok tjenesteudbydere, arrangører, teknikere, scenehænder er tilgængelige. Så begynder den sidste time også for de store stjerner.

Selv chefen af ​​den største billetsælger og arrangør af arrangementer Eventim, Klaus-Peter Schulenberg, forventer ikke, at koncerter og andre større begivenheder snart finder sted igen.

”Jeg tror, ​​at der kun kan være begivenheder igen, hvis der er en vaccine eller en effektiv medicin. Vi bliver nødt til at vente et stykke tid længere, ”sagde Schulenberg i podcasten “Die Stunde Null”

Hvem har råd til en koncertbillet?

Antallet af korttidsarbejdere og arbejdsløse stiger fortsat. Bundesagentur für Arbeit rapporterer 2.813 millioner mennesker uden arbejde i maj måned. Konsekvensen: Folk frygter for deres penge og reagerer med modvilje mod at købe.

Hvem har råd til en schlagerkoncert i de store koncertsale med 100 euro i entre eller mere?  Fordi en ting er sikker. Efter Corona vil der være flere live-koncerttilbud end nogensinde før i schlager-branchen.

Men vi håber, at alt snart bliver anderledes, og at stjerner og nykommere får nok muligheder for at optræde foran schlager-fans. Som vi alle ved, dør håbet sidst.

Eller for at sætte det i ordene fra den græske filosof Socrates: “Jeg ved, at jeg ikke ved noget …”

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse