Sådan var Schlager Pur 2018

Puha, man er næsten allerede forpustet, når man tænker over hvordan lørdagen forløb ved Schlager Pur. En festival som blev afholdt i den meget østlige by i tyskland, ved navn Anklam. En lille by som normalt har omkring 3000 indbyggere, de blev mere end fordoblet her i weekenden.

Det var første gang at den blev afholdt, og som så meget andet, var der lidt “børnesygdomme”, men ikke være end at de hurtigt blev klaret. Det var lyden der var lidt problemer med. Derimod var der intet i vejen med de ca 6000 deltagere der var mødt op for at høre toppen af schlager himlen.

Men inden man kom så langt, så var der kæmpe problemer med trafikken, som blandt andet betød, at festpladsen slet ikke var fyldt op, da festivalen startede, de sad simpelthen i “stau”. Da vi selv ankom, brugte vi næsten en time for at køre de sidste ca. 2 km ind til festpladsen. Så der var en del som valgte at vende om, for at parkere bilen et helt andet sted, for så at gå. Det var langt det hurtigste.

Michael Niekammer fra RadioB2 var moderator, og han forstod i den grad at få publikum op i humør. Både med korte jokes og lidt længere fortællinger om sponsorerne, lokalområdet og slet ikke mindst, om kunstnerne, som han flere gange har interviewet i forbindelse med RadioB2. Han bød velkommen sammen med Borgmesteren.

Melanie Jaeger

Melanie som er født på Gran Canaria var starten på festivalen, og Melanie gav nogle meget populære numre af Helene Fischer, nemlig “Achterbahn”, “Atemlos” og “Und morgen früh”. En rigtig god måde at starte dagen på, for så var publikum allerede varmet op med at synge med. Det fortsatte da hun gav et Andrea Berg nummer “Ich liebe das leben”, “Die Immer lacht” af Kerstin Ott.

Bernhard Brink

Bernhard Brink var allerede tændt inden han gik på scenen, og det blev kun bedre da han kom på scenen. Det var alle de store hits han gav og han sluttede med at sende “100 millionen volt” til publikum. Kæmpe succes.

Anna-Maria Zimmermann

Da Anna-Maria Zimmermann skulle på, blev hun annonceret lidt for tidligt, og der opstod lidt forvirring, men den reddede hun, ved at sige fra backstage, at nu var hun klar til fest. Herefter var det kæmpe hittet “Himmelblaue Augen” og så numre fra hendes seneste album som udkom i maj måneds i år.

Til trods for den varme der var, så var også Anna-Maria veloplagt og dansede rundt på scenen.

Det seneste album kan købes her: Anna-Maria Zimmermann – Sorgenfrei

Ben Zücker

Tysklands sandpapirs-stemme var også blandt denne flotte kunstnerliste, og gav den maks på scenen, og det er tydeligt at det er meget anstrengende at synge med sådan en stemme. Det og at det var så varmt samtidigt gjorte ikke noget for Ben Zücker.

Det var de velkendte numre han gav. Ikke noget nyt fra hans side af.

Laura Wilde

Det er ikke meget man hører til Laura Wilde i øjeblikket, til trods for at hun lige har udgivet et nyt album, “Es Ist Nie Zu Spaet”, så nej, det er ikke for sent at høre til hende igen.

Selvfølgelig gav Laura nogle af hendes seneste numre, men var også i nærkontakt med nogle få fra publikum senere på dagen, for der afholdte Larua og Vincent autogramstunde.

Vincent Gross

Ren energi vil jeg sige til Vincent Gross. Sjældent ser man en som render så meget rundt i blandt publikum som ham. Hele to gange var han helt bagerst på tribunen, hoppede op og ned af scenen, og publikum var ellevilde og det gav kun Vincent mere energi.

Han præsenterede også han kommende album “Möwengold” som kommer senere på året, nemlig d. 10 aug. Du kan allerede nu forudbestille det her: “Vincent Gross – Möwengold

Michelle

Michelle er en lille dame i højden, men med en kraftig stemme, og det bevidste hun igen her ved Schlager Pur. Michelle gav flere gode hits fra hendes seneste album, men også lidt ældre som “Paris” og “Du Idiot”. Ved “Du Idiot” hev Michelle en mandlig publikum op på scenen, for at synge den del som oprindeligt bliver sunget af Matthias Reim. Manden kunne ikke huske teksten, så der blev hujet og klappet af ham, nok mest af alt fordi han stod der på scenen, men til sidst så fik han fat i teksten og duet nummeret blev alligevel endt som det er.

Som tak for det lille nummer så fik han lov til at stå bagved michellen, og holden om hende med begge arme, samt han efterfølgende også fik en 3xCD udgivelse fra RadioB2.

Michelles seneste album “Tabu” udkom i maj måned i år og kan købes her: Michelle

Nik P.

Nik P. var i det mere stille hjørne, og det gav også udslag hos publikum, det var ikke fordi at de var stille, men det var mere afdæmpet sang og vuggen.
Selvfølgelig kom hans “Ein Stern”, den må ikke mangle på hans liste når han er ude og optræde, folk forventer at den er med.

Herunder en lille bid af publikum og stemningen.

Beatrice Egli

Beatrice havde en våd overraskelse til publikum, for da Beatrice og hendes dansere kom på scenen, var det med fyldte vandgevær og så blev der ellers forsøgt nedkøling af den ophedet forsamling. Som altid så er Beatrice en energibombe på scenen, og hun måtte da også ned fra scenen, og ud blandt publikum. Det var mere i forbindelse med hendes seneste album, og hun spurgte nogle enkelt om de var gift, eller om de gerne ville. Der var nogle der blev spurgt om, hvis de nu skulle stille hende en spørgsmål, hvad ville det så være. Så gik klappen ned hos de adspurgte, nok lige så meget over at lige at få stille sådan et spørgsmål fra en som Beatrice.

Herefter begyndte hun på det næste nummer og så skulle hun ellers løbe mellem publikum og op til scenene igen. Så ja der var også god gang i Beatrice Egli.

Beatrice kom ud med hendes seneste album, som kan købes her: Beatrice Egli – Wohlfuhlgarantie

DJ Ötzi

DJ Ötzi var som altid veloplagt og havde med det samme hele publikummet i sin hule hånd. Da han lige havde sunget de første 5 ord, bad han lydmanden om at skrue op, det blev der, men det var ikke nok, for han blev bedt om det endnu en gang, og så blev der ellers fyret op. Det var fantastisk.

Gerry som han jo hedder rigtigt, var den der fik publikummet til at synge mest med, men han fik også en række børn fra publikum, op på scenen, hvor de skulle være med i nummeret “Ein stern”, og det var lige før resten af publikum var i den 7ende himmel, der var en overdøvende klappen og hujen.

Ellers var det alle hans syng med potpourrier og Zicke zacke zicke zacke hoi hoi hoi der blev skreget fra publikum.

Vanessa Mai

Vanessa Mai var hovednavnet ved festivalen, og gik på som den sidste denne dag. Da hun kom på scenen var alle de unge piger fuldstændigt vilde, og efter det første nummer fortalte hun at hendes nye album udkommer i denne uge. Herefter så var det et nyt nummer fra Schlager albummet, og der må jeg sige, at det er ikke den almindelig schlager-lyd, men mere over i det rockende, hvilket får en til at tænke på om hun er på vej væk fra schlager miljøet og satser mere på rock og pop. Men publikum kunne lide det de hørte, og det er jo det der tæller i sidste ende.

Det nye album kan bestilles her: “Vanessa Mai – Schlager

Vi kørte inden at festivallen var slut, for vi ville ikke holde i kø på samme måde, som vi ankom. Da vi kom tilbage til bilen, begyndte det at lyne i det fjerne, men desværre så kom det hen over festivalen, som så blev lukket ned inden Vanessa Mai fik optrådt færdig. Det var rigtigt uheldigt.

Vi kommer tilbage næst år.

Det skal du læse