Sådan oplevede nogle af vores schlagerstjerner genforeningen!

Tyskland fejrer genforeningen, det gør de i dag d. 2. okt. og i morgen d. 3. okt 2023! Vores schlagerstjerner bliver også meget følelsesladede over dette emne. Læs videre for at finde ud af, hvordan de oplevede denne historiske dag…

Stemmevidunderet Maite Kelly har for eksempel mange minder fra dagen for den tyske genforening, det afslørede hun i et interview med “lvz.de”: “Leipzig, Halle, Magdeburg, Dresden – vi spillede overalt på markedspladserne. Det var vores grobund. Men vi havde vores første koncert i DDR ti dage før murens fald: i tv-showet ‘Ein Kessel Buntes’. Min far pakkede vores røde Golf fuld af appelsinjuice. Så snart vi krydsede grænsen, delte vi O-juice ud til alle på gaden. Fuldstændig vanvittigt. Min far var en mand af hjertet og så rørt over Murens fald …”

Jürgen Drews husker også Murens fald ganske godt, som han fortæller Berliner Morgenpost: “Jeg hørte om det i radioen om natten, da jeg var på vej til Berlin i bil for at spille. Ved grænsen rullede jeg vinduet ned og spurgte, om de ville se mine papirer. De svarede, at de ikke havde brug for dem. Og så var der en, der sagde: “Men nu må vi godt spørge: Må vi få en autograf?”. Selvfølgelig måtte de det.

Sangerinden og studieværten Inka Bause fortalte Berliner Morgenpost en særlig personlig historie: “Vi tog direkte fra Østberlin til bryllup hos min mands bror, som havde søgt om at forlade landet flere år tidligere. Vi havde 30 pfennig vesttyske penge med til at ringe for, og vi var helt bange for, at vi ikke kunne komme tilbage.” Gudskelov behøvede hun ikke at bekymre sig om det mere.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse