Sådan hjælper Schlagerstjernerne deres Fans under Coronakrisen

Der har aldrig været en situation som denne: Verden er i en nødsituation på grund af Coronavirussen, der har spredt sig over hele verden fra Kina. Skoler og dagplejecentre har været lukket i flere uger. Til vores beskyttelse er restauranter lukket, kun supermarkeder, postkontorer osv. kan være åbne.

I søndags vedtog forbundsstaterne yderligere udgangsrestriktioner. Befolkningen blev bedt om at blive hjemme. Hashtagget #wirbleibenzuhause blev hentet af mange stjerner og berømtheder, og private tv-stationer viser den også permanent under deres kanallogo.

Vores schlagerstjerner er også påvirket af koronavirussen

Nik P. og Tim Toupet er testet positive for virussen. Mange af vores stjerner måtte aflyse eller udsætte koncerter og trøster nu deres fans med live koncerter på Facebook, Instagram og YouTube.

Men ikke kun det: mange beder specifikt deres fans om at blive hjemme og følge regeringens instruktioner.

For to uger siden udsendte Maite Kelly en følelsesladet tekst på sin officielle Facebook-side, hvor hun “henvendte sig til sit” elskede publikum “” som mor, medborger, iværksætter og ikke mindst som kunstner.

I den sammenligner hun den aktuelle situation med historien om Moses og med den anden verdenskrig. Folk ville kun have overlevet både takket være velgørenhed, menneskehed og samhørighed. Hun takker læger, forskere, sygeplejersker og politibetjente i mange andre erklæringer på Facebook postet med hashtagget #wirbleibenzuhause.

Maites duetpartner Roland Kaiser, som måtte udsætte sin turné for en tid siden på grund af Coronakrisen, deltog endda i videokampagnen fra det føderale sundhedsministerium. I sin erklæring takkede han sygeplejepersonalet og opfordrede dem til at blive hjemme når det var muligt for ikke at give virussen en chance for at sprede sig. Han udtrykte ønske om, at man skulle hjælpe den ældre nabo ved at handle for personen.

Maximilian Arland går et skridt videre: Han startede et indkøbscenter for seniorer. På Facebook tilbød han at shoppe for fem ældre i Berlin. Han betaler selv op til € 50. Han nominerede straks sine kolleger Linda Hesse og Kamilla Senjo. Forhåbentlig finder hans handling mange efterlignere.

Howard Carpendale postede et foto af en tom stol med en mikrofon på Facebook. Selvom det er mørklagt, kan du se, at begge ting er på en scene. I en lang tekst henvendte han sig direkte til sine fans og bad dem følge sit eksempel og støtte arbejdet for læger og sygeplejersker ved at holde sig hjemme. Han indrømmer, at han indtil for nylig ikke havde taget virussen alvorlig. Han planlagde nogle store koncerter i år, men ved nu: “Det fungerer ikke rigtig i øjeblikket!” Nu handler det om at redde dit eget liv og andres.

Beatrice Egli opfordrede også sine fans i en video til at blive hjemme. Men ikke kun det: Fans, der købte billetter til hendes turné, der måtte aflyses på grund af virussen, kan sende deres billet til Beatrice som en privat Facebook-meddelelse. Hun lovede at ringe til hver fan personlig.

Som uddannet sygeplejerske ved Andrea Berg, hvad hun taler om, når hun appellerer til folks fornuft og samhørighed i sin Facebook-video på fredag. Hun fremfører argumentet om, at ”fire ud af fem syge ikke er så hårdt ramt”, men det er vigtigt at beskytte alle, især ældre, inklusive deres egne forældre. For at gøre dette måtte grænsen trækkes. Konsekvensen af de mange (undertiden unødvendige) Coronapatienter er, at andre syge og sårede eller endda gravide ikke kan behandles. Andrea selv ønsker at hjælpe med at bekæmpe virussen med selvfremstillede åndedrætsmasker og overholdelse af afstandsreglerne.

Hvordan Semino Rossi, Ben Zucker, Florian Silbereisen & Co. giver folk mod

Semino Rossi skriver på Facebook, hvor vigtigt det er at gøre alt for at sikre, at vores medmennesker og os selv forbliver sunde, så man snart kan vende tilbage til det normale.

Ben Zucker bliver særlig klar: Han siger: ”Jorden er slået tilbage. Vi kan kun undskylde ved at være der for hinanden lige nu, holde sammen og behandle hinanden omhyggeligt og med en masse kærlighed og støtte hinanden, passe på vores ældste, alle dem, der måske ikke er så gode, at vi bare kommer igennem denne ting.” Han beder også folk om at blive hjemme.

Portalen “Meine Schlagerwelt” lancerede #miteinanderstarkchallenge. Under det hashtag spiller vores schlagerstjerner en sang live hjemmefra og nominerer andre artister.

https://www.facebook.com/MeineSchlagerwelt/videos/225239938676984/

Sangen “Im Himmel geht es weiter”, som Matthias Reim dedikerede til ofrene for virussen, var især følelsesladet. Hans kæreste Christin Stark takkede de mennesker, der er i høj risiko hver dag, at “holde butikken i gang” og blev ledsaget af Matthias Reim på guitar med hendes sang “Joker”.

Florian Silbereisen ledsagede sig selv på klaveret til KLUBBB3-hit “Du schaffst das schon” for at opmuntre folk. Den svenske sangerinde Julia Lindholm takkede alle “Helden”, der kæmper for os hver dag.

Hun sang popsangen “The Rose”. Schlagerdrømmeparret Stefan Mross og Anna-Carina Woitschak, som måtte aflyse deres “Immer wieder sonntags” -turnering, sang “Die Liebe” fra Annas nuværende album. Stefan’s ex-kone Stefanie Hertel giver os mod med hendes sang “Tausend Mal stärker”.

Vincent Gross annoncerede sin kampagne “Fitnesstipps mit Vincent” og sang “Über uns die Sonne” fra hans snart udgivne album “Hautnah”.

I sin video var Marina Marx tæt på tårer og sendte kærlighed og styrke til alle berørte parter og opmuntrede sit publikum til at forblive stærke sammen, at blive hjemme og vise respekt for hinanden. Hun sang “Der ewige Kreis” fra musicalen “Der König der Löwen”.

Bernhard Brink sang sin duet med Sonja Liebing på den sædvanlige afslappede, humoristiske måde “Ich hab Dich einmal zu oft angesehen”. Hun deltog også i udfordringen, sang for at blive hjemme og sang et lille hit medley, ledsaget af en guitarist.

Eloy de Jong sang “An Deiner Seite” og opfordrede fansene til at holde bliver hjemme.

Giovanni Zarrella opfordrede dem, der ikke er i fare for at virussen, skal være hensynsfulde og blive hjemme. Han sang den italienske version af Peter Maffays hit “Du”.

Oli P. sang i sin mors sommerkjole (!) Den tyske “Drafi-Deutscher-Song” “Unsere Herzen frieren”. Han ønsker at muntre sine fans op.

Ross Antony og hans partner Paul appellerede til deres fans i deres video, og de sang en smuk duet sammen – og Thomas Anders sang solo på klaveret “Sie hat es wieder getan”, hans duet med Florian Silbereisen.

På Schlager.de har mas også allerede kunne se nogle ændringer, herunder et interview, som deres redaktør Katrin gennemførte live på Instagram med Claudia Jung. Mere vil følge. Vi streamede også en koncert af duoen NEON til dig via Instagram.

I et interview med Schlager.de bad Kerstin Ott også alle om at blive hjemme.

Vi håber, at alle vores schlagerstjerner deltager i de forskellige kampagner og dermed hjælper med at bekæmpe Corona-virussen!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse