Roberto Blanco, Claudia Norberg & Co.: Har de overvejet dette grundigt??

Schlagerstjernerne der er involveret i følgende bidrag har sandsynligvis noget til fælles: De er i øjeblikket ikke på scenen og der kan derfor have mangel på kontanter!? Dette skulle ringe igen med en enkel og strålende forretningsidé: Videohilsener mod betaling!

En Berlin-start-up annonce med ansigterne fra Mickie Krause, Tim Toupet, Claudia Norberg eller Roberto Blanco, at for et bestemt gebyr kan du få en personlige hilsen fra stjernen på din smartphone, hvis du ønsker det.

Dette er ikke en dårlig ting, fordi ideen i sig selv er fantastisk! I USA har denne forretningsmodel været meget succesrig i årevis og skyller forskellige lommepenge ind på kunstneres konto.

Hvis vi ikke alle var i krise og selv skulle stramme livremmen ind, ville sådanne små, men fine opmærksomheder til fødselsdage, bryllupper eller fødsler bestemt være pengene værd.

I april i år kom schlagerstjernen Michael Wendler i fokus hos en stor tysk dagsavis på grund af netop denne forretningsidé.

Berlinerfirmaet “Fandreams” noterede sangeren for en vanvittig sum af 249 euro for en personlig videohilsen i serien med de “Promis”, der tilbyder denne service. Men lige så hurtigt som de annoncerede med Michael Wendler, var han allerede forsvundet fra Start-Ups hjemmeside.

På det tidspunkt fortalte Wendler-manager Markus Krampe til ‘BILD’, at projektet var blevet aflyst på grund af misforståede aftaler. Party sangerinden Mia Julia Brückner blev også fjernet fra kataloget “Fandreams” efter kun få dage.

Med Claudia Norberg og Roberto Blanco kom udskiftningen hurtigt

Ikke desto mindre ser forretningsmodellen ud til at fungere. I mellemtiden er der endda nogle copycat-apps, der tilbyder langt mindre kendte berømtheder.

“Fandreams” fortsætter sin strategi og har bragt kunstnere som Claudia Norberg og Roberto Blanco om bord. For utrolige 59 euro gør Claudia Norberg som hendes eksmand og synger. Ja, du læser det rigtigt – hun synger!

Til 99 euro er Roberto Blanco og Desiréé Nick i det højeste prissegment. Men han, Roberto, kan synge, og vi kender alle: “Ein bisschen Spaß muss sein!”

Mickie Krause har holdt fast indtil i dag!

En, der sad udenfor Shitstormen omkring forretningsmodellen, er Mickie Krause. I sig selv er han en enestående kunstner, der bragte partyschlageren til den solrige ø Mallorca og har opvarmet festfolket i Megapark ugentligt med hits som “Geh mal Bier hol’n, du wirst schon wieder hässlich eller “10 nackte Frisösen”.

Siden Mallorca-sæsonen 2020 nu officielt er kørt, har partystjernen nu endnu en grundpille til at generere penge. Krause laver stadig hilser til kun 59 euro, og det ser ud til at fungere!

En af de største party producenter er Matthias Distel. Som hans “alter ego” Ikke Hüftgold gik han sjældent glip af en skandale. Man spurgte ham også på det tidspunkt, hvad han syntes om forretningsmodellen ”berømthedshilsen mod kontanter”.

Han fortalte kritisk: ”Jeg synes ikke, at forretningsmodellen overhovedet er dårlig! Kun de tal, der komfortabelt kunne være talt med, er bare latterlige. Jeg tjener også mine penge med musik og alt omkring, men med en sådan handling mister du troværdighed som en kunstner tæt på offentligheden og fans. Vi er alle, ikke verdensstjerner, men berømtheder, der alligevel allerede er for meget betalt. Jeg inkluderer mig også i dette, fordi jeg som håndværker også ved nøjagtigt, hvor længe du faktisk skal arbejde for dine penge!” Men efterspørgslen bestemmer udbuddet. Og Distel modtager stadig anmodninger hver dag.

Selv producenterne finder ikke noget forkasteligt ved at handle med fansen! I april talte man med direktør Daniel Dreier, som forklarede: ”Tidligere har vi allerede støttet kunstnere, atleter og offentlige personer om markedsføringsemner. Baseret på disse aktiviteter og oplevelsen af, at der er et krav på de sociale kanaler for hver stjerne til lykke og alle slags budskaber, grundlagde vi Fandreams.de.

Det er ikke, at ideen er dårlig, men er den god for stjernerne? I sidste ende skal alle bestemme selv!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse