Nik P. – Hvor syg var han egenligt?

Foto: MDR/Saxonia Entertainment/Tom Schulze

For en uge siden modtog vi chok nyheden om, at Nik P. var inficeret med coronavirus. Schlager har haft muligheden for at tale med Nik P..

Kære Nik, i starten er selvfølgelig spørgsmålet: Hvordan har du det i øjeblikket?

Som det ser ud, er vi nu raske igen. Det er vores følelse, fordi vi ikke har flere symptomer den 4. dag. Vi var også nødt til at underrette vores distriktslæge via e-mail. Nu skal den lovlige karantæne ophæves for vores vedkommende. Karin og jeg blev syge og kom os næsten synkront, men nu venter vi på bekræftelse, så vi kan komme ud igen.

Corona-virussen findes overalt i verden: Antallet af inficerede stiger eksponentielt. Hvilke symptomer fik dig til at blive diagnosticeret med COVID-19?

Præcis det typiske: Hovedpine, feber, kropsmerter, diarré. Vi var meget svage. Vi var stort set nede og det varede i en uge.

Hvordan så behandlingen ud?

Man kan kun sige gamle husråd, fordi ingen læge kan fortælle dig, hvad du skal gøre ved det. Vi behandlede det som influenza med hovedpinepiller, febernedsættende midler, drukket meget, “haft ro” og som et insider tip: Hjemmelavet kyllingesuppe for at genvinde din styrke.

Hvad tænkte du, da I fik diagnosen? Var du bange?

Selvfølgelig havde jeg en urolig følelse og frygt. Alle, der ser billederne fra Italien og Spanien …. selvfølgelig er de med til at skabe frygt. Du ved, at du har denne virus i dig. Og det var også grunden til, at vi gik offentligt. Du læser, at der er corona-fester, og det er simpelthen en mangel af respekt for syge og afdøde mennesker. Denne virus skal ikke tages let. Du kan se, hvad der sker, når lande ikke straks styrer og har for løse tøjler, når det gælder alle foranstaltninger. Vi ønskede at være opmærksomme på dette faktum igen. Gudskelov vi lærte fra Italien og målte hamen og tog det ikke let.

Hvordan var processen i dit tilfælde? Blev det hurtigt bedre?

Det var en mild proces. Jeg formoder, at jeg har et godt immunsystem, og at jeg har haft en god diæt i de sidste par år og altid har passet på mig selv. Især i det forløbne år var det sund kost og sport på programmet. Vi har bygget vores immunsystem godt op. Så efter min mening var det et lettere tur for os, så det var rimeligt acceptabelt.

Hvad ville din appel til mennesker i den nuværende Corona-frygt være?

Jeg kan kun sige en ting, bliv hjemme. Så slemt som det er endnu. Selv med en lille lejlighed og børn derhjemme. Men der er ingen anden måde. Vi er nødt til at komme igennem det her.

Vi har stadig udgangsforbud / begrænsning i et stykke tid endnu, og sammen kan vi gøre det, hvis vi overholder retningslinjerne. Vær forsigtig, have respekt, som får dig til at handle mere omhyggeligt. Man skal ikke vove at handle uforsigtigt: pas på, blive hjemme og så vi kan finde vej tilbage til vores normale livsrytme.

Jeg er virkelig stolt af vores regering, at de arbejder og tager gode forhold. Vi rådes virkelig godt her og håber, at vi kan få det under kontrol. Ingen milliarder af kroner i støtte vil hjælpe os, hvis ikke alle ser på sig selv.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse