DJ Ötzi & Nik P. “Ein Stern (der deinen Namen trägt)” – Baggrundsinformation om den berømte sang

Ein Stern (… der deinen Namen trägt)” blev allerede udgivet i 1998 som en solosingle af Nik P., men det var partyschlagerversionen med DJ Ötzi, der blev et superhit i 2007: den østrigske duo solgte 1,35 millioner eksemplarer. Det gør sangen til et af de mest succesfulde hits nogensinde.

Det var i begyndelsen af 90’erne, da Nik P. en aften sad sammen med en kvinde ved Wörthersee i Kärnten og talte om kærligheden og livet. Til MDR-Riverboat fortæller han: “I affekt gav jeg personen en stjerne. Jeg sagde: ‘Jeg ved, at vores veje ikke altid vil være de samme, men vi er stadig forbundet gennem den stjerne deroppe'”. Desværre gik de to hver sin vej (hun bor ikke længere i Europa), men Nik bearbejdede dette møde i en sangtekst. I 1998 udgav han så hittet “Ein Stern (… der deinen Namen trägt)”. Samme år opnåede sangen en tiendeplads ved “Grand Prix des Schlagers” – sunget af den ret ukendte sanger Michael Stern. Men Niks version af “Ein Stern” blev spillet op og ned på Mallorca, og så blev DJ Ötzi opmærksom på sangen.

I 2007 udgav de to sangen igen – sammen – og det næste, der skete, var der nok ikke nogen, der havde forventet. Sangen blev et af de mest succesfulde hits nogensinde, kunne kalde sig den første sang, der lå på hitlisterne i mere end to år, og vandt den ene pris efter den anden. I “Ultimative Chart Show” på RTL blev “Ein Stern” endda placeret som nr. 1 over de “mest succesfulde sange i det nye årtusinde”. I mellemtiden er der endda mere end 30 coverversioner, inklusive spansk og polsk.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse