Michelles manager Markus Krampe: “Helene Fischer er en alien fra en anden planet”

Foto: Sandra Ludewig / Universal Music

I over to år hørte man ikke til Tysklands superstjerne Helene Fischer. ingen noget Instagram-indlæg, ingen optrædener. Helene brugte lockouten til at tænke på sig selv, men også på sin karriere. På sin Instagram-konto sagde hun i anledning af hendes comeback i begyndelsen af ​​august: “… en orkan raser omkring mig, mit fyldte hoved hvilede aldrig. Jeg havde nogle gange en tåbelig opfattelse af, hvordan jeg skulle gå i denne musikalske harmoni med mig selv – indtil det punkt, hvor sang efter sang blev oprettet, bragte hvert ord i den proces mening for mig, og alt gav mening.”

Noget kryptisk meddelte hun sin transformation til sine fans og rygtemøllen har boblet meget siden da – Helene Fischer skal tilsyneladende have lyst til at starte en international karriere. Men har hun det, der skal til? Schlager.de talte med Michael Wendlers eks-manager Markus Krampe om Helene Fischers mulige spring til international superstjerne.

Schlager.de: Hvordan vurderer du den karrierestrategi, som Helene Fischer i øjeblikket forfølger: Gør dig sjælden – skab spænding. Er det den nye garanti for succes?

Markus Krampe: “Ja, det er helt sikkert en garanti for succes, hvis du hedder Helene Fischer. Det vil ikke fungere for alle, men hun er en mega-stjerne. De siger: ‘Hvis du vil have noget, gør dig sjælden – eller hvis du er en stjerne, gør dig sjælden. Jeg synes, det hele er meget gennemtænkt.”

Schlager.de: Hendes single “Vamos al Marte” smuttede til 30. pladsen efter fire uger! Tager publikum hendes transformation forkert?

Markus Krampe: “Helene Fischer er underholdningsdronningen med en stor fanskare. Og selvfølgelig kan det være, at den ene eller den anden fan tænker: ‘Sikke en skam, nu mister vi vores elskede schlagersangerinde’. Men det vil være midlertidigt eller kortsigtet. Jeg tror ikke, at Helene Fischer vil sige farvel til schlager helt. Så snart de første sange kommer tilbage på tysk, vil fansene være der igen.”

Schlager.de: Forventer en manager det?

Markus Krampe: “Helene Fischers manager Uwe Kanthak er en af ​​de absolutte topchefer i Tyskland. Selvfølgelig gennemtænkte han alle fordele og ulemper og diskuterede selvfølgelig alt med Helene Fischer. Du kan mene som du vil, Helene Fischer vil altid have succes. Hun er blevet uundværligt i tysk underholdning. Fra mit synspunkt har Helene fornuftigt valgt tidspunktet for at trække sig. Jeg tror, ​​at hun vil vende tilbage med et kæmpe brag med Tour 2023 og den store begivenhed i München. Alle kritikere vil derefter blive overrasket igen.”

Schlager.de: 150.000 mennesker til en koncert – i tiden med pandemien – modige?

Markus Krampe: ”Som et deltidsjob er jeg også arrangør og også for nogle af de større ting. Selvfølgelig skal du af og til se fremad. Nok kan alt kritiseres. Men vi planlægger også vores ting med 40, 50 og nogle gange endda 60.000 mennesker og altid under forudsætning af forholdsregler og hygiejneforanstaltninger, og det er udmattende nok. Den største bekymring er dog, at publikum har vænnet sig fra. Men hvis nogen kan gøre det, bliver det Helene Fischer – at give koncert med 150.000 mennesker. Vi er alle spændte og og er selv med. Men selvfølgelig vil der have været et godt koncept, ellers ville München by slet ikke have godkendt det.”

Schlager.de: Hvor vil Helene hen? Det handler om at starte en international karriere! Har hun det, der skal til? Hvorfor?

Markus Krampe: “Jeg har længe været af den opfattelse, at Helene Fischer er en helt enestående stjerne, en alien fra en anden planet. I fodbold kan dette for eksempel sammenlignes med Cristiano Ronaldo. Hun er så enestående en kunstnere på alle områder. Som superstjerne samler hun også alt: Fantastisk stemme, derefter hendes dans og selvfølgelig akrobatiske færdigheder. Helene Fischer har bare en aura. Jeg har set hende komme på scenen og sige ingenting i fem minutter, og folk klappede og jublede. Hun er en stjerne, vi skal ikke narre os selv, og jeg tror, ​​hun har et internationalt format, og det synes jeg også hvis hun var startet i Amerika, ville hun være blevet en stor stjerne der.”

Schlager.de: Men hvordan vil de tyske fans reagere, når Helene går på den internationale scene? Vil de bryde med hende?

Markus Krampe: ”Det håber jeg ikke sker. Tyskerne er verdensmestre, når det kommer til at se dette kritisk og sige: ‘Men det er ikke muligt – vores Helene, hun synger pludselig på engelsk, og hun tager til Amerika, og vi ser hende måske aldrig mere. Musikken ændrer sig muligvis slet ikke, og det vil stadig være meget godt derovre. Men jeg tror stadig på, at Helene ikke vil sige farvel til tyske schlager helt. dcJeg kan ikke engang forestille mig det, jeg vil det heller ikke, for jeg synes også, det er godt, hvad hun gør, og det ville også skabe et stort hul.”

Schlager.de: Hvordan kan sådan en karriere se ud? Hvor finder den sted?

Markus Krampe: ”Jamen i øjeblikket er vi ikke så langt. Selvfølgelig kan det tænkes, at hun måske får et show i Las Vegas. Hun er der vokalt, fysisk og dansemæssigt og halter ikke bag efter nogen. Ikke engang en Celine Dion eller Britney Spears. Vi behøver ikke engang at tale om det. Britney har aldrig været så meget ude live. Selvfølgelig er der også muligheder for Helene Fischer. Lad os tænke på Siegfried og Roy, ingen havde dem heller på deres skærm, hvad de to opnåede med deres magiske show. De var de største stjerner i Las Vegas. Og sådan noget kan man gøre med Helene Fischer. Hvorfor ikke? Jeg er en stor fan af at prøve det. Der er så mange drømmere i denne branche, der altid siger ja på et tidspunkt, og så på et tidspunkt vil det være for sent. Men hvis du tror på dig selv og har disse færdigheder, hvorfor ikke. Og hendes manager Uwe Kanthak er en klog, erfaren mand, der også har internationale kontakter, så han kan få noget ud af det.

Schlager.de: Helene er 37 år – relativt gammel for hvad hun laver?

Markus Krampe: ”Det starter ikke forfra. Hvis det var sådan, begynder jeg at synge nu og vil erobre det amerikanske marked, jeg vil også sige, at det er lidt svært nu. Men Helene Fischer har sunget med så mange internationale stjerner. Hun har sit eget show, og alle har altid været begejstrede for hende, at der er nogen så god i Tyskland. Derudover er et show et show! Man kigger altid på Amerika og tror, ​​at alt er så stort der, men i sidste ende laver de kun mad med vand.”

Schlager.de: Hvad hvis det går galt? Vil hendes tyske fans tilgive hende for turen?

Markus Krampe: “Hvis du prøver derovre, og det ikke virker, så har du i det mindste prøvet. Jeg tror, ​​når hun kommer tilbage med tyske schlagere, der ligner hendes velkendte sange, så vil alle vil stå foran scenen igen og juble og købe hendes albums. Hvis jeg var hendes manager, ville jeg også råde hende til at gøre det. Hun er 37, hvis ikke nu, hvornår?”

Schlager.de: Men det er også beslutningen mod familien og for karrieren?

Markus Krampe: “Jeg kender ikke hendes private planlægning, men der er nok eksempler på, at kunstnerne var ældre, da de have børn. Måske er dette et tidspunkt, hvor du skal bestemme, børn eller en karriere, men intet er udelukket. Jeg ønsker hende alt held og lykke med sin livspartner.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse