Michael Wendler, Vanessa Mai, Nino de Angelo: Stjerner, som mange fans ikke tror på!

Del nr. 3: troværdighed – læs <- Del 1 eller Del 2 ->

Hvor troværdig er den tyske schlager og dens stjerner? Den, der fortæller sine fans, at hans sange også afspejler sit liv, skal have en høj troværdighed som kunstner. I denne sidste del af serien, “Hvor troværdige er schlagerstjernerne?”, Introducerer vi kunstnere, der har mistet meget af deres autenticitet og sandfærdighed eller endda ikke har opbygget det.

Schlager Stjerner med lav troværdighedsindeks: Disse er først og fremmest Ballermanns partykunstnere. Man møder dem ved “Mallorca festerne” i Tyskland. De ønsker at underholde, men ser ikke sig selv som kunstnere, snarere som fiktive figurer og sceneaktører. “Hvor er hænderne?” Det nye forbud mod alkohol i “Schinkenstraße” gør dem sikre på at skabe mere end en høj troværdighed med deres overvejende mandlige “fanskarer”. Disse festkunstnere har bevidst valgt fiktionskunstnere med fancy navne, der er sikre på at komme godt ind i sex-strimler og lidt fantasifulde forklædninger. Men hvad forventer du af nogen, der tager en andemaske over hovedet og ind i mikroovnen siger: “Drikke, morgen, middag, aften …”

Imidlertid lykkes disse Mallorca stjerner igen og igen med party hits, som mange kender i Tyskland og dækker hver fest med. Almiklaus med “Mama Laudaaa” eller Lorenz Büffel med “Johnny Däpp” er så vellykkede eksempler. Klingende “sangtekster”?

„Johnny Däpp, Däpp Däpp Däpp, Johnny Däpp Däpp Johnny Johnny Däpp Däpp Däpp Johnny Däpp Däpp Johnny Johnny Däpp Däpp Däpp Johnny Däpp Däpp Johnny Johnny Dääp Däpp Däpp Johnny Däpp Däpp…“ – stort budskab!

Vanessa Mai – Av, denne annullering gør ondt!

Vanessa Mai er bestemt ikke et af disse Mallorca stjerner. Med Wolkenfrei havde hun lagt et solidt fundament for den succesfulde schlagerkarriere. Hendes første solooptræden var også yderligere et skridt på karrierestigen, og hendes crossover koncept med udvidelse af konventionelt schlagermusik med andre musikalske stilarter har tjent hendes respekt for branchen. Denne moderne fornyelse af schlageren, som også realiseres af andre kunstnere, forårsagede dog ikke jubel ved “Schlager-fundamentalister”. Ikke desto mindre behøver vi altid unge kunstnere til at fornye, ellers ville vi stadig være sammen med Rudi Schuricke og hans Capri-fiskere.

På en eller anden måde har Vanessa Mai i de sidste par måneder følt sig mere og mere som om, hun bærer 7 mils støvler som schlager superstar natten over, men viser os nogle gange mere bryst frem for kreative beats.

Hendes nuværende tour-udsættelse, som mange forstod som en tour-annullering, blev argumenteret for med en kreativ pause. Dette gav hende en “shitstorm”, fordi kunstnere burde lave kreative tanker før en tour. Har Vanessa Mai pludselig lidt “Ikarus syndromet” og er fløjet for hurtigt mod Schlager solen?

Der ved hun helt sikkert, hvordan dette slutter, for “svigermor” Andrea Berg sang allerede i sit hit “Du hast mich tausendmal belogen”: „Ich bin mit dir so hoch geflogen, doch der Himmel war besetzt… (“Jeg fløj med dig så højt, men himlen var fuld …”)

Vi ønsker det store schlagertalent Vanessa Mai mere tid til sin karriere, et par skridt tilbage til hendes begyndelse og derefter med små skridt op ad karrierestigen. Og hun er altid glad for at overraske os med nye sange, der overskrider rammerne for schlager med hensyn til indhold og musik.

Billede: Michael Wendler Instagram

Michael Wendler: Pop-Schlager-hittens knytnæve viser sig gerne i “TV-Trash” programmer.

Wendler: Michael Wendler, der faktisk har efternavnet Skowronek, har engang flyttet meget af succesen af pop-schlager i NRW. I mellemtiden er han polariseret som ingen anden kunstner i Tyskland, selvom Willi Herren er godt på vej til at bestride denne krone istedet for Wendler. Nu bor sangeren, der ønskede at erobre USA som “King of schlager hits”, bedre i dag i Florida med de mange reality shows og trash dokumentarfilm på tv, der handler om hans musik. For Michael Wendler er der virkelig intet, der er for pinligt.
Han lever frit efter mottoet: “Mange elsker mig, mange hader mig – det vigtigste har alle betalt …”

Medierne har brug for ny sladder og Wendler leverer. Det må man lade ham! I øjeblikket diskuterer man i Tyskland ikke hans musik, men om hans kærlighed med den 18-årige Laura Müller er ægte eller ej. Mens hans tidligere kone Claudia ses foran gæstehuset i Florida, tænker vi således: Fordi de iøjnefaldende tv-mikrofoner på skolepigen og på Michael Wendlers skjorte forstyrrer en eller anden måde denne (spillede?) Romance under palmerne …

Pop-Schlager i Pott skal genopfinde sig selv

Desværre er Michael Wendler stadig en stor rollemodel for mange af de “jeg har en kors halskæde omkring min hals” pop schlager unge i NRW. Deres såkaldte “pressemeddelelser” er så vilde sammenstillinger af superlativer, som overføres med “Copy/Paste” ved næste NRW “Smash-Hit-Superstar”. Moderne indholds marketing, der bygger troværdigheden af unge schlager artister, er anderledes.

En anden kunstner med et lavt “troværdighedsindeks” er legenden Nino de Angelo, som desværre er blevet en uforudsigelig “Enfant terrible”, selv for mange tv-producenter. For nogen tid siden indrømmede han, at han intet mere havde at gøre med Schlager, gav et offentlig “udsagn” om genren, og så igen for at synge schlager.

Internet stjernen Sarah Lombardi danser, og skifter hendes on-off relationer alt for ofte. Seneste projekt: “Weekend” med DJ Herzbeat – nu synger jeg også schlager i stedet for pop, det er bare sagen. Det vigtigste at være berømt og mange Instagram tilhængere. Vi er allerede nysgerrige, hvad kommer der nu?

Og i øjeblikket også de “Schlagerpiloten”, der ses i deres hvide uniformer (som var de hentet fra Kölner „Karnevalswierts“?) og som om de vil gøre Florian Silbereisens Traumschiff konkurrencen efter. Deres sange og videoer er ideelle til det gamle Ü70-publikum på Schlager-shoppingkanalerne. Desværre har de mindre indhold, men mange fortune-cookie-meddelelser. Der er stadig meget potentiale deroppe.

Folk hos SchlagerPlanet og hos os er nysgerrige efter at se, hvordan schlager og milliondollarforretningen fortsætter med at udvikle sig bag kulisserne. Og hvilke nye kunstnere, der faktisk bliver stjerner, som fansne holder deres loyalitet ved i årevis, og hvis sange bliver sunget igen om 10 år … HOSSA!

Kilde: Schlagerplanet.de

læs <- Del 1 eller Del 2 ->

Det skal du læse